Marc-André ter Stegen odpovedal na otázky novinárov pred zajtrajším zápasom Ligy Majstrov proti Borussii Dortmund.

Štadión Borussie poznáš veľmi dobre, neraz si tu hral v drese Borussie Mönchengladbach. Čo pre teba znamená tento zápas a takisto začiatok novej edície Ligy Majstrov?

"Je to veľmi ťažký štadión, s Mönchengladbachom sme tu vždy trpeli, ale zajtra sa pokúsime vyhrať. Dúfam, že súťaž začneme dobre a zvíťazíme. Vďaka tomu budeme môcť pristúpiť k ďalším zápasom v dobrom rozpoložení."

Leo Messi sa ocitol na zozname povolaných. Ako sa cíti? Bude môcť zajtra hrať?

"Leo trénuje a posilňuje sa na sezónu. Vždy existuje možnosť, že bude hrať, ale to záleží od trénera. Dúfam, že už onedlho bude s nami a bude nám pomáhať."

Aké pocity sa vám viažu s touto edíciou Ligy Majstrov po prehrách s Liverpoolom a Rímom. Či bude tlak v tejto sezóne väčší?

"Nie, tlak v Lige Majstrov je stále a my vždy vybiehame na trávnik, aby sme vyhrali. Snažíme sa vyvodiť závery z posledných prehier. Zajtrajší zápas bude určite ťažký, takže musíme byť pripravení na 100%."

Obzvlášť ťažko sa vám hráva na výjazdoch. V tomto aspekte sa takisto musíte zlepšiť, ak teda chcete vyhrať Ligu Majstrov.

"Presne tak, chceme vyhrať aj na výjazde, hoci vieme, že to nebude jednoduché. Musíme zo seba dať všetko, vieme, čo nás čaká. Tréner nás na tento zápas v posledných dňoch pripravil."

Paco Alcácer po prestupe do Borussie Dortmund strieľa viac gólov. Čo také sa zmenilo v jeho hre?

"Nič sa nezmenilo, takú má úroveň. Paco odišiel preto, lebo chcel hrať viac a podľa mňa je to dobré rozhodnutie, pretože Borussia je fantastický klub. Alcácer sa tu cíti výborne a je to vidieť na jeho štatistikách. Dúfam, že sa mu bude takto dariť aj naďalej, len zajtra by mohol trochu zvoľniť."

Ako by si komentoval slová Manuela Neuera, ktorý kritizoval tvoje vyhlásenie?

"V tíme panuje konkurencia a hrať chcú všetci. Taký je futbal. Objaví sa radosť, ale aj iné emócie. Máme svoje očakávania a v posledných rokoch bolo vidieť ako som sa zachoval. Slová Neuera, ale aj iných osôb sú nespravodlivé. Rád by som túto polemiku už ukončil."

Je jednou z vecí, ktorú potrebujete vylepšiť, aj inkasovanie priveľkého počtu gólov?

"Musíme vylepšiť niektoré aspekty hry. Snažíme sa to zmeniť, no doteraz sa nám to nedarilo najlepšie. Robili sme chyby, ktoré je možné ľahko napraviť. Už sme o tom hovorili."

Ste si vedomí očakávaní a takmer povinnosti vyhrať niečo v tejto sezóne?

"Áno, vieme o tom, pretože hráme v tomto klube. Musíme bojovať o najvyššie ciele a tým je Liga Majstrov a všetky súťaže, v ktorých hráme. V uplynulej sezóne nám prehra s Liverpoolom skomplikovala život. Musíme hrať čo najlepšie, máme adekvátny káder, aby sme uspeli."

Dobre poznáš Luciena Favreho. Tento tréner má rád ofenzívny futbal, ale jeho tím vie hrať aj na protiútoky. Akú Borussiu očakávaš?

"Áno, poznáme sa dosť dobre. On na mňa vsadil ako prvý. Je to jeden z najlepších trénerov, akých som mal. Niečo vymyslí, aby nám skomplikoval život. My zas urobíme všetko, aby sa tak nestalo. Máme chuť a taktickú prípravu."

Ty, Rakitič a Vidal ste už proti Borussii nastúpili. Čo môžete povedať spoluhráčom o fanúšikoch a atmosfére na štadióne, ktorá je podobne ako v Liverpoole úžasná?

"O tom im nemusíme hovoriť nič, vieme, že to bude ťažké. Je to veľkolepý štadión s fanúšikmi, ktorí šalejú za svojim tímom. Sme profesionáli a dáme zo seba všetko. Posnažíme sa, aby atmosféra na nás nemala vplyv. Určite to nebude jednoduché. Doping nám spôsobí husaciu kožu."

