Samuel Umtiti je momentálne vo veľmi ťažkej situácii. Obranca prišiel o miesto v základnej jedenástke Barcelony a francúzskeho národného mužstva a za posledný rok mal vážne zdravotné problémy.

Ešte počas sezóny 2017/2018 mal Samuel Umtiti pred sebou skvelé vyhliadky a jeho úloha v Barcelone aj v reprezentácii Francúzska bola nesporná. Zranenie kolena však všetko zmenilo. 25-ročný stopér začal problémy pociťovať už počas Majstrovstiev sveta vo futbale v Rusku, ale na turnaji neprestal hrať. Splnil si svoj sen a spolu s tímom sa tešil z majstrovského titulu, no odvety ho neustále prenasledujú zranenia. Umtiti následne nesúhlasil s operáciou, pretože nechcel stráviť mesiace s rehabilitáciami. V konečnom dôsledku však tak či tak celé mesiace nehral. V decembri pritom vycestoval na špeciálne liečenie do Kataru. Počas celej sezóny odohral len 15 zápasov v Barcelone a 6 zápasov v reprezentácii Francúzska.

Pretrvávajúce zdravotné problémy spôsobili, že Umtiti prišiel o svoje miesto v Barcelone, ale aj v tíme Les Bleus. Týmto na druhej strane získal Clement Lenglet. Bývalý obranca FC Sevilla podáva v tíme Blaugranas veľmi dobré výkony a Ernesto Valverde nemá dôvod na zmeny v hierarchii stopérov. Umtiti však tým, že sedí na lavičke na klubovej úrovni, stráca aj na medzinárodnej, pretože Deschamps musí do zápasov nasadzovať Lengleta, ktorý ale hrá veľmi dobre a postupne si získava dôveru aj trénera reprezentácie.

A aby toho nebolo málo, Umtiti má ďalší problém. Na poslednom zraze reprezentácie sa zranil opäť a musel sa vrátiť do klubu. Tým si svoje miesto či v repre alebo v klube určite nevylepší. Umtiti si vydobyté pozície hodlá získať naspäť, no jednoduché to nebude. Médiá ho často spomínajú v súvislosti s prestupom do iného klubu, no obranca ubezpečil, že chce zostať na Camp Nou. Posledné zranenie nemá nič spoločné s jeho problémovým kolenom, ale určite mu urobilo poriadny škrt cez rozpočet v jeho budúcich plánoch.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Chepablo

12
2019-09-09 17:52:40

..on mi bol stále sympatický, a podľa mňa, keď bol vo forme, hral veľmi dobre....

MaTysk

11
2019-09-09 18:28:08

Keď bol vo forme tak držal celú našu obranu a hlavne Piqueho, ktorý pred cca 2 rokmi strašne horel a bol to Umtiti ktorý to tam ťahal. Takže dúfam, že sa dostane zase do svojej top formy.

Martin77

10
2019-09-09 18:42:21

V sezóně 2017/18 to byla nepropustná zeď dokonce byl jistější, jak Pique, pak stačilo pár zranění a už se mluví o prodeji. Já mu držím palce ať se dá do kupy a bude budoucnost naší obrany na dlouhá léta.

2sjr

4
2019-09-09 18:59:25

Za zranenie samozrejme nemôže ale to jak sa mu to naťahuje je hlavne jeho vina. Bol skvelý a držím mu palce , bola by škoda takého stopéra ako je on. Ten istý problém ukončil kariéru Puyolovi a dúfam že sa to nezopakuje pri Samovi.

Katalan18

1
2019-09-09 20:35:34

Bohužel se zraněními je na tom už skoro horší než Vermalen.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.