Španielska La Liga vo veľkom expanduje na trh, ktorý predstavuje pre súčasný futbal azda najväčší potenciál - vo veľkom pracuje na zveľadení svojej značky v Ázii. Ako sa jej v tom darí, no aj o iných ďalších témach hovoril v rozsiahlom rozhovore pre madridský denník Marca prezident Primery División Javier Tebas. 

Obrovský projekt GoalFuture, ktorý prehlbuje spoluprácu medzi Španielskom a Čínou

"Je to veľmi dôležitý projekt, na ktorom sa podieľa spoločne s nami Čínska federácia, ktorá sa usiluje o to, aby mladé čínske talenty dokázali byť konkurencieschopné vo vrcholovom futbale. Je viditeľné, že v Číne chcú vychovávať hráčov najvyššej svetovej úrovne, rovnako ako badáme akýsi fenomén okolo Wu Leia. Čo sa týka konkrétnych údajov, zápasy Espanyolu sú v Číne sledované viac ako duely Barcy či Realu Madrid, a to dokonca s priepastným rozdielom. Táto skutočnosť vie byť prínosná pre celú La Ligu, pretože keď diváci sledujú Wu Leia, chcú sledovať aj iné družstvá, proti ktorým nastúpi."

Je dobrým krokom zavedenie zápasov v pondelky a v piatky?

"V roku 2012 naše celosvetové akcie dosahovali 200 miliónov eur. Dnes, sedem rokov nato, to už je 900 miliónov eur, na čom má obrovský podiel aj zmena výkopov, nech sa prispôsobíme ázijskému trhu. Predtým stretnutia naživo nepozerávali, no teraz to je iné, v súčasnosti je prispôsobených päť z desiatich výkopov tak, aby ich mohli sledovať aj naši fanúšikovia z Ázie."

Je Španielsko v nevýhode oproti ostatným krajinám?

"Áno, sme v nevýhode v porovnaní s celou Európou. Pokiaľ sú na svete tri kluby, ktoré môžu získať Neymara, ide o Barcelonu, Real Madrid a Juventus, ktorý má navrch. Ak si Neymar bude pýtať v čistom 35 miliónov eur, Juventus bude celkovo stáť aj po zdanení 50 miliónov eur, zatiaľ čo Barcelonu alebo Madrid 75 miliónov. Taliansko to urobilo vo svojej fiškálnej politike veľmi inteligentne."

Zápasy mimo Španielska

"Či sa aj naďalej snažíme o to, aby sa hralo v Miami, ako pred rokom? Naše úsilie pretrváva. Odprezentovali sme svoju požiadavku súbojov v zahraničí, napríklad vznikla žiadosť na zápas medzi Gironou a Barcelonou, no Barcelona tri dni predtým učinila rozhodnutie, že nechce byť zapojená v tejto výzve. My však pokračujeme v našom cieli globalizácie našej súťaže, podobný trend vidíme v NBA, NFL či NHL... Mimo Španielska sa bude hrať aj Superpohár."

Zdroj: marca
Foto: marca

mikimi122

15
2019-08-27 15:48:06

No Tebas konečne začni pracovať na tom, aby také výhody aké majú teraz talianske kluby platili aj pre španielske kluby. Aj toto by mohlo Barce pomôcť s tými vysokými platmi a ľahšie by sa nám získavali hráči vďaka tomu.

darktemplar999

5
2019-08-27 20:05:36

Skôr nech ľahšie získavajú hráčov tímy pod top 4kou v la lige.

socefi

-2
2019-08-28 14:43:02

Dobrý deň, odporúčam vám navštíviť najobľúbenejšie zoznamovacie miesto s vynikajúcim vyhľadávacím nástrojom, ktorý nájde sexuálneho partnera http://utfg.sk/...





































Pošlite mi e-mail, som tu vždy online :)
Nájdite ma podľa ID

Reekwon

6
2019-08-27 16:04:34

S těmi zápasy NBA, NFL nebo NHL je to sice pravda, jenže automaticky do Evropy neposílají ten nejlepší tým z ligy, zase by se měli vzpamatovat. Teď je to Barcelona, příště to bude Real a pak budou chtít rovnou oba dva. Minulý rok hráli v Londýně Boston a Philadelphia, letos to byl New York a Washington. V NFL to bude letos Chicago Bears a Oakland Raiders. Neposílají do Evropy Golden State, Milwaukee nebo New England Patriots a New Orleans.. Úplně v klidu by jim mělo v USA stačit, když přijede Valencie nebo Sevilla..

barcelonista29

7
2019-08-27 16:36:09

Keď sa na toto pozeráš z tejto stránky atraktivity, tak treba podotknúť, že hociktorý tím z NBA, NFL a NHL by rozbil hociktorý klub v Európe. Tam je veľmi veľký výkonnostný rozdiel. V americkom futbale by nemal kto konkurovať. V basketbale možno 2-3 kluby z Európy by mohli aspoň potrápiť a v nhl tiež 2-3 tímy by mohli potrápiť. A teraz sa pozri na kvalitu trebárs Sevilla-Espanyol. Ani jeden klub by s istotou nedokázal rozbiť všetky kluby z MLS. Čiže z pohľadu atraktivity tam musíš poslať aspoň jeden klub, ktorý dokáže vzbudiť veľký záujem. A to Sevilla či Valencia nie je ani zďaleka.

Reekwon

3
2019-08-27 16:46:47

Jo s tím se dá souhlasit, ale zase je to ligový zápas, který se odehraje v jiné zemi. Jde spíše o tu atraktivitu zápasu mezi španělskými týmy, než zda ty týmy dokážou porazit týmy v jejich zemi. V Anglii by taky mohli křičet, že chtějí, aby u nich odehrál zápas New Orleans, které je plné hvězd, ale NFL jim tam poslalo nejhorší tým NFL minulého ročníku s defenzivním týmem Chicaga. Tak se nabízí otázka, proč by zrovna nejlepší španělský klub měl cestovat do USA, když oni také do Evropy neposílají ty nejlepší týmy konferencí.

barcelonista29

1
2019-08-27 17:13:01

Veď práve kvôli atraktive a tá je aj u Oralnda a Chicaga jednoznačne oveľa vyššia než majú tímy amerického futbalu v našich končinách :D a to sa o Seville povedať nedá, keďže Amíci klasický futbal nejak veľmi nesledujú. Tam musí prísť jednoznačne tím, ktorý spraví obrovské haló okolo toho celého. A na NFL do Londýna som sa chcel ísť pozrieť, ale nevydalo :D

barcelonista29

0
2019-08-27 17:13:35

*Oaklandu :D

T0mIO

0
2019-08-27 17:52:19

NFL nesledujem, ake su tam najlepšie timy/hrači?

barcelonista29

0
2019-08-27 17:58:47

Každý tím má svoje hviezdy, ktoré sú kráľovský platení. A tímy? Napríklad Patriots, New Orleans, Dallas má najhodnotnejší klub vo svete športu, Pittsburgh...

netseo

-2
2019-08-27 18:31:29

Tenis - kurzové sázky, velmi spolehlivé https://netese.blogspot.cz

ciacopoo

0
2019-08-29 04:33:49

http://badoo.re - veľký zoznamka pre dospelých s inteligentný vyhľadávací systém nájsť sex partnera!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.