Ernesto Valverde počas tlačovej konferencie pred zápasom s Villarrealom okrem iného hovoril aj o problémoch Barcelony v posledných zápasoch či o absencii Ivana Rakitiča na zozname povolaných hráčov.

Zajtra sa uskutoční súboj medzi mužstvami, ktoré v La Lige doteraz zaznamenali najviac gólov. V posledných dvoch domácich zápasoch ste strelili 10 gólov. Môžeme zajtra očakávať v útoku divadlo? Vyhrá ten tím, ktorý bude pred bránkou súpera efektívnejší?

"Villarreal nám vždy komplikuje život. Túto sezónu začali dobre a prispeli k tomu problémy z predchádzajúcej sezóny. Vpredu majú rýchlych hráčov, takých ako Samu a Ekambi. V strede zas disponujú hráčmi ako Cazorla. Neviem, či pôjde o zápas, v ktorom padne veľa gólov. My musíme pokračovať v sérii dobrých domácich výsledkov a zabudnúť na to, čo sa stalo v sobotu."

Pri analýze zápasu s Granadou a iných zlých výsledkov - myslíš si, že dôvody tohto stavu by sa mali hľadať iba v tejto sezóne, alebo ešte aj v tej predchádzajúcej?

"To neviem. Musíme sa sústrediť na túto sezónu, aby sme analyzovali to, čo sa deje v tejto chvíli. Pokiaľ sa mám vyjadriť k uplynulej sezóne, vtedy sa nám zlá séria takisto prihodila na začiatku a potom sa nám to podarilo zlepšiť. Nespájal by som tieto problémy s minulou sezónou, pretože v La Lige sa nám darilo dobre a takéto niečo nie je jednoduché zopakovať. Samozrejme, mimo Camp Nou musíme našu hru zlepšiť."

Na konci uplynulej sezóny sa diskutovalo o tvojom odchode z postu trénera Barcelony. Ako nesieš fakt, že si opäť v centre pozornosti a hodnotia ťa?

"Tak to bolo od samého začiatku. Tréneri o udržanie svojho postu bojujú v každom zápase. Nie je to žiadna novinka pre mňa ani pre ostatných. Požiadavky sú stanovené pre každého a pre mňa sú zvlášť vysoké. V tomto klube sú najdôležitejšie výsledky. Ak nie si na čele tabuľky, na pretrase je tréner. Nie je to žiadne prekvapenie. V uplynulých rokoch sa nám darilo získať značný náskok pred mužstvami, ktoré nás naháňali. V tejto sezóne sme nezačali dobre a musíme zmazať stratu. Treba sa s touto situáciou vyrovnať rovnakým spôsobom, akým sme si poradili v rovnakej situácii aj pred rokom."

Včera sa Sergia Ramosa opýtali na situáciu, v akej sa nachádza Barcelona a povedal, že zakaždým, keď sa vo veľkom klube začne iskriť, okamžite sa hovorí o kríze. Začalo sa tu v Barcelone príliš rýchlo hovoriť o kríze? Alebo je to prehnané?

"Svet futbalu je vlastne práve taký. Skôr je to o médiách ako o nás. S krízy je možné dostať sa v priebehu troch dní a rovnako rýchlo je možné sa do krízy dostať. Jediným spôsobom, ako môžeme upokojiť ľudí, je vyhrať dva zápasy. Keď kríza neexistuje, je možné ju rýchlo vyvolať. Toto je futbalové divadlo."

Deje s Rakitičom niečo zvláštne? Predtým bol pod tebou jedným z najčastejšie hrajúcich hráčov a teraz sa nedostal ani na zoznam povolaných.

"V tejto otázke si v zásade povedal všetko. Dembélé sa ocitol na zozname a nepýtaš sa na neho. Každý deň sa ma pýtate na tých, ktorí sa na zoznam nedostali. Čo vám môžem povedať? Rakitič tam nie je, pretože na zozname je iný hráč."

Griezmann je vo výjazdových zápasoch neviditeľný. Je to otázka jeho adaptácie na nové prostredie alebo jeho pozície na trávniku?

"Griezmann hral už na poste stredového útočníka a na krídle. Je pravdou, že na ihriskách súperov nehráme v ofenzíve dobre. Tu však nejde o Griezmanna, Ansu Fatiho či Carlesa Péreza. Je to niečo všeobecnejšie a musíme to vylepšiť. Naši útočníci sa musia zapojiť do hry. Pokiaľ sa tak bude diať, budú schopní úspešne riešiť dané situácie počas priebehu hry. Preto si myslím, že musíme zlepšiť našu útočnú hru mimo Camp Nou."