Nevieš sa dočkať, až Lea opäť uvidíš na trávniku?

"Áno, ako obvykle. Všetci vieme, že Leo je vzorom pre mnohých. Keď najlepší hráč sveta nehrá, je to zrejmé. Dúfame, že s nami bude až do reprezentačnej prestávky."

Či Liga Majstrov je vašou posadnutosť po dvoch neúspešných sezónach?

"Vždy je našim cieľom. Pred rokom sme zakopli v rozhodujúcom momente. Chceli sme už, aby sa sezóna skončila. Tešili sme sa na to a takisto na finále pohára. Teraz sa o to pokúsime ešte raz."

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

LaBrie

19
2019-09-16 21:51:44

Mohli by prekvapit ako vlani na Tottenhame...

Reekwon

top komentár
57
2019-09-16 22:10:14

Ter Stegen byl opravdu trefou do černého, když se rozhodovalo, jaký brankář nahradí Valdese. Poslední dobou mám ale pocit, že jeho kvality nesnižuje on sám, ale právě obrana, která mu mnohdy vůbec nepomáhá, nechá pak ter Stegena vyniknout, ale jeho parádní zákroky zaniknou, protože další dva góly dostane. Třeba proti Valencii, měl dva skvělé zákroky, kdy zneškodnil gólovky, ale zkrátka na papíře je, že dostal dva góly a tak už o něm lidé nepřemýšlí, jako o nejlepším na světě. Podobně to asi vidí i v Německu, protože si jinak nedovedu vysvětlit, proč stále Neuer chytá a má neotřesitelnou pozici. Nemít žádnou náhradu, tak to chápu, jako to bylo v Itálii, kdy neustále chytal Buffon, protože nikdo jiný nebyl, ale Němci tu náhradu mají a mají jich několik. Stále mi nejde do hlavy, co se stalo před MS, kdy byl Neuer prakticky celou sezónu zraněný, ter Stegen odchytal 3/4 kvalifikace a před MS se Neuer vrátil a pro Löwa to byla jasná jednička, nepochopitelné.

harry525

18
2019-09-16 22:25:31

Ked si spominate, ako som Vám pisal na forum zážitok zo Sardinie, kedy som stretol Neuera... A pri podpise som mu povedal, ze nech pozdravi Ter Stegena pretože je momentalne TOP brankar na svete... Neuer sa len uškrnul, pokrčil plecami a povedal "I understand bro,.very well..." :))

Neuer si uziva svoju nedotknutelnost v repre a aj to, ze je milačik trenera Nemecka

barcelonista29

-12
2019-09-16 22:35:59

Mal si mu dať jednu po hlave, aby rozum dostal a pustil do bránky Marca :D

Milan87

17
2019-09-16 23:34:43

Nadavat na neura není úplně fér. Žádný golman sam nepustí 2ku do brány. To musí poriesit trenér

barcelonista29

-2
2019-09-17 03:31:02

A kto na neho nadáva? :D

Milan87

4
2019-09-17 09:50:50

Sorry nenadavas, rovno mu chceš dat po hlave.
A nebuď vztahovacny

barcelonista29

-4
2019-09-17 10:03:21

Ja som vzťahovačný? Ale Miňo, veď to si ty práveže :D

UHUH

-2
2019-09-17 14:38:14

Tak Neuer je narozdiel od teba slusne vychovany, pytat podpis a potom pindat bludy, ze Stegen je najlepsi, ked moze tak maximalne pusinkovat paty De Geovi, ale ok. Nemci su inde mentalne ako Slovaci, on ta nechcel urazit, ty si naivne blbeckovsky myslis, ze ti dal za pravdu. Anglictinu mas suprovu.

harry525

2
2019-09-17 18:47:00

Škoda na teba reagovať, ty ubožiačik zakomplexovaný :))

A tu pravú "mentálnu stránku" slováka, si momentálne ukázal ty.
Taky retard ako ty mi nestojí o to, aby som mu to vysvetloval, najdi si to na fore. Ako to bolo s tym Neuerom.

Chudáčik :))

Ronnie7

16
2019-09-16 23:33:31

Je to presne ako kedysi...v branke Andreas Köpke za zanitom a na lavicke v neskutocnej forme chytajuci Oliver Kahn...zmenil sa trener a z Kahna sa stala jednoznacna jednotka. Asi to jedine pomoze Marcovi.

Marian

15
2019-09-17 00:23:02

presne tak,je to o trénerovi.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.