FC Barcelona v prebiehajúcom ročníku inkasovala minimálne jeden gól v každom doterajšom ligovom stretnutí. Obrana mužstva nefunguje dobre a patrí medzi ti najhoršie v Primera Division.

Čísla sú v tomto smere jasné a absolútne neprislúchajú statusu klubu aký má katalánska Barcelona. Štatistiky potvrdzujú, že zverenci Ernesta Valverdeho majú veľmi ďaleko od svojej optimálnej formy. Barcelona si nedokázala udržať čisté konto ani v jednom doterajšom ligovom zápase. Ter Stegen loptu zo siete nevyťahoval len v prípade Borussie Dortmund, no v tomto prípade je nutné pripomenúť, že obrana Barcelony mu v tomto vôbec nepomohla.

Katalánci ligovú sezónu začali na San Mamés, kde prehrali gólom Aduriza z 89. minúty. V druhom kole si Blaugranas poradili s Betisom na Camp Nou 5:2. Výhra síce prišla, no ter Stegen aj tak inkasoval 2 góly. Presadili sa Nabil Fekir a Loren Moron. V nasledujúcom zápase mužstvo Ernesta Valverdeho remizovalo na pôde Osasuny 2:2, kde dva góly strelil Roberto Torres. Ďalej prišla na rad Valencia na Camp Nou, ktorú domáci tím zdolal, no Los Che tak či tak strelili dva góly. V Granade Blaugranas prehrali 2:0 a na Camp Nou síce vyhrali nad Villarrealom 2:1, no opäť inkasovali gól. Tentokrát pri strele Cazorlu sa chyby dopustil ter Stegen.

Nemecký brankár však má len veľmi malý podiel na tom, že mužstvo v lige inkasovalo doteraz až 10 gólov. Prvýkrát od sezóny 2008/2009 sa Barcelone v prvých šiestich kolách nepodarilo aspoň raz udržať čisté konto. Katalánci 10 gólov v prvých šiestich ligových zápasoch neinkasovali už 23 rokov - naposledy sa situácia prihodila v sezóne 1996/1997.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

jokerito

20
2019-09-25 13:43:03

Ter Stegena inak chvalim, ale vcera mi prislo ze to mohol mat.To ale nemeni nic na tom, ze sme od 2:0 hrali prd makový.

vikinecek

8
2019-09-25 14:43:58

Tentokrát ide gól za brankárom, jednoznačne jeho chyba. Čím netvrdím, že hra obrany je dobrá, vždy trpnem keď je súper v okolí našej 16-ky.

Speedwheel95

6
2019-09-25 15:40:23

No akurát, že MATS môže zatiaľ v tejto sezóne za jeden gól a obrana za 9 gólov... bohužiaľ

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.