Víctor Valdés je medzi priateľmi známy ako VV a v poslednom čase sa v Barcelone stáva slávnou aj obľúbenou postavou. Jeho tlačové konferencie si zas obľúbili novinári, ktorí si cenia nezvyčajné odpovede a všimli si aj jeho ostrý temperament.

Valdés nedávno odmietol hrať zápas o tretie miesto na letnom turnaji. Vyhlásil, že jeho hráči z juvenil nemali dostatok času na regeneráciu pred týmto stretnutím. Medzi fanúšikmi sa toto rozhodnutie Valdésa stretlo s veľmi pozitívnym ohlasom.

Okrem toho sa veľa hovorí o jeho prístupe k futbalu, ktorý stojí na piatich pilieroch: zábava, postoj, identita, rozmanitosť a strieľanie gólov. Valdés sa na druhej strane drží pri zemi, čo ukazuje aj svojim zverencom. Denník AS opísal zaujímavý rituál bývalého brankára Barcelony, ktorý má vo vrecku či už pri tréningu alebo počas zápasu tri mince. Okrem týchto mincí má Valdés vo vrecku aj bankovku v nominálnej hodnote 5 euro.

Tieto peniaze Valdésovi pripomínajú to, akým osamelým sa v roku 2014 stal, keď sa zranil. Počas rehabilitácií cestoval na vyšetrenia električkou. Dialo sa tak v nemeckom meste Ausburg. Práve počas tohto obdobia si uvedomil, že roky žil v akejsi bubline veľmi odlišnej od bežného každodenného života. Vysvetlil to aj v rozhovore spred niekoľkých rokov: "Vycestoval som do Nemecka, aby som sa vyliečil, bolo to ťažké, ale chcel som to dosiahnuť bez ohľadu na okolnosti. Ako hráči sme žili nereálny život, tam som sa vrátil do toho skutočného. Platil som za kávu, mal som v ruke mince, kupoval som si lístky na električku. Bola to pre mňa lekcia pokory."

Valdés tak aj súčasnosti má pri sebe mince, ktoré mu dennodenne pripomínajú, že sláva a peniaze sú dočasné, ale dôstojnosť a pokora vydržia oveľa dlhšie. A presne to sa snaží ukázať aj svojim zverencom v tíme.

zdroj: as.com
foto: marca.com

messI987

23
2019-09-07 12:48:12

Verím, že Valdés nám prinesie v nasledujúcich rokoch zopár dobrých a sľubných hráčov, ktorí budú možno aj ťahúňmi súčasného A mužstva. :)

Cingi

16
2019-09-07 12:51:40

toto je môj človek!!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.