Čo sa zmenilo v prípade Carlesa Aleñu? Nakoniec sa vrátil na zoznam povolaných.

"S Carlesom sa nič nestalo. Je to hráč, ktorý dobre trénuje. Takisto Ivan a ďalší hráči. Na istých pozíciách však jednoducho máme veľa hráčov. Rozhodujem sa v závislosti od toho, ktorý hráč by sa podľa mňa mal objaviť  v istom zápase a ktorý môže byť dobrým náhradníkom. Preto sa niekto na zozname povolaných objaví a niekto nie."

Čo očakávate od návratu Dembélého?

"To, že bude robiť rozdiel. Vždy od neho očakávame množstvo vecí, pretože je schopný ich urobiť a dúfame, že na trávniku ukáže svoj talent."

Ako vyriešiš potrebu odpočinku pre stopérov?

"Piqué a Lenglet už v uplynulej sezóne odohrali veľa zápasov. Sú spoľahliví. Stopéri sa unavia neskôr ako hráči na iných pozíciách. Umtiti je zranený, takže pomôcť nám musia Todibo a hráči rezervy, teda ak nastane taká potreba."

Ako dôležitý je pre teba dobrý štart do zápasu?

"Začať zápas streleným gólom má veľký vplyv na dianie na trávniku. My sme strelili gól na začiatku zápasu proti Valencii a v iných zápasoch sme zas z prvej akcie inkasovali my, tak ako sa to stalo v Granade a Pamplone. Je to kľúčová otázka. Otočiť zápas vyžaduje veľa úsilia. Fanúšikovia sú vždy s nami a chcú vidieť ako ich mužstvo vyhráva a strelí 5 gólov, ale bude to ťažké, pretože Villarreal je skvelý tím. Fanúšikovia však budú s nami."

Carles Peréz nebol povolaný

"Je s nami a bude v dynamike prvého tímu, podobne ako Ansu. Obaja môžu hrať v Barcelone B, pokiaľ sa nezúčastnia nášho zápasu."

Barcelona inkasovala najviac gólov v La Lige. Pokiaľ sa zlepší útok, bude mužstvo inkasovať menej gólov?

"Pokiaľ dobre útočíš, si dobre rozostavený, súper ťa môže prekvapiť protiútokom v menšom rozsahu. Do úvahy musíme brať aj štatistiku, ale tú je potrebné dať do úvodzoviek. Ak sa pozrieme na to, ktorý tím si proti nám vytvoril najviac šancí, tak išlo o Borussiu, no gól nám nestrelila. Teraz je však priskoro a štatistika je smerodajnejšia z dlhodobého pohľadu. Takisto nie je normálne, aby súperi proti nám zahrávali 3 pokutové kopy v 6 zápasoch a na Camp Nou sme v dvoch inkasovali 4 góly. Táto štatistika sa nám nepáči a musíme ju zlepšiť."

Prečo sa Barca ocitla v takejto situácii?

"Pretože nevyhrávame. Stáva sa to, ak nestrelíte žiadne góly a súper ich strelí. Takisto nevidím, aby sme si vytvárali dostatok šancí na to, aby sme zvrátili zápasy. Musíme sa v tomto smere zlepšiť."

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: facebook

BjornNor88

15
2019-09-23 16:44:49

A už to mužstvo daj konečne dokopy!!!

galibier

1
2019-09-23 19:05:56

Zabudnut....? Chlape nestastny ty si si mal ten zapas pustit pet krat za sebou zo zaznamu aby si pochopil co sme tam predvadzali,to bol futbal ktory by mali ako instruktazne video pustat uz ziacikom aby videli ako sa futbal nema hrat. A on zahlasi ze na to treba zabudnut....ktokolvek miesto teba pride horsie to uz nemoze byt...zmizni z nasho klubu kretino!

Breza

17
2019-09-23 16:45:46

Valverde strasne rad zabudnem nateba ze si niekedy trenoval Barcu dufam ze to bude uz coskoro !!!

Zubohryz1

23
2019-09-23 16:46:39

To je strasny DEBIL

GabrielSVK

25
2019-09-23 16:53:08

Ten neodíde, ani keď prehráme s Villarealom :D

Sudruh_Zincica

-2
2019-09-23 20:55:33

Keď prehráme s Villarealom, tak bude odídený.

vondeylen

12
2019-09-23 16:58:43

...na Valverdeho by sme veľmi radi zabudli...nie na sobotu a vsetky posrate zapaasy vonku v poslednej dobe...

mazanyhrac

2
2019-09-23 16:59:49

Kdyby nám dali klepec,tak by asi už šel. Ale Barča to doma zvládne si myslím. Uvidíme. V zájmu budoucnosti by bylo ale prohrát.

