Hráči FC Barcelona prvýkrát v tejto sezóne nastúpia na ligový zápas v štvrtej sade dresov a to konkrétne na Wanda Metropolitano v súboji s Atléticom Madrid. Informáciu prinieslo Catalunya Radio.

Presný dátum konania ligového zápasu medzi Atléticom Madrid a Barcelonou zatiaľ nie je zrejmý. V súčasnosti je jasné len to, že zápas sa odohrá na prelome novembra a decembra.

Prvýkrát v tejto sezóne hráčov Blaugranas uvidíme v zápase v štvrtej sade dresov. Zelený vonkajší dres sme už videli, teraz je na rade štvrtý, jasne odkazujúci na katalánsku senyeru. Dres má žltú farbu a stredom sa tiahnu štyri pásy červenej farby.

Katalánske rádio dodáva, že výber zápasu nebol náhodný. Súvisí s politickou situáciou v katalánsku a odsúdením niektorých katalánskych politikov.

zdroj: Catalunya Radio
foto: twitter

Reekwon

27
2019-10-15 12:54:00

Je hezké, že klub jako součást Katalánska a možná i takový jeho symbol, se angažuje v propagaci katalánské nezávislosti, ale měli by si dát pozor. Španělská vláda není zrovna jedna z těch, která chodí daleko pro tresty byť absurdní. Ofiko vyjádřil klub nesouhlas s uvězněním katalánských politiků, již předtím podporoval referendum, nyní chtějí přímo do vosího hnízda přijít se sirkami a zapalovačem v podobě dresů na motiv senyery. Nerad bych, aby klub dostal nějaké sankce za podporu katalánské nezávislosti a jakože téměř celé Španělsko a LaLiga je proti Katalánsku, tak by nebyl problém Barceloně trest udělit a nechci přemýšlet nad tím, o co by se jednalo. Nicméně, dresy jsou skvělé.

maryann

2
2019-10-15 18:08:25

Suhlas s kazdym Tvojim slovom.
Aby dresy v Madride neboli ako cervene sukno a budu sa nas snazit znicit,doslova!Treba si dat na to pozor.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.