Do nominácie FC Barcelona sa pred zápasom s Villarrealom vracia po piatich týždňoch Ousmane Dembélé. Francúza odstavilo z hry nepríjemné svalové zranenie ľavej nohy, čo si vyžiadalo obeť Carlesa Péreza, ktorý sa na súpisku stretnutia so Žltou ponorkou po niekoľkých kolách nedostal. 

V zápase medzi FC Barcelona a Villarrealom, ktorý sa odohrá v rámci šiesteho kola španielskej La Ligy Santander už túto stredu, čaká na trénera úradujúcich šampiónov Ernesta Valverdeho obrovská dilema. V nominácii extremadurského manažéra nechýba Ansu Fati, ktorý predstavoval kľúčového muža pri absenciách Ousmane Dembélého a Lionela Messiho a tešil sa obrovskému protagonizmu, odohral celkovo 221 minút a nastúpil do piatich súbojoch. Okrem toho, že patril medzi najkreatívnejších spomedzi blaugranas, strelil proti Osasune dôležitý gól. 

Stále iba šestnásťročný mladík nadchol celé barcelonismo a dokonca ho verejne chválil aj kapitán Leo Messi. Keďže sa však vracia Dembélé, jeho blízka budúcnosť je otázna. Francúz, ktorý sa zranil ešte šestnásteho augusta v súboji s Athletic Bilbao, je späť, a tak sa musí Valverde rozhodnúť. Kto bude v tímovej hierarchii štvrtým útočníkom za Messim, Luisom Suárezom a Griezmannom - obrovská nádej z cantery alebo hráč, ktorý stál klub stopäť miliónov eur?

V Ansuho neprospech hovorí skutočnosť, že získal len pred pár dňami španielsky pas a v akcii ho uvidíme na Majstrovstvách sveta hráčov do sedemnástich rokov. Tento šampionát sa uskutoční v Brazílii od dvadsiateho šiesteho októbra do sedemnásteho novembra, čo v praxi znamená, že bude Barcelone chýbať temer mesiac. Neprítomnosť rodáka z Guiney Bissau bude môcť využiť Dembélé na to, aby si opäť získal Txingurriho dôveru. 

Aby sme si to teda zhrnuli, kormidelníci azulgranas nateraz počítajú s piatimi útočníkmi. Zdá sa, že Carles Pérez sa natrvalo vracia do rezervného mančaftu, a tak ostávajú Messi, Suárez, Griezmann, Dembélé a Ansu. Prví traja sú podľa všetkého neohrozenými členmi základnej jedenástky. Dembélé by mal byť prvým náhradníkom? A čo s Fatim? Nuž, to je už predmetom diskusie...

Zdroj: sport
Foto: sport

GabrielSVK

10
2019-09-24 16:04:19

Suaréz a neohrozený ? Za tie jeho výkony by som ho v momente vyhodil z Barcelony a nie ešte to, že hrá základ.

myzuFCB

6
2019-09-24 16:11:21

osobne by som uprednostnil Fatiho.V posledných zápasoch ukázal, že si zaslúži dôveru, hral skvele a Dembele sa vracia po zranení navyše zatiaľ zaostáva za očakávaniami takže od začiatku by som ho určite neposlal. Od začiatku aj tak podľa mňa hrať trio G-S-M

bulldozer

-1
2019-09-24 19:05:44

Fati moze hrat cely zapas, Dembo i Messi polku zapasu. Grizi je na kridle nulovy. Suarez a Grizi nemozu hrat spolu, leda zeby bol Grizi v zalohe.

eror

9
2019-09-24 16:11:27

co tento robi este na lavicke Barcelony? vacsieho trageda ozaj niet a to ma stamilionove muzstvo

marke7

10
2019-09-24 16:40:04

Jeho jediné dilema by mělo být, jestli to zabalit už teď a nebo až po zápase.

maros1

3
2019-09-24 19:41:07

Ja to vnímam tak, že sa celá psychológia Barcy rozsypala po odchode Nejmara, naviac nasledovali zlé a chaotické rozhodnutia jedno za druhým, k tomu nešťastník Valverde a finalizácia sa dostavila po lete a totálnej psychóze v klube čo súvisí s neistotami hráčov práve teraz. Ja mám pocit, že Barcelona prežíva presne takú krízu ako Real s tým rozdielom, že Real má nárok po odchode Rolanda ale Barca si to spôsobila sama - presnejšie jej vedenie

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.