Na dnešnej tlačovej konferencii pred zápasom proti Valencii odpovedal tréner Blaugranas Ernesto Valverde predovšetkým na otázky o Messiho zranení.

Čo očakávaš od Valencie, ktorá tento týždeň vymenila trénera?

"Myslím si, že zápas bude podobný, pretože tréner sa zmenil pred dvoma dňami a na vykonanie zmien nebolo dostatok času. Posledné výsledky Valencie boli dobré, takže veľa sa toho meniť ani nemusí. V uplynulej sezóne sme s týmto mužstvom mali problémy, Valencia hrá veľmi dobre na brejky, využíva klasické 4-4-2 s líniami blízko seba. Hráči sa rýchlo pohybujú s loptou, bolo to vidieť aj v Kráľovskom pohári. Zajtra očakávame skvelý zápas."

Predpokladám, že si čítal rozhovor s Messim. Myslíš si, že je možné z tohto rozhovoru vyvodiť, že existuje konflikt medzi Messim a vedením?

"Tento rozhovor som nečítal. Leo vždy hovorí veľmi prirodzene a ľudia majú tendenciu zveličovať jeho slová."

Ako vyzerá zranenie v Messiho prípade?

"Nie som lekár, ale zdá sa, že zranenie sa predtým mierne obnovilo. Teraz kvôli tomu k záležitosti pristupujeme pokojnejšie. Vieme, že už onedlho sa bude môcť vrátiť. Či utorok? Neviem, zrejme trochu neskôr. Nechcem vyvolávať očakávania."

Prosil si prezidenta o prestup Neymara? Či si myslíš, že Barcelona v tejto veci urobila všetko, čo mohla?

"O Neymarovi sme hovorili už tak dlho, až to stačí. Je to skvelý hráč, trénoval som ho 15 dní. Teraz hrá v inom tíme. Tu je všetko na pretrase okamžite, čo je podľa mňa pre klub zlé. Každý má svoj názor. Sú to interné záležitosti a nie je dôvod ich zverejňovať."

Barcelonu čaká 7 zápasov a čo zápas, to každé 3-4 dni. Ako to hodláte zvládnuť?

"Dúfame, že hráči, predovšetkým útočníci, sa budú postupne vracať do hry. Budeme robiť to, čo uznáme za najlepšie. Pred nami je teraz zápas s Valenciou a o 3 dni nastúpime proti Borussii. Musíme využívať služby všetkých hráčov. Myslí si, že máme dostatočný káder, aby sme si poradili."

Znepokojuje ťa to, že Messi môže o rok odísť zadarmo?

"Nie, neznepokojuje ma to. Každý rozhoduje o svojej budúcnosti. Ľudia sa snažia vidieť viac, než aké to v skutočnosti je."

Hovoril si s Piquém o jeho ceste do USA?

"Gerard v uplynulej sezóne trochu cestoval, ale tá kampaň sa ukázala ako dobrá. Dúfam, že teraz to bude také isté. Pokiaľ si vo svojom voľnom čase chce pozrieť tenisový zápas, neporadíme si s tým. Nie je to nič zlé."

Rakitič v tejto sezóne hrá málo a kvôli prestupovému obdobiu nevycestoval ani na reprezentačný zraz. Myslíš si, že jeho morálka bola naštrbená?

"Nie, nevidím dôvod. Máme mnoho hráčov a keď nehrá Rakitič, v médiách vidíte rovnaké správy ako keď nehrá Arthur alebo niekto ďalší. V tejto sezóne padne mnoho takýchto otázok, pretože pri väčšej konkurencii je ťažké, aby hrali všetci."

Máš úzky 21-členný káder, ale až 7 záložníkov.

"Je pravda, že na niektorých pozíciách máme väčší výber. Pokúsime sa to vyriešiť v priebehu času, budeme mať viac možností na rotáciu."

Znepokojuje ťa Messiho absencia a to v akej forme sa môže vrátiť do hry?

