Hiroki Abe robí všetko, čo je v jeho silách, aby sa čo najskôr prispôsobil Barcelone a uspel vo farbách katalánskeho klubu. Japonec sa rozhodol, že nepôjde na zraz japonskej reprezentácie do 21 rokov, pretože nechce narušiť svoj adaptačný proces v metropole Katalánska.

Tento mladý Japonec patrí medzi najexotickejšie prestupy FC Barcelona počas uplynulého leta. 21-ročný futbalista, ktorý nedávno debutoval v seniorskej reprezentácii Japonska, však naďalej prekvapuje svojim talentom všetkých v La Masii. Z šatne Barcelony B však prenikajú signály, že Japonec sa do tímu musí ešte viac integrovať. Podstatné v každom prípade je, že hráč robí všetko preto, aby sa tak stalo, čo najskôr. Jeho úsilie si v klube nesmierne cenia.

Najväčšou prekážkou je v tomto prípade jazyková bariéra. Abe nehovorí dobre ani po anglicky, ani po španielsky. Španielčinu sa však učí 2-krát denne. Ráno má lekciu v La Masii a popoludní chodieva na doplnkové hodiny, ktoré si zorganizoval z vlastnej iniciatívy.

Z futbalového hľadiska sú tréneri s Abem spokojní, no naďalej sa musí prispôsobovať futbalovej koncepcii FC Barcelona. Z tohto dôvodu tentokrát nevycestoval na zraz reprezentácie Japonska do 21 rokov a dal prednosť klubovým povinnostiam, aby sa po celý čas pripravoval s Barcelonou B. Abe nechcel prerušiť prípravu a odísť z klubu na 2 týždne tak ako tomu bolo v septembri.

Ide o veľmi odvážne rozhodnutie mladého Japonca a to kvôli tomu, že v reprezentácii Japonska bojuje o miesto v zostave seniorského tímu na budúcoročnú Olympiádu v Tokiu. Abe podstúpil veľké riziko už vtedy, keď z Kashima Antlers prestúpil do Barcelony, kde nosil dres s číslom 10 a v tíme bol veľkou hviezdou.

foto: fcbarcelona.com
zdroj: mundodeportivo.es

KAmilpison

18
2019-10-13 12:39:12

Takto sa má adaptovať , ... na tej foto v náhleďaku je jeden čo by si mohol zobrať príklad

LaBrie

6
2019-10-13 16:26:20

Neymar nedohral zapas, asi zase zraneny....

Reekwon

1
2019-10-13 17:59:37

Cítil nepohodlí ve stehenním svalu, tak nechtěl riskovat a pro jistotu odešel střídat.

maros1

5
2019-10-13 19:27:38

Nech si gratuluje, že sa nemusi učiť po Finsky, alebo naše tvrde y - to by sa zbláznil Japonec

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.