Problémy Samuela Umtitiho so zraneniami sa tiahnu už vyše roka. Stopér počas tohto obdobia odohral len 15 zápasov zo 70. možných. Keď si Francúz vyliečil koleno, poranil si chodidlo na pravej nohe.

Od problémov s ľavým kolenom, kvôli ktorým vynechal takmer celú predchádzajúcu sezónu, až po problémy s pravým chodidlom, kvôli ktorým nehráva v prebiehajúcom ročníku. Zdravotné problémy Samuela Umtiti sa tiahnu už vyše roka. Počas tohto obdobia odohrala Barcelona 70 zápasov, no zadák zasiahol len do 15 z nich, z toho v 14. prípadoch hral od úvodných minút.

Obranca vynechal 35 zápasov kvôli zraneniam a v ďalších 20 prípadoch sedel len na lavičke náhradníkov. Pre stopéra, ktorý bol považovaný za budúcnosť Barcelony, je to nesmierne veľa. Klub každopádne ubezpečil, že rekonvalescencia hráča prebieha dobre: "Má sa čoraz lepšie, sme optimisti. Chceme, aby sa rýchlo vrátil do hry," tvrdia osoby z prostredia klubu. Predpokladá sa, že Umtiti sa môže vrátiť už po reprezentačnej prestávke, hoci sa to môže zdať priskoro.

Problémy Francúza sa začali koncom sezóny 2017/2018 a to z dôvodu zápalu chrupavky. Stopér prišiel o množstvo zápasov, ale dal sa dokopy a stihol odohrať šampionát v Rusku. Aj tam ho však koleno trápilo a tak sa často stretával s fyzioterapeutmi a častejšie trénoval v posilňovni. Nakoniec sa stal majstrom sveta, ale musel kvôli tomu veľa obetovať.

Začiatok sezóny 2018/2019 totiž ukázal, že jeho koleno nie je v úplnom poriadku. Barcelona v septembri oznámila, že Umtiti nenastúpi na zápas proti Athletic Club a jeho návrat na trávnik závisí od postupu v liečbe. Prešli tri mesiace a začala sa spomínať aj operácia. Francúz však trval na konzervatívnej liečbe, vycestoval do Kataru, kde hľadal riešenie svojho problému. Do hry sa vrátil vo februári 2019, v čase, kedy sa začínala rozhodujúca fáza sezóny, no Valverde vsadil na Lengleta.

V tom období sa však zdalo, že nočná mora v prípade Umtitiho skončila. Začala nový sezóna, no Umtiti sa do Barcelony po prvej reprezentačnej prestávke vrátil s poraneným chodidlom. Na prvý pohľad sa zdalo, že nepôjde o nič vážne, no vyšetrenia potvrdili zlomeninu kostičky v chodidle a teda 5-6 týždne pauzy od futbalu. V tejto sezóne sme Umtitiho na trávniku ešte nevideli a nie je zrejmé, kedy presne sa vráti.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

kluc

5
2019-10-11 16:27:34

Zbaviť sa ho treba.

mikimi122

1
2019-10-11 19:19:43

Ak nezačne hrať na tej úrovni spred zranenia, tak nám iná možnosť ako jeho predaj neostáva. Z peňazí z jeho predaja môžeme kúpiť napr. Konateho, Koulibaliho, de Ligta, Škriniara.

Chepablo

6
2019-10-11 19:43:08

Veľká škoda :( myslím, že mal na to,aby sa stal základným pilierom našej obrany....

2sjr

-1
2019-10-11 23:28:41

Áno bol ako skala no bojím sa že už ňou nebude. Možno mal ísť na operáciu keď mu to odporúčal klub ktorý mal počuvnuť. Namiesto toho sa stal majstrom sveta no cena je privysoká a to strata talentovaného záložníka. Je to škoda či sa jedná o našeho hráča alebo nie.

Pader

0
2019-10-11 23:55:04

Umtiti je stopér

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.