"Nepopieram, že Messiho absencia má na nás vplyv. V uplynulej sezóne k takejto situácii došlo a poradili sme si. Hovorím o období, keby mal problémy s rukou a pauzoval 3-4 zápasy. Leo je veľmi dôležitý, predovšetkým v zápasoch proti tímom, ktoré sa uzatvárajú na vlastnej polovici. Je najlepším na svete. Dúfam, že sa rýchlo vráti, ale predovšetkým zdravý."

Messi povedal, že hráči vyslovili svoj názor na prestupy Griezmanna a Neymara. Ako vyzerá tento proces zhromažďovania názorov od realizačného tímu a hráčov?

"Ide o internú záležitosť. Ako tréner mám svoj názor, hráči ho majú takisto a to, či sú požiadaní o stanovisko, je interná záležitosť."

Dôležité zápasy bez Messiho by sa mali posudzovať ako príležitosť pre ostatných, aby na seba prevzali zodpovednosť?

"Messiho absencia bude vždy viditeľná, ale vtedy musia iní hráči urobiť krok dopredu. Vieme, že nahradiť Lea je ťažké, ale zvyšok sa musí postarať o to, že mužstvo bude schopné konkurovať na rovnakej úrovni."

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

Zmazaný užívateľ

-22
2019-09-13 23:17:29

I slepý, hluchý a blby musí vidět, slyšet a jasne chápat, ze Messi je naprdnuty a otrávený z toho, co se v Barceloně děje. Urcite nebude pospíchat s vracenim se na trávník. Zvlášť potom, jak to (ne)dopadlo s Neymarem. V týmu teď nemá kromě Suareze kamaráda. Na Coutinha udělali podraz a jeden z největších trnů v patě je pro nej jistě Valverde. Minuly rok nebyl téměř zapas, kdyby tenhle radobytrener nezmínil, ze “když mate Messiho, je všechno jednodušší.” Tak teď ho to Messi nechá vyzrat do mrtě a snad to pomůže, ze trener půjde pryč do jednoho,, max dvou měsíců.... Pak se Messi vrátí.

Clement

-2
2019-09-13 23:26:45

Toto hraničí s názormi petrakrizana

mentor

12
2019-09-13 23:48:09

Pre slepých, hluchých...
Redaktor: Chceš sa vrátiť na trávnik?
Messi: "Veľmi. Mimo hru som už dlhý čas. Stalo sa mi to na samom začiatku a veľmi sa chcem vrátiť."

Zmazaný užívateľ

23
2019-09-14 07:04:19

A co má asi tak říct? :-D Je vy jste mi tady fakt naivní.... Vázány smlouvou, sponzorama, cely svět - nejen ten novinářský - analyzuje každý jeho slovo, aby byla senzace... Nebuďte naivní a zkuste číst mezi řádky a nečtěte jen to, co je přeloženo do dvou nejsvetovejdich jazyku na světě - češtiny a slovenštiny :-D. Mezi Katalánci se o tomhle suska už delší dobu a velké množství tamních skalních fanoušků je přesvědčeno, ze Messi nikam pospichat nebude a ze ho hodně dostalo to, ze Neymar nepřišel. Z jeho nepřímých vyjádření (jiná být v tuhle chvíli nemůžou) je evidentní, ze už má plný zuby vedení, situaci v šatně a nechce Valverdeho. Dlouho nemohl skouknout příchod Griezmanna. Co ho ale nejvíc asi štve a z hlavy to jen tak nevymaze, jsou dvě prohry v LM - s AS a Liverpoolem. Suma sumárum - on se vrátí, ale rozhodne nebude podpichat. “Zranění” je větší, znicehonic se obnovuje, boli a rozhodne není důvod nic uspechat. Přebere si to, jak chcete. Konec příběhu

kaspec22

7
2019-09-14 08:02:05

Říkám si, že asi nejsi tak úplně od věci. Možná chce taky poukázat na to jak je na něm Barcelona závislá a jak Valverde vyhrál spoustu zápasů jen díky Leovi. Chápu, že to neřekne na plnou hubu, protože on nikdy nebyl rozvraceč kabiny, týmu a nikdy nechtěl jen tak vyhodit trenéra, ale právě on si zaslouží někoho, kdo Barcelonu povede tak, jak si zaslouží a nebude ničit krásu, která tu byla po mnoho let budována.

