Zaplatiť za futbalistu, ktorý odišiel z klubu na svoj vlastný popud nie tak dávno dozadu. Niečo, čo sa ešte v čase Gerarda Piquého, hoci išlo len o päť miliónov eur, ako neuveriteľné, je dnes prakticky úplne bežné. 

Píše sa dvadsiaty siedmy máj 2008. Barcelonismo má za sebou mimoriadne zvláštne obdobie, prvý tím odohral dve nie príliš úspešné sezóny a fanúšikom už začala dochádzať trpezlivosť. Direktíva na čele s Joanom Laportom sa rozhodla staviť na mladého trénera Pepa Guardiolu, no riskov, s ktorými prišli blaugranas, bolo oveľa viac. Dva dni predtým sa Katalánci rozhodli tiež pre návrat Gerarda Piquého, ktorý strávil štyri roky ako kmeňový hráč Manchestru United. 

Piquého progres v FC Barcelona išiel ruka v ruke s čoraz väčším protagonizmom aj v národnom tíme, kde to ako Katalánec nemal vôbec jednoduché. I napriek tomu bol však nespochybniteľne kľúčovým pilierom La Rojy ako na Majstrovstvách sveta 2010, tak dva roky nato na EURE. Dlhoročným stopérskym tandemom boli Puyol a Márquez, no Geri to zmenil. 

Oficiálny debut zaznamenal trinásteho augusta 2008 v predkole Ligy majstrov proti Wisle Krakow na Camp Nou, odohrajúc svojich prvých pätnásť minút v prvom tíme. Postupne už len rástol a rástol a stal sa z neho jeden z najlepších stopérov klubovej histórie. Po prvý raz následne skóroval v mužstve dvadsiateho šiesteho novembra toho istého roku proti Sportingu, aby v nasledujúcich jedenástich sezónach strelil štyridsaťšesť gólov. 

Vo včerajšom dueli proti Betisu odohral Piqué svoj zápas s poradovým číslom 500. Za jedenásť rokov spečatil na Camp Nou mnoho fascinujúcich úspechov - celkovo získal úchvatných 29 trofejí. Trikrát vyhral Ligu majstrov, osem ráz triumfoval na ligovej scéne, v šiestich prípadoch vyhral pohár aj Španielsky superpohár a zvíťazil trikrát v Európskom superpohári a na scéne Majstrovstiev sveta klubov. Je obrancom s tretím najvyšším počtom zaznamenaných presných zásahov v histórii Ligy majstrov, viac ako jeho dvanásť gólov strelili len Roberto Carlos (16) a Helguera (15). Celkovo vyhral 360 duelov, čo je 72%, 90-krát remizoval a päťdesiat ráz prehral. Piqué je skutočnou legendou!

Zdroj: sport
Foto: sport

Maximus80

-8
2019-08-26 14:31:03

Ježiš rovnou 500? :-) to je rekord :-)

PETERKRIZAN

20
2019-08-26 14:42:23

jednu chybu v 1.kole urobil,nemal dohovarať dembelemu,ale rovno ho kopnuť do riti

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.