Predsezónne prípravy už, žiaľ, neslúžia na to, aby sme sa dozvedeli, ako bude vyzerať ideálne zloženie tímu, zdá sa, že v súčasnosti to funguje práve naopak. Výsledkom je, že pred druhým kolom La Ligy Santander proti Realu Betis musí učiniť tréner FC Barcelona Ernesto Valverde hneď niekoľko veľkých rozhodnutí. 

V prvom kole proti Bilbau sa prezentoval Txingurri nesmierne trúfalou zostavou, iba na lavičke náhradníkov ostali opory predchádzajúcich sezón ako Busquets či Rakitić. Ako to ale bude teraz? Nuž, zdá sa, že tréner pred sebou nemá jednoduché rozhodovania. 

Messi - áno alebo nie?

V tímovej hierarchii sa nezmenilo vôbec nič, Leo Messi je stále bezpochyby neohrozeným mužom číslo jeden. To, či však nastúpi proti Betisu, závisí od jeho zdravotného stavu, až jeho kondícia nám napovie, či ho pošle Valverde do zápasu už od začiatku, alebo príde ako striedajúci hráč. Ak by, každopádne, hrať od prvej minúty nemohol, spomedzi štyroch útočníkov, ktorí mali predstavovať jadro mužstva, by nastúpil iba Griezmann. 

Teraz alebo nikdy

Bez Suáreza i Dembélého, ktorí sú zranení, bojujú o jedno z miest v základnej zostave Rafinha, Abel Ruiz a Carles Pérez, a to tiež len za predpokladu, že nastúpi Messi. Rafinha ukázal, že je v dobrej forme, ale jeho budúcnosť visí vo vzduchu, a tak sa bude musieť Txingurri rozhodnúť, či radšej nedá príležitosť niektorému z mladíkov. 

Busi a De Jong

Posadiť po druhý raz za sebou na lavičku Busquetsa by bolo mimoriadne trúfalé. Naopak, neposlať do hry De Jonga, by bolo ukážkou slabosti a strachu. Najpravdepodobnejšie teda je, že v akcii uvidíme oboch, no Holanďan nebude môcť hrať na svojej prirodzenej pozícii. 

A čo obrana?

Valverde si vypýtal ďalšieho pravého krajného obrancu, aby mohol Sergiho Roberta natrvalo presunúť do stredu poľa. Jeho voľbou číslo jeden je Nelson Semedo, no až proti Betisu sa uvidí, či tomu môžeme veriť naozaj. Stále je tu aj Junior, ktorý čaká na svoju príležitosť...

Zdroj: sport
Foto: sport

Palyop

top komentár
44
2019-08-23 16:15:50

Nemusi robiť 4 stači 1 a to priznať si že nema nato koučovať Barcu a odstupiť ako chlap čim skôr tym lepšie

BjornNor88

9
2019-08-23 17:27:29

Chlapy, nenarobíme tím nič. Valverde ne naším trénerom. Myslím si, že De Jong by mal hral určite. Je to výborný hráč, a musíme do základnej zostavy zakomponovať mladých. Ak bude hrať Messi, tretia voľba je jasná: Rafinha!

Peter_Z

11
2019-08-23 18:30:47

4-3-3 Ter Stegen, Pique, Lenglet, Semedo, Alba, Busquets, De Jong, Arthur, Rafinha, Griezmann, Messi

Didalop

16
2019-08-23 18:46:51

Ja by som sa s Messim neponahlal. Betis musime dat aj bez neho. Radsej nech je 100% fit na dolezitejsie zapasy.

momo9

1
2019-08-23 19:37:20

nedovolí si nechať 2 zapasy po sebe sedieť Raketu a Busquetsa, takže on dvaja nastupia v zaklae, doplnení De Jongom. Pre mna vobec nie idealne zloženie

michal11

2
2019-08-23 20:36:17

Je tu aj tlak z vonku. Celkovo je naša hra kritizovaná a celkom často sa spomína aj nefunkčnosť zálohy. Treba to aj omladzovať čoho si musí byť vedomý aj Valverde (ak nieje na hlavu s všetkou úctou). Sú tu De Jong s Arthurom ktorý majú výrazné kvality bez pochyby. Bolo jasne vidieť že bez Arthura sme nemali v minulej sezóne rovnováhu a klud na lopte.

emiliano

1
2019-08-24 09:24:58

Som zvedavý, lebo prehrali sme 3 súťažné zápasy za radom (liverp.,valencia, bilbao). Nosáč upadne do depresie, ak nevyhráme alebo dokonca prehráme. Ale ak bude hrať Leo, môže sa to zmeniť, hoci Leo je bez prípravy a celý zápas zvládne nezvládne. Leo môže nosáča zachrániť, ako ho zachránil neraz v minulej sezóne.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.