Nová športová štruktúra mládežníckych sekcií FC Barcelona sa začína formovať. Katalánsky denník Sport predstavil zmeny, ktoré vstúpili do platnosti a takisto osoby, ktoré budú zodpovedné za jednotlivé sekcie.

Jordi Roura a Aureli Altimira boli včera ráno predstavení mužstvu juvenil B. Obaja budú mať na starosti aj juvenil A, ktorý v súčasnosti pôsobí na turnaji v Portugalete. Jordi Roura bude zároveň pravou rukou Patricka Kluiverta a bude zodpovedný za mužstvá, v ktorých hráva po 11 hráčov a teda za staršie vekové kategórie infantil, cadete a juvenil. Altamira bude zodpovedať za tie isté sekcie, no s mierne nižšou pozíciou.

Najmladšie kategórie majú tímy s 7. hráčmi a za tie bude zodpovedať Quim Estrada. Jose Mari Bakero bude koordinovať už len mužstvo Barcelony B a Guillermo Amor bude odteraz zodpovedný iba za inštitucionálne vzťahy prvého tímu. Naďalej bude poskytovať rozhovory pre médiá.

Týmto spôsobom sa klub pokúsi spojiť dokopy predtým rozdelené sekcie. Noví koordinátori sa pokúsia vyriešiť problémy, ktorým čelia mládežnícke tímy Barcelony. Medzi najväčší problém určite patrí odchod mladých hráčov či zložité rokovania s hráčmi, ktorým sa črtá sľubná budúcnosť - práve tí majú vysoké nároky predovšetkým z finančného hľadiska.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.