Xavi Hernández, bývalý legendárny futbalista FC Barcelona, poskytol vynikajúci rozhovor katalánskemu denníku ARA. Súčasný manažér katarského Al Sadd hovoril hneď o niekoľkých témach. 

Xavi ako tréner

"Cítim, že odo mňa ľudia nesmierne veľa očakávajú. Na jednej strane je príjemné vidieť, že vo mne mnohí vidia budúceho barcelonského trénera, no je to dvojsečná zraň, pretože odhadnúť správny okamih bude veľmi náročné. Odísť bolo náročné a hoci návrat nebude o nič jednoduchší, neviem sa ho dočkať."

Návrat Neymara

"Barcelona potrebuje hráčov schopných nastupovať v hĺbke poľa aj na stranách, so schopnosťou presadiť sa v súboji jeden na jeden. Neymar je najlepší. Nehovorím teraz o žiadnych iných veciach, no zo športového hľadiska by sa tímu mimoriadne hodil."

Valverde

"Mužstvo je na jeho strane. Problém tu však vznikol vo chvíli, keď odišiel Neymar. Valverde vtedy dokázal zoceliť družstvo, ale svojím vlastným spôsobom, štýlom, na ktorý nie sú ľudia zvyknutí. Hráči však verejne vyhlásili, že sú spokojní a chcú pokračovať pod jeho vedením. Môže prehrať či vyhrať, ale nikto nemôže spochybniť, že káder je na jeho strane. Direktíva, to už je vec druhá."

Štýl hry

"Ako hovoril Cruyff, ak máš loptu, nemá ju tvoj súper. Je to jeden z najdôležitejších princípov môjho futbalu. Nie som držaním lopty posadnutý, ale ako hráč a teraz tréner som dospel k názoru, že je to s ním oveľa jednoduchšie a diváci sú spokojnejší."

Mohol by koučovať Messiho či Busquetsa?

"Nebolo by to v ničom zvláštne. Dobre Lea, Luisa Suáreza, Busiho, Jordiho Albu, Piquého či Sergiho Roberta poznám - viem, ako trénujú, som si vedomý ich schopností, viem, ako reagujú v náročných okamihoch. Kiežby som raz mohol mať vo svojom mužstve troch, piatich či rovno ôsmich hráčov, ktorých by som nielenže takto dobre poznal, no mal by som s nimi aj podobne dobré vzťahy."

Messi

"Ak si ho dokážete získať na svoju stranu, môže byť z neho dokonca aj najlepší obranca. Je výborne fyzicky pripravený, je na tom dobre mentálne... Vyznačuje sa mimoriadnou kompletnosťou. Keď dokážete presvedčiť kvalitného futbalistu, aby tvrdo pracoval, čo urobia ostatní? Budú pracovať dvakrát tvrdšie. Problém v strede poľa spočíva v tom, že pokiaľ si svoju prácu v defenzíve nerobí jeden človek, pridávajú sa aj ostatní a ťažkosti sa znásobujú."

Zdroj: sport
Foto: sport

Michal79

35
2019-09-23 07:39:14

Poď už konečne domov a vystriedajú nosatého, okamžite!

LaBrie

15
2019-09-23 10:48:37

Spomina tu tvrdu pracu, no ja ju v poslednej dobe v Barcelone moc nevidim.....skor take lazo-plazo, sem tam pobehnut a nahravat na istotu...moment prekvapenia sa uplne vytratil a hlavne zapal pre hru....

Kingmarek92

5
2019-09-23 12:05:12

Zkusenosti nezkusenosti , ten chlap si o to rika....a ma pravdu , kdyz mas s muzstvem osobni vztaj , dejcha za tebe a za xaviho by dejchali a to i fanousci. Neni lepsi doba. Jestli jsem dobre pochopil co je psano mezi radky , tak pokud kabina rekne ze jsou nespokojeni je Ernie v hajzlu a nastoupi xavi........rekl bych dokonce ze xavi uz je k tomu vybidnul. Tak sup hosi , prohlaseni kabiny , nejsou tam vsichni liny posranci , mats,dejong,semedo,arthur , ....leo uz paneboze vystup z ty nudy a posli nosatyho do prdele.....

jokerito

9
2019-09-23 12:15:31

Moj nazor je taky, ze ano mal by byt trener Barcelony, ale este nie. Ak by prisiel teraz, mohol by byt z neho nieco ako Zidane v Reale. Ano mnohí hráči by dostali krídla a mohli by sme v danej sezone vyhrat trofeje a hrat dobre zaroven. Tomu verim. Chcel by som z neho ale viac ako to, ze namotivuje hracov na 1-2 sezony . Verim, ze bymohol byt v buducnosti kvalitny trener pre Barcelonu na viac rokov

harry525

3
2019-09-23 13:24:36

Ak by prisiel teraz, tak by som mu tuto sezonu odpustil. Ak by dopadla zle... Lebo by musel upratovat ten bordel po Valverdemu... Ale nech nastupi co najskor. Je potrebny charizmaticky trener, ktory ma respekt aj hracov aj fanusikov...
Henten "pragmatik" robi tie iste chyby dokolečka... Tie jeho prekvapive rotacie su len ubohym vystrelom do tmy... To ako keby mu Barto nakazal "Pocuvaj, Ernie, nedobre s nami... skus to nejako rotovat, aby sa nepovedalo..." A Barto povie, "My sme spokojni..."....

rominho

2
2019-09-23 12:22:51

xavi bude idealny na novu barcu, novych hracov, mladych, aby to muzstvo vypiloval podla seba. takto by sa mu tam prechadzali 30-nici a mohol by sa na hlavu postavit, nic by s tym neurobil.

jebanyvrod

-10
2019-09-23 12:45:47

Messi a obranca? Sak ho od zemi nevidno :D

MiskoTM

5
2019-09-23 20:02:19

Nikto by cez neho nepresiel ty truľo . a Albu je vidno

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.