Ansu Fati nakoniec nebol povolaný do reprezentácie Španielska hráčov do 17 rokov a na Majstrovstvách sveta sa nepredstaví. 16-ročný mladík tak zostane v Barcelone.

David Gordo ako tréner reprezentácie Španielska do 17 rokov v stredu zverejnil 21-člennú nomináciu svojho tímu na blížiaci sa turnaj. Ansu Fati na zozname nefiguroval. Po zverejnení sa k slovu dostal aj športový riaditeľ tímu Francisco Hernández, ktorý uviedol dôvody, prečo Ansu nakoniec nebol povolaný: "Rozhodnutie, ktoré sme prijali, v tomto prípade prostredníctvom športového manažmentu, je, že hráč na Majstrovstvá sveta hráčov do 17 rokov nebude nominovaný. Sme názoru, že cieľom federácie v prípade procesu udomácnenia Ansu je, že v určitom okamihu by mohol byť dostupný pre reprezentáciu a nie len pre určitú vekovú kategóriu," povedal.

"Po vypracovaní všeobecnej športovej analýzy považujeme pre tohto chalana za najlepšie, aby zostal a mal šancu byť povolaný na zraz reprezentácie v novembri, no už do vyššej vekovej kategórie. Aby sa tak stalo, na Majstrovstvá sveta teraz nemôže vycestovať," uviedol Hernández a pokračoval: "Našim cieľom je, aby Ansu bol pre túto nomináciu k dispozícii a aby jedného dňa mohol debutovať v seniorskom tíme, aby bol jeho súčasťou a aby plnil hviezdu úlohu."

Tréner Španielska Robert Moreno dokonca uviedol, že zvažoval povolanie Fatiho na blížiace sa kvalifikačné zápasy Španielska proti Nórsku a Švédsku. Ansu bol však vynechaný z nominácie aj v reprezentácii do 21 rokov a to kvôli byrokratickým dôvodom. Rodák z Guinea-Bissau žije v Španielsku vyše 10 rokov a tak požiadal o španielske občianstvo, no stále chýbajú dokumenty od FIFA, ktoré by mu umožnili za reprezentáciu nastúpiť.

"Počas tohto týždňa sme prezentovali posledné dokumenty, ktoré si FIFA vyžiadala a myslím si, že sme blízko k uzatvoreniu záležitosti. Naše právne oddelenie tvrdo pracuje na tom, aby Fati mohol nastúpiť," dodal Hernández. Pre Barcelonu to na druhej strane znamená, že kvôli problémom s dokumentmi FIFA je Ansu Fati k dispozícii na najbližšie zápasy a nastúpiť môže aj v El Clásicu.

zdroj: espn.co.uk
foto: facebook

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.