Bývalý obranca Bayernu Mníchov Rafinha, menovec stredopoliara FC Barcelona, chválil svojho krajana Philippa Coutinha. O Brazílčanovi povedal, že je ideálnym nástupcom Jamesa Rodrígueza. 

Philippe Coutinho prišiel do Bayernu na ročné hosťovanie z FC Barcelona, čím tak v družstve priamo nahrádza Jamesa Rodrígueza. Kolumbijský futbalista strávil v Mníchove dva roky a v štyridsiatich troch dueloch strelil pätnásť gólov a pripísal si pätnásť asistencií. Teraz sa však rozhodol zaznamenať návrat do Realu Madrid.

Rafinha, obranca, ktorý v minulosti pôsobil v Bayerne, je presvedčený o tom, že Bavorom operácie počas tohto prestupového obdobia neuškodia. "Bayern po Jamesovom odchode potreboval ďalšiu hviezdu do stredu poľa," povedal Brazílčan, ktorý opustil klub po osemročnom pôsobení na konci ostatného ročníka, v rozhovore pre Bild.

"Philippe Coutinho je fantastickým futbalistom. Určite sa vďaka nemu stane Bayern lepším tímom a zvýšia sa aj jeho šance v Lige majstrov. Dúfam, že sa prispôsobí Bundeslige čo najskôr," pokračoval. 

Rafinha následne ponúkol Coutinhovi niekoľko dobrých rád pred tým, ako sa definitívne zabýva na novom mieste. "Obliekaj si v zime teplé šaty, nauč sa, ako povedať klubové motto Mia san Mia a kúp si lederhosen (tradičné bavorské nohavice, ktorých súčasťou sú traky, pozn. red.)," usmieval sa tridsaťtriročný futbalista.

"Uži si Oktoberfest, centrum mesta a všetky tie príjemné kaviarničky. Buď aktívny," dodal.

Coutinho by mohol debutovať v najvyššej nemeckej ligovej súťaži Bundesligy už túto nedeľu. Zverenci Nika Kovača nastúpia proti Rafinhovmu bývalému zamestnávateľovi, v druhom kole na nich čakajú futbalisti Schalke 04. 

Rafinha strávil u Royal Blues päť rokov, aby následne putoval do Janova, odkiaľ si to v lete 2011 namieril do Mníchova. Obranca, ktorý dnes pôsobí v drese brazílskeho Flamenga vo svojej rodnej krajine, odohral v Nemecku úchvatných 332 duelov, v ktorých získal vskutku slušných sedem ligových trofejí. 

Najväčším úspechom rodáka z oblasti Paráná je, každopádne, výhra na scéne Ligy majstrov spred šiestich rokov. Odmenou mu za to bola aj šanca v národnom družstve Kanárikov, za ktoré celkovo mal tú česť odohrať štyri súboje. Išlo však iba o priateľské duely.

Zdroj: bundesliga.com
Foto: bundesliga.com

marke7

9
2019-08-23 22:40:50

Nic ve zlém, ale jen prázdné řeči, jak na dálku povzbudit kolegu kamaráda. Co Bayern potřebuje, jsou křídla po dvou legendách, co odešly či skončily. Zda je Coutinho nějak nakopne, to uvidíme.

Federer

4
2019-08-24 09:40:30

Začínam mať problém s kondičkou Barcy. Prečo to píšem tu ? Lebo tréner Bayernu prehlásil že nemôže tento weekend debutovať v základe lebo nemá kondíciu na 90min.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.