I napriek tomu, že do konca sezóny ostáva ešte veľa času, technický sekretariát FC Barcelona začína pracovať na vytváraní stratégie na nasledujúce letné prestupové obdobie. Už teraz môžeme vyhlásiť, že prioritou pre azulgranas nebude kúpa nového stredného obrancu, naopak, Katalánci sa budú obzerať po hrotovom útočníkovi. 

Luis Suárez oslávi v januári nasledujúceho roka už svoje tridsiate tretie narodeniny a aj napriek tomu, že Uruguajčan jasne ukazuje, že ešte nepatrí do starého železa, Barca si je dobre vedomá nutnosti hľadania jeho budúcej náhrady. V aktuálnom mužstve nie je hráč, ktorý by bol na pozícii deviatky jeho adekvátnou alternatívou, a tak vzniká potreba získať ho na prestupovom trhu. Problém, každopádne, spočíva v tom, že niečo podobné nebude ani zďaleka lacné a direktíva to na Camp Nou dobre vie. 

Zatiaľ čo sa budú Barcelončania usilovať posilniť sa v útoku, nových hráčov do defenzívnych radov podľa denníka Mundo Deportivo očakávať nemôžeme. V ekipe sú dnes štyria strední obrancovia, menovite Piqué, Lenglet, Umtiti a Todibo a v béčku navyše pôsobí Ronald Aruajo, ktorý pred týždňom debutoval v prvom tíme. Spomínané katalánske periodikum vo svojom aktuálnom vydaní píše o tom, že práve Todibovi a Aruajovi, dvom perspektívnym mladíkom, tréner Ernesto Valverde mimoriadne verí a vidí v nich potenciál do budúcnosti. 

Cieľom blaugranas je omladiť svoj káder, ako to len pôjde, a v tomto zmysle sa počas tohto leta usilovali v klube o kúpu Matthijsa de Ligta, ktorý napokon uprednostnil Juventus Turín. Na druhej strane však herne priam explodoval iba šestnásťročný Ansu Fati, čo vedenie povzbudilo k poskytovaniu príležitostí ďalším z odchovancov. V devätnásťročnom Todibovi a dvadsaťročnom Aruajovi vidia Pep Segura aj Éric Abidal veľký potenciál. 

Prvý menovaný, francúzsky rodák, prišiel do Barcy pred rokom a hoci zatiaľ veľa neodohral, vyznačuje sa kvalitným výskokom, dobre vyváža loptu a zapája sa do zakladania akcií. Čo sa týka Aruaja, jeho najsilnejšou vlastnosťou je skvelá kondičná pripravenosť, je mimoriadne agresívny a na rozdiel od Todiba je v dobrom hernom rytme, keďže pravidelne hráva v rezerve. 

Zdroj: md
Foto: md

LaBrie

19
2019-10-14 08:03:08

A co tak Griezmann do stredu utoku? Na lavom kridle je zabity, napravo je Messiho miesto ....aku poziciu mu vlastne dat pri 433 co hrame.....a este by sme usetrili....

mikimi122

5
2019-10-14 08:05:09

Jaj jaj jaj! Dúfam, že to nie je pravda. Z toho, že na hrot nie je žiadna alternatíva sa im môžem iba vysmiať. Očividne keď podpisovali Griezmanna, tak asi nevšimli, že on je hroťák. V defenzíve horíme najviac a tú treba spraviť. Ja by som si ešte počkal na to ako sa ukáže po zranení Umtiti a ak dobre, tak ho predávať nemusíme, ale v inom prípade áno a bude treba za neho poriadnu náhradu. Treba nám niekoho veľmi dobrého ako 3. stopéra, aby vytvoril tlak na duo Lenglet&Pique.

Reekwon

13
2019-10-14 08:09:11

Napíšu hodně skeptický komentář, protože vzhledem na okolnosti posledních měsíců, se to nejspíše i hodí.. Pokud v týmu nemáme hráče, adekvátního a Suárezovu pozici, tak mi nějak uniká, co měla znamenat Griezmannova koupě, jaký smysl vlastně měla. Pokud si představíme, že by klubu vyšlo jednání o Neymarovi, tak kde by vlastně Griezmann hrál? To mi nedává smysl.. Jasně já vím, Griezmann není ten typ hráče Suáreze, který na hrotu lítá a napadá, nicméně takových hráčů stejně na trhu moc není a Griezmann je technicky lepší, než Suárez, takže by to vykompenzoval jinde.

A musím se trošku pousmát, když čtu, že Valverde mladíkům Todibovi a Araujovi mimořádně věří. Todibo prakticky vůbec nehraje a kdyby se nevykartoval Lenglet, tak by asi ani nehrál, možná až v CdR. A Araujo odehrál prvních pár minut. Jsem teda zvědavý, jak moc jim do zbytku sezóny bude Valverde věřit a kolik bude mít především Todibo minut. Obrana je zatím jedna velká bída.

Marian

1
2019-10-14 08:15:54

Ak sú závery autora článku správne, vyplýva z toho, že technický sekretariát kúpil Griezmanna ako náhradníka k Dembelemu prípadne do základu s tým, že Dembele bude náhradník. Jednoducho geniálne. To je život,to nevymyslíš...Len tupelá toto možu vymyslieť...

Radovan

5
2019-10-14 09:49:30

Vyfabulovany clanok a ludia tomu zas veria..boze boze

footballister

1
2019-10-14 18:56:56

Mundo :D

Rasto

1
2019-10-14 12:15:42

Admini, už sa konečne naučte, ze správne je Araújo, nie Aruajo.

footballister

0
2019-10-14 19:14:06

Vidno, že aj Barca má mediálny vplyv a mnoho problémov sa snažia zakryť..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.