Medzi najhorúcejšie prestupy celého leta patril presun Antoina Griezmanna na Camp Nou, ktorý posilnil FC Barcelona po niekoľkých úspešných sezónach v Atléticu Madrid. Francúzskemu futbalistovi sa však bezprostredne po transfere k blaugranas nedarí nájsť v družstve svoje miesto, hoci viacerí odborníci či futbaloví analytici vyzývajú k trpezlivosti. 

Muž, ktorý hájil farby FC Barcelona pred viac než dvadsiatimi rokmi, a súčasný komentátor a analytik Christophe Dugarry sa zhováral s RMC. V zaujímavom interview sa zastával Antoina Griezmanna. "Barca ho potrebuje. Iste, je možné, že zasadiť ho do taktického systému je nateraz komplikované, ale nechce sa mi veriť, že by z jeho talentu nevedeli tréneri vyťažiť viac. Ak to mám povedať úprimne, Barca Griezmanna jednoducho potrebuje," komentoval. 

"Napokon si aj Piqué, Messi, Suárez a všetci ostatní uvedomia, aký mimoriadne kvalitný je tento chlapec, všimnú si, že im môže pomôcť dosiahnuť ich kolektívne ciele, čo sa dnes javí byť na míle vzdialené od reality," pokračoval Duggary.

"Klub za neho zaplatil stodvadsať miliónov eur a jeho kúpa sa stretla s nadšením u trénera Ernesta Valverdeho. Akú inú možnosť má však vôbec v súčasnosti barcelonský manažér? Dembélého? Je to síce perspektívny chlapec, ale stále veľmi mladý..."

Začiatok francúzskeho štyridsiatnika bol na Camp Nou sčasti podobný, vo svojich prvých trinástich dueloch sa snažil presadiť len márne. "Antoine je inteligentný futbalista s obrovským potenciálom a nemám o ňom žiadne pochyby. Barcu už dobre poznám, je to tak trochu komplikovaný klub, v ktorom boli vždy isté zoskupenia," podčiarkoval Duggary.

"Pozrite sa na to takto, boli ste na jednom z najhorších miest na hranie futbalu, o akom snívate, a nič ste nedokázali vyhrať. Teraz pôsobíte, naopak, v tíme, ktorého štýl hry milujete, na mieste, kde máte navyše vysoké šance vyhravať tituly. Nie je to zlé, čo poviete?" 

"Antoine musí ostať pokojný, koncentrovať sa výlučne na prácu na svojich kvalitách. Pokiaľ vloží do tréningov úsilie, určite to v konečnom dôsledku prinesie želaný efekt," zakončil.

Zdroj: md
Foto: md

mikimi122

10
2019-10-05 16:34:45

Treba ho stiahnuť z toho krídla do stredu. Veď práve v zápase s Betisom, čo bol práve od neho najlepší, hral na hrote a po zápase bolo vidieť, že behal a zdržiaval sa výlučne iba v strede ihriska a na krídla vôbec nechodil, lebo tam boli Fati a Perez. Buď treba zmeniť rozostavenie ak chce mať Ernesto na ihrisku aj Suareza a aj Griezmanna na 4-3-1-2, alebo stiahnuť dole Suareza a na hrot dať Griezmanna. Na krídle proste hrať Griezmann nemôže!!!

fosex

-1
2019-10-06 10:56:39

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Dodes

-1
2019-10-05 16:49:25

Pokial bude hrať na kridle tak radšiej vymeniť. Lebo bude ďalšia zbytočna kupa viď Cutinho.Na kridle je strateny a Neymar tam vie, to všetci vieme.

JanP

5
2019-10-05 17:00:49

Tady číst příspěvky už nemá cenu... Každý je trenér a všichni vědí koho kam postavit a jak hrát, koho vyměnit.... Trénovali jste někdy něco??? Přestoupili jste někdy z jednoho týmu do jiného, víte vůbec co to je a obnáší...?? že tu rozumujete....

Reekwon

10
2019-10-05 17:17:14

Pokud lidé vědí, na jaké pozici Griezmann hrál v Atléticu, na jaké pozici hraje v reprezentaci a že je to levák, tak není těžké si domyslet, že levé křídlo asi nebude úplně to pravé ořechové. Přitom se před sezónou psalo, že s Griezmannem a jeho zasazením do středu Barcelona získá tu potřebnou sílu, která jí chyběla. Třeba Mundo spekulovalo, že Valverde upraví pro novou sezónu rozestavení, aby mohl hrát Suárez s Messim i Griezmannem a že vytvoří jakýsi diamant společně s Dembélém, protože Griezmann nemá problém máknout dozadu. Jenže Valverde všechny (ne)překvapil tím, že styl prostě nemění. Vlastně i spoustu fanoušků předpokládalo, že dojde ke změně rozestavení, protože nikdo nebral Griezmanna jako náhradu za Coutinha, ale zatím jím opravdu je a svými výkony navazuje tam, kde Coutinho skončil.

tunno

6
2019-10-05 18:33:07

tak porovnavat vykony Grizmana ku Coutinhovi je dost mimo. Grizman v zasade hraje dobre, dobre si pocina v subojoch a je vyborny na lopte.. akurat nam tam treba kridelnika co on nie je. Coutinhovi sa nedarilo prakticky v ziadnom smere na kridle

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.