Šestnásťročný útočník FC Barcelona sa po prvý raz vo svojej kariére dostal do nominácie španielskeho národného tímu futbalistov do dvadsaťjeden rokov. Ansu Fati prehovoril o svojich pocitoch z národného mužstva. 

Ansu Fati, šestnásťročný mladík v službách FC Barcelona, má za sebou raketový vstup do súčasného ročníka. Odmenou za jeho skvelé výkony v prvom tíme katalánskeho veľkoklubu bola pozvánka do národného tímu Španielska v kategórii do dvadsaťjeden rokov. "Možnosť byť tu je pre mňa obrovskou cťou, som na to nesmierne pyšný. Urobím všetko pre to, aby so mnou boli ľudia spokojní," povedal Fati. 

Futbalista s koreňmi z Guiney-Bissau tiež prezradil, ako sa celá reprezentačná pozvánka zrodila. "Bol som práve v aute na ceste za priateľmi, s ktorými sme sa chceli naobedovať, keď mi vtom zavolal môj otec. Zaujímal sa, či som už videl, čo je nové, no ja som nič nezaznamenal. Prezradil mi, že ma povolali a ja som sa hneď nato opýtal, kedy odlietam. Dozvedel som sa, že ešte v ten istý deň," pokračoval mladík. 

Ansu priznal, že niečo podobné nečakal. "Je fakt, že ma pozvánka do národného tímu prekvapila, nerátal som s tým. Som však mimoriadne pyšný, sníval som o tom už dlho. Chcem sa poďakovať federácii za obrovské úsilie, ktoré vynaložili jej predstavitelia, no teraz si to už chcem jednoducho užiť."

Fati je tiež presvedčený o tom, že s integráciou v družstve nebude mať problém. "Erica, Cucua a Mirandu som poznal už predtým, ale rozumiem si výborne aj s ostatnými. Tréner ma vyzval k tomu, nech som pokojný a ja vidím, že toto mužstvo je neuveriteľné. Na tento rok nikdy nezabudnem," zakončil. 

Dodajme, že hráč barcelonského juvenilu sa dostal na súpisku na úkor ďalšieho futbalistu Kataláncov Carlesa Péreza, ktorý sa na poslednú chvíľu zranil. Španieli odohrajú už zajtra kvalifikačný súboj na Majstrovstvá Európy proti domácej Čiernej Hore, pričom pôjde len o ich tretí súboj. V doterajších dvoch zápasoch získali plných šesť bodov po triumfoch práve nad Čiernou Horou a Kazachstanom. 

Zdroj: md
Foto: md

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.