Bývalý hráč FC Barcelona Marc Bartra poskytol rozhovor pre Diario de Sevilla. Už zajtra sa Betis predstaví na Camp Nou v zápase druhého kola Primera Division 2019/2020 proti Barcelone. Obranca v rozhovore okrem iného komentoval aj tento zápas.

Aká je ideálna hra Rubiho? Aký štýl chce Betis?

"Musíme sa aktívne zúčastňovať na hre, chceme vyhrať každý zápas, to sa nemení. Menia sa len niektoré detaily, nielen samotné rozostavenie, ale takisto aj mnoho ďalších vecí. Rubi všetko pripravuje, akcie s loptou aj bez nej. Chce sa priblížiť dokonalosti, pracovať, aby sme boli na správnej úrovni. Vieme, že vďaka práci a vysokým cieľom môžeme zájsť ďaleko, čo je dôležité."

Ste po zmene trénera v procese adaptácie na nový herný prejav?

"Najmä na začiatku sezóny s novým trénerom a novými spoluhráčmi musíte v mnohých herných aspektoch začať od nuly. Všetko sa od prvého dňa posúva dopredu bez ohľadu na výsledky. Prvý zápas sa neskončil s očakávaným výsledkom, ale úroveň hry a pocity boli dobré. Dokonca lepšie, než vo vyhraných zápasoch predsezóny."

Čo musíš zlepšiť, aby si sa vrátil k svojej najlepšej verzii, ktorá ti umožnila hrávať v reprezentácii?

"Moje dva ciele sú najvyššia pozícia Betisu v tabuľke a hrať v reprezentácii. Môj osobný cieľ sa nemení. Myslím, že veľa záleží od toho, či budem hrať na najvyššej úrovni, ale aj od toho ako sa bude dariť tímu. Snáď budeme bojovať o najvyššie priečky."

Barcelona bude v nedeľu hrať bez Suareza a Dembélého a s Messim, ktorý nebude na 100%. Je to vhodný čas na návštevu Camp Nou?

"Tam musíme odohrať perfektný zápas. Barca môže mať aj niekoľko zranených hráčov, ale jej ďalší hráči by v každom inom mužstve hrávali v základe. Pokúsime sa získať tri body, pretože sme Betis, hráme dobre a sme správne nastavení na boj."

Aký odkaz by si poslal fanúšikom?

"Myslím si, že energia, ktorá je vôkol nás, je veľmi dôležitá. Tá energia nám takisto pomáha získavať body a práve tu máme obrovský potenciál. Naposledy som mal po vbehnutí na trávnik husiu kožu. Inkasovali sme gól, ale fanúšikovia nás podporovali ďalej. Chceme vyhrať, aby sme ich potešili. Verím, že pokiaľ budú s nami a my zo seba dáme všetko, máme potenciál, aby sme patrili medzi najlepšie kluby v Španielsku a v Európe. Nejedná sa o plné tribúny, ide o spôsob, akým fanúšikovia prežívajú zápas a akým nám preukazujú svoje emócie."

zdroj: Diario de Sevilla
foto: fcbarcelona.com

Didalop

-28
2019-08-24 09:12:18

Potencial mate tak max zopakovat minulorocne 10-te miesto. Taketo kecy hned k rannej kave...

BarcaBarca1

1
2019-08-25 19:38:57

Betis nie je zlý. Toto leto priviedol Fekira, takže na tom niečo bude. Chcú poskočit v tabuľke na miesta pre pohárovú Európu. Za mňa Betis tento rok 6. - 9..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.