Tréner FC Barcelona sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zápasom proti Osasune.

Skôr než novinári začali klásť otázky, Ernesto Valverde povedal:

"Dnes pred začiatkom by som chcel spomenúť rodinu Luisa Enriqueho. Nájsť tie správne slová je veľmi ťažké, ale chcem mu poslať všetku našu sympatiu, podporu a obrovské objatie."

Zápas proti Osasune

"Bez ohľadu na posledné mesiace bola Osasuna doma vždy nebezpečná. Súpera zatlačí pred jeho bránku a vy nemôžete stratiť koncentráciu. Osasuna je v eufórii, pretože sa len teraz vrátila do Primera Division a podpora fanúšikov jej pomôže. Sezónu začala dobre a zápas bude určite ťažký."

Do konca prestupového obdobia zostávajú 3 dni - príde Neymar?

"Neviem sa dočkať toho dňa, kedy si všetci oddýchneme a budeme vedieť ako sa veci vyvinuli. Na tému Neymara nemám čo povedať, hra v inom klube a my svojich súperov rešpektujeme."

Ako sa cíti Leo Messi?

"Leo je v procese rekonvalescencie, tieto dni mu určite pomôžu. Počítame s tým, že na zápas proti Valencii už bude dostupný. Neskôr sa začína Liga Majstrov a nátlak zápasov."

Očakávaš, že Dembélé urobí potrebný krok vpred?

"Dembélé je v súčasnosti zranený a musíme čakať, až bude zdravý. Túto tému nebudem komentovať."

Odíde Rakitič?

"Ivan je skvelým hráčom a nič nenasvedčuje tomu, aby u nás nezostal. Uvidíme, čo sa stane. Je pravda, že naposledy nehral, ale predtým nastúpil v Bilbau. Predtým nehral aj Busquets, na jeho mieste boli iní. Nič sa nedeje, sezóna je dlhá a nájdeme miesto pre všetkých."

Žreb Ligy Majstrov

"Tak ako v minulej sezóne sme trafili na ťažkú skupinu. V uplynulom ročníku sme vyhrali 8 zápasov. Teraz, tak ako vždy, chceme hrať o prvé miesto v skupine. Ďalšie etapy nás netrápia, pred nami je množstvo práce, pretože hráme s ťažkými súpermi."

Ako hodnotíš Griezmanna?

"Zápas s Betisom bol pre neho dôležitý, pretože dobre reagoval. Dúfame, že to tak bude aj naďalej. Lopta je pri Griezmannovi často, je to hráč, ktorý sa zapája do hry."

Miranda odchádza na hosťovanie do Schalke. Čo musí zlepšiť, aby mal miesto v prvom tíme?

"Budeme sledovať jeho rozvoj. V uplynulej sezóne bol našim druhým ľavým obrancom po Jordim Albovi. Hral v niektorých zápasoch, ale myslím si, že potrebuje trochu viac času. Má veľké prednosti, ale musí sa naďalej rozvíjať, aby sa k nám mohol neskôr pripojiť. Každý potrebuje určitý čas, všetko záleží od neho."

Bude zajtrajšia zostava závisieť od situácie na prestupovom trhu?

"Nie, vôbec nie. Je pravda, že pred zápasom s Athletic mal Coutinho dohodu s Bayernom, hovoril som s ním, ale je to iná situácia. V súčasnosti ma zaujíma zápas s Osasunou a nasadenie najlepšej možnej zostavy. Pokiaľ má už niekto nejakú dohodu, nemyslím si, že sa to stane zajtra."

Je ťažké pracovať s hráčmi, ktorí môžu odísť? Zaobchádzaš s nimi inak?

"Je to dôsledok otvoreného prestupového obdobia počas trvania sezóny. Niektorí tréneri sa domáhajú uzatvorenia prestupového obdobia pred štartom ligy. Musíme to brať s nadhľadom, ale koniec koncov neviem, či to má nejaký vplyv. Priznávam však, že ide o nepríjemnú situáciu."

Si spokojný s de Jongom?

"Frenkie si musí zvyknúť na dynamiku tímu a La Ligy. Griezmann už ligu pozná, takže jeho pozícia je iná. S de Jongom som veľmi spokojný, môže hrať na dvoch pozíciách, dobre si vie poradiť pri oboch pokutových územiach. V ofenzíve nám môže dať ešte viac. Môže strieľať góly."

De Jong hral na pozícii pivota aj centrálneho záložníka. Na ktorom poste sa ti páčil viac?

"Zatiaľ je to remíza 1:1, uvidíme zajtra. Neviem, na každej pozícii sa mu darilo dobre. Busquets je viac stredovým záložníkom. Je dobré, že máme na výber."

Od 1 do 10, ako veľmi si unavený z témy Neymar?

"A ty?"

10.

"Ja 9,5."

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

Davidek252

33
2019-08-30 18:21:39

Mňa unavuješ ty Valverde

singo1

1
2019-08-30 18:31:37

:)

vegaco

1
2019-08-31 12:21:08

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

vegaco

0
2019-08-31 13:11:08

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Danny

11
2019-08-30 18:47:14

Sponzor neymara (hodinky) gagamilanworld dal na svoj ig fotku neymara v barcelonskom drese s hodinkou na ruke ... v skupine SK/CZ Cules na fb daval aj video jeden ... zeby predsa ? :D velmi ho tu chcem ale uz strasne vela informacii kazdu minutu nove a nove ... este vydrzat par dni a je tomu koniec a zacneme zas az v zime :D

footballister

9
2019-08-30 18:57:26

„S de Jongom som veľmi spokojný, môže hrať na dvoch pozíciách, dobre si vie poradiť pri oboch pokutových územiach. V ofenzíve nám môže dať ešte viac. Môže strieľať góly." aha, takže De Jonga dá na krídlo namiesto Dembeleho?? Už minule sme mali pocit, že sa tam pohyboval, ale jeho prirodzená pozícia je predsa DM v zálohe, nie?? Snáď mu nezmení pozíciu tak ako Philovi.

Rasto_909

7
2019-08-30 19:39:49

Keby nebol Dembele neustále zranený alebo keby tu bol Ney tak nemá prečo pchať De Jonga na ľavé krídlo (nemusel tak dopadnúť ani Cou)..

Fcbfcbfcbfcbfcb

1
2019-08-30 19:22:09

Isiel som sa kuknutna uch ig ale nevidim tam tu fotku

Danny

4
2019-08-30 19:24:12

Hned ju vymazali ... preto som aj napisal ze jeden to daval do tej skupiny na fb tak tam mozes kuknut

mikimi122

3
2019-08-30 20:21:47

https://img.depor.com/...

Lenny

4
2019-08-30 21:16:10

S tím Neymarem něco se tají beztak.. media si mysli, že všechno padlo, ale co když je to jinak a kluby jsou domluvené a fakt přijde, protože Neymar ani dnes nebyl povolán na zápas a nehraje ani proti Metam.. tak žeby?

Cingi

-4
2019-08-30 22:10:11

dúfajme, že nie

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.