mentor

0
2019-09-14 09:41:32

Argument, že reálne nemôže povedať, čo si myslí, je totálne lacný. Spomínaš si, ako niektorí Katalánci, ale aj tunajší myslitelia kedysi tvrdili, že Neymar prestupujúci do PSG v skutočnosti nechce to, čo tvrdí? On chce byť vraj do roka v Reale. Alebo nedávno nás tu niekto presviedčal, že sme naivní, keď si myslíme, že Messi sa zranil, on vraj len nechcel ísť do Ameriky. A príkladov možno nájsť viac. Netvrdím, že v živote sa niekedy nepretvarujeme, ale vkladať Messimu alebo iným hráčom do úst svoj názor, svoju frustráciu a zaštiťovať to tým, že on to len navonok nedáva najavo, je za hranicou slušnosti. To ako keby som ja tvrdil, že netreba byť naivný, Jeremy si v skutočnosti nemyslí, čo píše - pravdepodobne len na nás skúša jeden sociálny experimet, aby zistil, ako budú ľudia reagovať na jeho drastickú premenu z konštruktívneho a pomerne pozitívneho prispievateľa na frustrovaného konšpiračného demagóga.

Teo07

6
2019-09-14 09:53:24

Ale cosi. Miestni odbornici najlepsie vedia, co sj mysli Messi. Nie nejaky Messi. Sice jasne povedal, ze sa velmi tesi na navrat na travniky, ale to je iba kamuflaz. Iba naivni ludia si myslia, ze to mysli vazne a nedesifrovali fakt, ze je nasraty a nechce hrat. Fakt. Messi predstiera zranenie, aby nemusel hrat. Lebo Valverde a vedenie.

Zmazaný užívateľ

10
2019-09-14 07:07:18

Jo a ještě něco - Husa za pravdu upálili,takže čím víc minusek, tím lip ;-D

maryann

0
2019-09-14 07:25:17

Konspirator

adriano

6
2019-09-14 08:38:38

Žiadny konšpirátori ale hovorí k veci skús si preložiť to čo je v denníku šport.es alebo MUNDO a tam je jasne že Messi nieje spokojný s vedenim ani stým ako prebiehali vyjednávania ohľadom neymara.A k otázke U griezmana odpovedá len stroho.

Teo07

5
2019-09-14 09:54:01

Jasne.

Camp_Nou

4
2019-09-14 09:30:55

Jeremy, ja som Ti dal plusku. Tvoj pohľad je k zamysleniu. Kľudne to tak môže byť ako píšeš.

Nalim

1
2019-09-14 09:53:35

Každý si tu píše a môže písať čo chce!
V kabíne Barci niečo strašne smrdí a navonok každý, kto sa tam pohybuje nič necíti!
Menej významní hráči držia hubu. Dôležitejší, by chceli to, čo im vyhovuje ale vyjadrujú sa v hmlách. A Leo sa začal vyjadrovať, až po prestupovom termíne. Škoda, že to doteraz Leovi vyhovovalo. Ak tvrdí, že Barca nehopká podľa neho, nech si každý urobí úsudok. Po Liverpoole mal dať impulz na odchod trénera. S hrou Barci nebolo spokojných prevážna časť rodiny fanúšikov. Konšpiračné úvahy sú zamotané, ale lístok sa bez vetra nepohne. Odchod Coutinha, príchod Griezmana, zranenia veľa hráčov, sú pod rúškom hmly. Bude zaujímavé, čo sa z toho všetkého vykľuje. Aj Leove priania a želania sú čudné. Všimol som si len jedno: v MC a v Liverpoole, si prestupových hráčov vyberajú Pep a Klopp. U na to nie je šašo Valverde, ale vedenie a sám veľký messiaš. Messiaš je nahnevaný, že vedenie nepochopilo jeho prianie, aby prišiel jeho tieňový partner. A asi ho veľmi nezaujíma klubová kassa a výstavba štadióna. Uvidíme kedy sa hmla zdvihne, vyjde slniečko a zistí sa, čo to v tej šatni Barce tak smrdí !!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.