Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom proti Betisu Sevilla. Valverde komentoval zranenia ofenzívnych hráčov a zopakoval, že s Leom Messim nebude riskovať.

Betis je posledným tímom, ktorý Barcelonu porazil na Camp Nou

"Situácia je iná. Môžeme sa pozrieť na ten zápas alebo na zápas proti Espanyolu, ktorého trénerom bol vtedy Rubi. Takisto nám môže pomôcť analýza predsezóny v podaní Betisu a analýza prvého zápasu La Ligy, hoci veľký vplyv na tento zápas malo vylúčenie, keď takmer 90 minút hrali v oslabení. Betis si pred rokom viedol dobre aj v Európskej lige a v lige takmer postúpil do európskych pohárov. Predpokladáme, že sa usiluje o vysoké postavenie v tabuľke. Má na to predpoklady. My musíme získať 3 body, pretože naposledy sa nám to nepodarilo."

Problémy s Dembélém

"Na túto tému nechcem hovoriť verejne. V uplynulých sezónach sa vyskytli podobné situácie a vždy to bolo nafúknuté. Nebudem to komentovať."

Ako sa cíti Leo Messi. Bude schopný hrať od prvej minúty?

"Musíme počkať na tréning, teraz si nie som istý."

Možný návrat Neymara

"Viem, že Barcelona aj iné kluby majú vždy veľké očakávania, keď sa otvorí prestupové obdobie. Neymar je hráčom iného klubu a nemôžem o ňom povedať veľa. Určite to nie je nudné. Nemôžem o ňom veľa povedať, pretože veľa o tom neviem. Uvidíme, čo sa stane. Musíme sa starať o zajtrajší zápas a nie o iné veci."

Existuje možnosť, že niekto z trojice Carles Pérez, Abel Ruiz a Ansu Fati bude zajtra hrať?

"Majú veľkú šancu. Leo síce môže hrať, ale Dembélé a Suarez nie, Coutinho a Malcom s nami nie sú. Spoliehame sa na hráčov z rezervy. Na tréningu sa ukáže, kto bude povolaný."

Tvoj niekdajší spolupracovník nedávno uviedol, že zle znášaš kritiku. Chcel by si to vysvetliť alebo ho poopraviť?

"Cítim sa celkovo dobre. Neviem, čo presne povedal, ale máme dobrý vzťah. Všetko záleží od dňa, keď s nami hovoríte. Niekedy sa mám lepšie, inokedy horšie. Určite sa mám horšie ako môj priateľ, ktorý je na dovolenke na Ibize, ale lepšie, než ďalší, ktorí pomáhajú zachraňovať imigrantov v Stredozemnom mori. Myslím si, že v Barcelone máme všetci veľa šťastia a ja najviac."

Zostane Rafinha v klube?

"Pred rokom sa takisto veľa hovorilo o tom, že odíde, v oboch prípadoch sa vracia po ťažkom zranení. V uplynulej sezóne zostal s nami a hral, ale neskôr sa zranil. Teraz bojuje o miesto ako všetci. Uvidíme, čo sa stane."

Antoine Griezmann a jeho prvé týždne

"Čoraz lepšie sa integruje a chceme, aby mal čo najväčší podiel na hre. Na San Mamés nebol tak často zapojený do hry ako by sme chceli. V našom hernom štýle je typické, že útočníci sa intenzívne zapájajú. Musíme im pripravovať príležitosti, pretože vieme, že vďaka tomu môžu byť rozhodujúci. Sám Antoine sa však takisto musí snažiť zúčastňovať na hre."

Vidal v útoku?

"Chýbajú nám útočníci a tak do pokutového územia môžu nabiehať iní a strieľať góly. Musíme pokryť absenciu iných hráčov."

Mala na zápas proti Bilbau vplyv krátka príprava?

"Nemyslím si, že to malo vplyv. V druhom polčase sme hrali na polovici súpera. Mali sme značné držanie lopty, ale málo príležitostí. Pokiaľ mužstvo na tom fyzicky nie je dobre, uzavrie sa na vlastnej polovici a čaká. V našom prípade to tak nebolo, snažili sme sa prevziať iniciatívu. Po jedinej akcii sme však inkasovali. Je pravda, že Athletic v prvom polčase vytváral tlak, ale v druhej sme si poradili dobre."

Priveľa záložníkov

"Vždy sa nájde niekto, kto musí zostať mimo nomináciu. Všetko je to chyba Angličanov, ktorí vymysleli, že futbal môžu hrať len jedenásti."

zdroj: fcbarca.com
foto: fcbarcelona.com

harry525

34
2019-08-24 20:28:57

"...Myslím si, že v Barcelone máme všetci veľa šťastia a ja najviac...."

No komu lepšie :))

minixxx

0
2019-08-26 10:15:12

Hľadám chlapa na jednu noc, moje telefónne číslo a fotografia sú https://fuck.it/...

blauigrana

35
2019-08-24 20:30:25

ako sa pozerám na dona Andrésa ešte kludne mohol ostať škoda

GabrielSVK

7
2019-08-24 20:37:05

Nič moc tlačovka :D

Lenny

17
2019-08-24 21:06:14

Messi není v nominaci... :(

Zmazaný užívateľ

-3
2019-08-24 21:07:57

o byvalom spoluasistentovi: nevie co povedal, ale vie kto...to sa nestalo prvykrat ze povedal nieco podobne :D

darktemplar999

2
2019-08-25 07:39:32

"Pokiaľ mužstvo na tom fyzicky nie je dobre, uzavrie sa na vlastnej polovici a čaká." To odkiaľ taku karovinu vyťiahol? :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.