FC Barcelona sa už dnes vráti do tréningového procesu a v nasledujúcich zápasoch sa pokúsi udržať si dobrú sériu z posledného obdobia. Prvou výzvou pre Kataláncov bude súboj s Eibarom túto sobotu. Nie je to však jediná vec, ktorá čaká na mužstvo v druhej polovici októbra.

Predĺženie víťaznej série

Barcelona vyhrala 4 zápasy v rade - 4:0 nad Sevillou, 2:1 nad Villarrealom, 2:0 nad Getafe a 2:1 nad Interom. Zverenci Ernesta Valverdeho tentoraz vycestujú na Ipurua po ďalšie tri body a piatu výhru v rade.

Neprehrať s Eibarom

Barcelona svoju najbližšiemu súperovi čelila už 10-krát. Bilancia týchto zápasov je jasne v prospech Blaugranas, keď až 9 súbojov vyhrali a raz remizovali. Deľba bodov pritom nastala v poslednom prípade, keď sa zrodil výsledok 2:2. V zápasoch Barcelony s Eibarom vždy padne množstvo gólov - od roku 2014 Barcelona v týchto zápasoch nastrieľala 33 gólov a 6 inkasovala. V sobotu je pre Barcu výzvou udržať sériu v stretnutiach s Eibarom a neprehrať.

Rozšíriť zoznam strelcov

V súčasnej sezóne sa o 20 gólov Blaugranas podelilo až 12 rôznych hráčov. V zápase proti FC Sevilla pribudli Leo Messi a Ousmane Dembélé. Najlepším strelcom tímu je v súčasnosti Luis Suarez, za ktorým nasleduje Antoine Griezmann. Po dva góly na konte majú Ansu Fati, Arthur a Arturo Vidal.

Poraziť Slaviu v historickom zápase

Po zápasoch s Borussiou a Interom je čas na posledného súpera v skupinovej fáze Ligy Majstrov. Valverdeho zverenci vycestujú do Českej republiky, kde na nich čaká súboj proti súperovi, s ktorým predtým ešte nikdy nehrali. Barcelona má v súčasnosti na konte 4 body, Slavia iba jeden. Výhra v Prahe by Barcelonu priblížila k postupu zo skupiny.

Neporazení na Camp Nou

Štadión Barcelony je v prebiehajúcom ročníku pevnosťou - domáci tím zvíťazil vo všetkých piatich prípadoch. Okrem toho strelil až 18 gólov, pričom inkasoval len 6. Ďalší zápas na Camp Nou bude výnimočný - hovoríme o El Clásicu.

Po tretie víťazstvo nad Realom

Katalánci porazili Real Madrid v dvoch predchádzajúcich prípadoch. Najlepším výsledkom v histórii je až 5 výhier v Clásicu v rade. Stojí za zmienku, že Barcelona v Gran Derbi neprehrala už od roku 2016. Odvtedy vyhrala 4 zápasy a v dvoch prípadoch sa zrodila remíza. V poslednom zápase na Camp Nou vyhrali domáci až 5:1.

Valladolid na záver mesiaca

Posledným súperom Barcelony v tomto mesiaci bude Real Valladolid. Cieľom je samozrejme víťazstvo a udržať sériu neporaziteľnosti na Camp Nou.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Milan87

9
2019-10-14 09:31:05

Ten real rozprasit a na konci oktobra byť 1 v lige a aj v skupine LM.

123456

2
2019-10-14 10:16:54

Súhlas

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.