Louis van Gaal, bývalý tréner FC Barcelona, Ajaxu Amsterdam, Bayernu Mníchov či Manchestru United, bol hosťom programu katalánskej televíznej stanice TV3 s názvom 'Quan e'apaguen els llums'. Holandský manažér hovoril hneď o niekoľkých témach. 

Akadémia

"Mať v mužstve hráčov zo svojej vlastnej akadémie je mimoriadne dôležité. Iste, Messi je veľmi dôležitý, no to boli aj Xavi, Iniesta, Valdés a Puyol. Lepšieho kapitána ako Puyola som si ani nevedel predstaviť. Týmto futbalistom som dal šancu stať sa barcelonskými hráčmi práve ja. Nepotrebujem, aby mi za to ľudia pripisovali zásluhy, ja dobre viem, ako to bolo, a to mi stačí."

Zlyhania v Lige majstrov počas pôsobenia v Barcelone

"Liga majstrov pre mňa bola obrovským sklamaním, úlohou, ktorú som nezvládol. Počas mojej tretej sezóny sme sa dostali až do semifinále, ale prehrali sme proti Valencii, ktorá sa stiahla do hlbokého obranného bloku a spoliehala sa výlučne na protiútoky. Hrať takýmto spôsobom bolo a je jednoduché, ale ja som si vždy vyberal náročnejšiu cestu, chcel som útočiť. Valencia poslala do hry Pioja Lópeza, pretože my sme sa sústredili len na ofenzívu, no zanechávali sme voľné priestory vzadu. V danej chvíli som sa mal prispôsobiť citlivejšie charakteristikám nášho súpera."

Prvý rozhovor s Bobbym Robsonom a s Josém Mourinhom

"S Bobbym to bola otvorená konverzácia, bolo to fajn. Urobil som z neho 'šéfa svojho skautingu'. Pri Mourinhovi to bolo naopak veľmi nepríjemné, dokonca sme na seba navzájom kričali, nebolo to nič veselé. Niečo sa mi však na ňom páčilo, bol úprimný, a tak som mu povedal, že môže ostať. Svoju prácu si potom odvádzal znamenite."

Konflikt s Rivaldom

"S Rivaldom to bolo náročné. Zvykol hrávať naľavo, kde strieľal veľa gólov a veľmi sa mu ta darilo - vyhovovalo to celému tímu. Potom ho však zvolili za najlepšieho hráča na svete a deň nato požiadal o vystúpenie predo mnou a svojimi spoluhráčmi. Myslel som si, že sa nám chce len poďakovať, no on namiesto toho oznámil, že už nikdy nechce nastúpiť na poste jedenástky. Povedal som mu, že podo mnou si už viac nezahrá vôbec. 'Tvoji spoluhráči ti pomohli, aby si sa stal najlepším na svete a ty teraz zabúdaš na to, čo všetko pre teba v Barce urobili.' Vysvetlil som to hráčom, čo nebolo jednoduché, lebo Rivaldo strieľal veľa gólov. Prehrali sme pre jeho absenciu dva zápasy a začali za mnou chodiť ľudia, žiadajúc, nech môže hrať predsa. Poslal som ho na hosťovanie, ale už bolo neskoro. Preto sme prehrali v semifinále Ligy majstrov a nezískali sme tretiu ligu."

Zdroj: md
Foto: md

rominho

2
2019-10-15 09:54:23

stiahol si cely ajax do barci, odpalil si de la penu a rivaldovi si znechutil fotbal. v LM si pamätam ako nas vyucoval kyjev na nou camp..sebestredny trener, ktory po ajaxe nic nedokazal, naopak vsade kam prisiel vsetko pokazil.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.