Nalim

11
2019-09-23 17:24:36

Hráči ho uznávajú a preto urobia všetko preňho, aby ho zachránili. Starym hercom vyhovuje, lebo ich rešpektuje a nejebe...

blauigrana

12
2019-09-23 17:02:47

a niekto tu čakal rezignáciu :D :D

blauigrana

11
2019-09-23 17:04:52

#vsetkojevpohode

maryann

25
2019-09-23 17:09:07

Jemu sa povie -na sobotu zabudnut-moj prvy zapas Barcy na ihrisku supera-Valverde a vsetci co sa tvarili v Granade ,ze hraju futbal/okrem deJonga a Fatiho/ nemozem Vam to zabudnut... To bol nezabudnutelny zazitok...Nazivo vidiet ten nezaujem....

palo79

0
2019-09-23 18:22:30

páni, hlasujte za toho najlepšieho: https://sport.sme.sk/...

PETERKRIZAN

-1
2019-09-23 18:24:54

Vyzerá to ze vsetko je v poriadku,tak neviem preco ter stegem kritizuje lowa ,ten si tiez robi dobre s oju pracu

Jestper9

0
2019-09-23 19:18:00

Tu sa ukazuje ta poraznecka mentalita slabochov!!!n Zabudnime na neuspech. Zime z toho, že sme najlepší a neporazitelní... To sú časy dávno minulé. granada hrá s nami otvorený futbal a porazí nás? však nás sa už nikto nebojí!!! Zabudlo sa na AS, zabudlo sa na Liverpool, zabudlo sa , ze sme FC Barcelona a ako máme hrať a vedenia ako má kočírovať klub. Skoro pol miliardy sme vyhodili za troch hráčov, čo ani jeden nehrá lepšie ako taký Pedro, čo nemal na stabilný základ a dokonca jeden je už aj preč. Coutinha myslim. Na futbal sa nedá pozerať. Klub sa nám zosypáva pred očami, ale hlavne je robiť turné po sračkách ako Japonsko a USA, kd ehlavne v USA futbal nebude nikdy top šport a môže aj Beckham tam tahat kohokolvek. V lige hráme tak, ze kazdý zaápas je zaujímavý, lebo už aj nováčik nás porazí a herne je vyrovnany. Ale treba zabúdať a žiť v predstavách a slávy z minulosti. Potom na konci sezony zase sa trpko preberieme a Suarez sa bude hanbiť chodiť von ako vravel. Ale tak peniaze idu co. Inak Valverde kolko zarába... pred príchodom k nam priemerný trener ziadna hviezda. Akoto ze má tolko? Dakedy som barta zastaval ale je to fakt hajzel, čo asi preperie a prekvapká k sebe všetko čo sa len dá. Je mi luto Messiho poslednych rokov, ale dufam bude tato sezona pruser a nastane čistka ako pred cca 15 rokmi

marke7

3
2019-09-23 19:30:33

Tento trenér je neuvěřitelně slabý. Na lavičce je potřeba někdo z koho bude sálat život, energie. To všechno musí přenést na hráče, Valverde je přesně odrazem toho co se děje na hřišti, malátný odevzdaný výkon bez špetky zapálení. Takhle to prostě nejde. Nejvíce mě trápí naši hráči, co to nevidí nebo to snad nechtějí vidět, vyhráli už všechno co mohli, mají odrobené a kam se tedy honit. Krásně hraji základ a ani se nenadřu. Je to velmi smutné co se děje a pro nás fanoušky hrozně beznadějné.

ktmsport

1
2019-09-23 19:38:05

ten by len analyzoval.... keby jeho chcel niekto analyzovat... debil jeden

adriano

4
2019-09-23 19:44:52

Strasny alibista tento valverde.No co už on asi chce tento klub úplne dokončiť čo sa mu zatiaľ darí.Ale keď to vyhovuje vedeniu tak to o niečom svedčí.

Nalim

1
2019-09-23 20:07:08

Valverde doviedol Barcu k tomu:
že nikto tu nemôže vysloviť prívlastok: Barca je najlepšie mužstvo na svete! Bohužiaľ ...

mexes

-2
2019-09-23 20:44:22

Barça je najlepšie mužstvo na svete!✔

Milan87

-2
2019-09-23 23:11:04

Barça je najlepšie mužstvo na svete!✔

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.