Prezident Las Palmas Miguel Ángel Ramírez komentoval prestup Pedriho do Barcelony a tvrdí, že klub môže na celej operácii zarobiť až 25 miliónov eur. Barcelona musela konať rýchlo, aby kúpila veľký talent, ktorý sa na Camp Nou môže presadiť aj v prvom tíme.

FC Barcelona včera oficiálne potvrdila príchod Pedriho z Las Palmas. Katalánci informovali, že za 16-ročného hráča zaplatia 5 miliónov eur a v zmluve existuje aj niekoľko bonusov, ktoré Las Palmas získa v závislosti od toho ako sa hráčovi bude dariť jednak na Camp Nou a jednak v reprezentácii Španielska. Pedri však v Las Palmas zostane v sezóne 2019/2020 na hosťovaní. Na prvý pohľad celková suma transferu nie je vysoká, ale prezident Las Palmas včera na tlačovej konferencii potvrdil, že jeho klub počíta s ďaleko vyšším ziskom z predaja.

Miguel Ángel Ramírez na tlačovke uviedol, že Las Palmas do konca tejto sezóny počíta so zárobkom 6,5 milióna eur, z toho 1,5 milióna eur sa vyplatí na bonusoch. Navyše, prezident klubu povedal, že ak sa hráč bude naďalej rozvíjať, klub môže počas najbližších rokov zarobiť dovedna až 25 miliónov eur. Všetko vďaka bonusom. A tie začínajú plynúť už teraz, keďže Pedri dostal pozvánku do reprezentácie Španielska do 18 rokov. Nesmieme zabudnúť, že ak Barcelona hráča v budúcnosť predá, klub z Kanárskych ostrovov získa 15% z prestupovej sumy.

Konečná prestupová suma v prípade mladíka sa nakoniec môže vyšplhať značne vyššie, než sa prvotne predpokladalo, no katalánsky denník Mundo Deportivo píše, že Pedri svojou hrou značne pripomína Andrésa Iniestu. Presne kvôli tomu Barcelona začala hráča sledovať a nakoniec ho aj stiahla do klubu. V Barcelone sa spoliehajú na to, že mladík to postupom času dotiahne do prvého tímu a to už v lete 2020, kedy s mužstvom možno absolvuje letnú prípravu. Bonusy sú v tomto prípade veľmi vysoké. Ak sa mladík vypracuje na hviezdu v tíme, Las Palmas pekne zarobí.

Ramírez na tlačovke prezradil aj ďalšie zaujímavé fakty z rokovaní. Prezident Las Palmas priznal, že dohoda s Barcelonou bola uzavretá ešte pred začiatkom sezóny. Pedri mohol do Barcelony prestúpiť na základe voľného prestupu, ale nakoniec sa rozhodol predĺžiť s Las Palmas zmluvu. Ramírez mladíka presvedčil, že práve v jeho klube má najlepšie podmienky pre ďalší rozvoj. Dodal, že mal ponuky aj z ďalších top európskych klubov, z toho od trojice španielskych klubov. Barcelona sa tak musela poponáhľať a predložiť lukratívne podmienky. Mundo Deportivo píše, že záujem mal Real Madrid, Atlético, Borussia Dortmund, Liverpool, Manchester City či Chelsea. Ramírez uviedol, že jeden tím spoza španielska ponúkol za prestup 9 miliónov eur, ale na rozdiel od Barcelony neponúkol tak lákavé bonusy.

Za zmienku stojí aj informácia španielskych denníkov - Pedri bude hrať za rezervu Barcelony len v prípade, ak tá postúpi do Segunda Division. Zároveň, v oficiálnom vyhlásení je uvedené, že 16-ročný stredopoliar môže zostať v tíme Las Palmas aj v sezóne 2020/2021 a to v tom prípade, ak ho Barcelona počas budúceho leta nezačlení do kádra prvého tímu alebo sa ho nepodarí poslať na hosťovanie do tímu, ktorý pôsobí vo vyššej súťaži než Las Palmas.

zdroj: sport.es as.com
foto: facebook

Marian

11
2019-09-04 08:24:12

Čas ukáže, či bude hodný 25 M. Može sa to ukázať ako dobrý ťah, ale teraz to nesie stopy klasického Bartomeuovho prístupu: Ja teraz nakupujem, prezidenti po mne nech to splácajú...

Kingmarek92

7
2019-09-04 09:21:20

No tak ho dame na levy kridlo a je hotovo neeee ...........

blauigrana

6
2019-09-04 10:12:29

další na tribúnu Barto skladá asi Ultras z hráčov :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.