Už dnes o dvadsiatej prvej hodine sa futbalisti FC Barcelona vrátia na scénu La Ligy, kde na nich čaká mimoriadne komplikovaný súper z Valencie. Pozrime sa spolu na tri veci, ktoré by sme mali zohľadniť v predzápasových analýzach podľa novinára Mundo Deporitvo Loba Carrasca.

Valencia sa spamätáva

V tíme Valencie sa uskutočnili v posledných dňoch obrovské čistky. Majiteľ Peter Lim sa i napriek obrovskej nevôli fanúšikov a hráčov rozhodol odvolať trénera Marcelina aj športového riaditeľa Mateua Alemanyho, pričom na manažérskej stoličke proti blaugranas debutuje mladý a neskúsený Albert Celades. 

Dá sa očakávať, že Celades nadviaže na štýl Marcelina, v hre by nemal chýbať Dani Parejo, ktorý bude akýmsi lodivodom na trávniku. Je však otázne, či bude pokračovať rozostavenie 4-4-2, alebo sa nový kouč rozhodne pre zmenu svojej formácie.

Nech sa o celej téme hovorilo v Španielsku akokoľvek veľa, hráči chcú na náročné časy nechať zabudnúť, a to ideálne na trávniku. V konečnom dôsledku by ich mohlo práve to motivovať k lepšiemu výkonu.

Griezmann ako líder

V Barcelone pôsobí len zopár týždňov, no s futbalom na elitnej úrovni má obrovské skúsenosti. Azda ani sám Antoine Griezmann nečakal, že pri asbencii Messiho a Suáreza a nevyspytateľnosti Ousmane Dembélého bude musieť zastávať rolu vodcu prakticky okamžite po svojom príchode. 

Barca sa bude na Francúza spoliehať, hoci šancu zrejme opäť dostanú, podobne ako na El Sadar, aj mladíci. Ak, každopádne, bude okolo niekoho postavená ofenzívna taktika, bude to centralizované práve na Griezmanna. 

Očakávajme dobrý futbal

Ďalším hráčom, ktorý si zaslúži našu pozornosť, je Ansu Fati. Mladý zázrak zažiaril proti Osasune a jeho výkon bol esenciálny pre celý Valverdeho systém. O svojich kvalitách nás, koniec koncov, presvedčil už pri prvom dotyku s loptou, keď sa rozhodol prešprintovať krajného obrancu Nacha Vidala. Fati vošiel do šestnástky a temer dokonca získal pre svoj mančaft pokutový kop. Iste, stále je nesmierne mladý, ale je vo forme a dajú sa od neho sľubovať veľké veci.

La Liga sa vracia a s ňou po ukončení prestupového obdobia aj plná koncentrácia na futbal. Barca si už nemôže dovoliť žiadne zaváhanie, no proti Valencii to nebude jednoduché...

Zdroj: md
Foto: md

singo1

7
2019-09-14 08:44:52

MESSI ?
MESSI?
MESSI?
to sú kľúčové otázniky
Dokážeme vyhrať bez lea ???

Camp_Nou

0
2019-09-14 10:06:32

To Valverde iste nedokáže.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.