Súčasné dresy FC Barcelona so štvorcami nemohli byť pre firmu Nike, ktorá je sponzorom katalánskeho družstva, do týchto okamihov úspešnejšie. Katalánci predali viac kusov, než sa pôvodne očakávalo o tridsaťdva percent, a to už po niekoľkých ligových kolách. I napriek tomu sa však v nadchádzajúcom ročníku vrátime ku štandardnejšiemu dizajnu, hoci stále nie úplne konvenčnému.

Prezident FC Barcelona Josep María Bartomeu a skupina ďalších členov direktívy pred niekoľkými týždňami podľa informácií katalánskeho denníka SPORT odsúhlasili návrh dizajnu nového dresu pre nasledujúci ročník. Budeme svedkami ďalšej "revolúcie". 

Nová sada bude inšpirovaná dresmi, ktoré nosili Barcelončania presne pred sto rokmi, keď bol hlavným protagonistom tímu Paulinco Alcántara. V sezóne 1919/20, v ktorej mimochodom debutovali Josep Samitier a Ricardo Zamora, sa začala etapa, ktorá definovala prvú zlatú éru azulgranas. Barca získala svoje prvé trofeje, po prvý raz vo svojej histórii triumfovala v španielskej aj v katalánskej lige, a tak si teraz rozhodli výrobcovia nových dresov túto dôležitú udalosť pripomenúť. 

Podobnosť nových dresov a dresov spred sto rokov spočíva v rozvrstvení jednotlivých pruhov, dva sú grana a jeden azul. Každopádne, je úsmevné spomenúť, že niektorí novinári pred storočím začali nazývať Barcelonu granaazules, pretože sa im právom zdalo, že na dresoch prevládala práve červená, nie modrá farba. 

Hlavný rozdiel medzi dresmi z čias Alcántaru je, okrem kvality, prítomnosť tenkých žltých pásov a golier, ktorý je rovnako žltej farby. Táto skutočnosť výrazne pripomína ročník 2010/11, keď sa Barca v ďalšej pamätnej sade stala víťazom Ligy majstrov po tom, čo porazila vo Wembley Manchester United. 

Žiadny konkrétny dres na nasledujúci ročník zatiaľ vytvorený nebol, do týchto momentov ide len o návrhy. Do predaja by sa však mal dostať tridsiateho mája nasledujúceho roka, teda po skončení finálového súboja Champions League na Olympijskom štadióne v Istanbule. My, samozrejme, dúfame, že blaugranas budú jeho súčasťou, a to aj s dresmi so štvorcami.

Zdroj: sport
Foto: sport

myzuFCB

27
2019-09-21 07:34:06

to nemohli byť takéto túto sezónu? Je krásny...

mikimi122

4
2019-09-21 08:26:16

Tie už vyzerajú skvelo aj keď ja osobne by som chcel ešte o niečo širšie žlté pásiky a aby červených a modrých bolo viac a boli užšie.

Milan87

27
2019-09-21 08:46:23

Tie vlanajsie boli fakt dobré

PatrikFCB

10
2019-09-21 09:31:55

Tak tento by som si urcite zaobstaral. Ten zlty tenky pruh ich velmi spestruje a nadhodi to dizajn celeho dresu.

Pader

6
2019-09-21 11:22:01

Tie žlté pruhy mi kazia dojem z celého dresu. Asi budem jediný komu sa to nepáči, ale aj lepšie ako túto sezónu tie "Chorvátske"

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.