Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Ernesto Valverde je v tejto sezóne otvorenejší k hráčom FC Barcelona B. Tréner ich častejšie sleduje v akcii a snaží sa o nich získať viac informácií. Podľa denníka je Valverde aktívnejší kvôli tomu, že v tejto sezóne má v prvom tíme užší káder.

Ernesto Valverde má v súčasnosti v prvom tíme k dispozícii 21 hráčov a po januárovom prestupovom období ich môže byť ešte menej. Už od začiatku pôsobenia Valverdeho v Barcelone sa hovorilo o tom, že sa mu lepšie pracuje s hráčmi v užšom kádri, zvlášť ak má k dispozícii hráčov v rezerve. Podľa Mundo Deportivo sa tréner prvého tímu v súčasnosti veľmi spolieha na odchovancov.

Po odchode Malcoma, Coutinha a Rafinhu zvažovala Barcelona kúpu nového ofenzívneho hráča, no nakoniec od zámeru upustila. Vzhľadom na zranenia v tíme zo začiatku sezóny musel Valverde siahnuť po službách Carlesa Péreza a Ansu Fatiho, ktorý do prvého tímu poskočil dokonca z juvenil A. Obaja ofenzívni hráči príjemne prekvapili. Okrem toho sa k prvému tímu pripojil Moussa Wagué a tréner verí aj Iñakiemu Peñovi, hoci títo hráči sa v prebiehajúcej sezóne na ihrisku ešte neobjavili. Valverde na druhej strane dal šancu Ronaldovi Araujovi a nezabúda ani na Riquiho Puiga a Alexa Collada. Títo záložníci sú však obeťami pretlaku hráčov v strede poľa prvého tímu.

Mundo Deportivo zastáva názor, že Valverde má veľmi dobré vzťahy s trénerom rezervy Javierom Garcíom Pimientom, čo pomáha pri výmene informácií. Komunikácia medzi trénermi je nepretržitá a niekedy prebieha prostredníctvom Joana Barbaru, ktoré je spojovacím článkom medzi trénerskými štábmi. Denník tvrdí, že Valverde neváha konzultovať s Garcíom Pimientom situáciu jednotlivých hráčov a plánovanie v prípade týchto hráčov je dohodnuté spoločne.

Ďalším príkladom rastúceho záujmu Valverdeho o hru hráčov rezervy je jeho prítomnosť na zápasoch mužstva na Estadi Johan Cruyff. Tréner prvého tímu bol osobne prítomný na dvoch z posledných štyroch zápasov a všetky zápasy si pozreli členovia jeho trénerského tímu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

tunno

12
2019-10-17 10:49:13

Blizia sa prve dve kola cdr to preto :D potom si bude moct povedat ze dava sance aj Puigovi

marke7

5
2019-10-17 11:08:51

Všichni dobře vědí, že tento "zájem" je nucený vzhledem k situaci v týmu, jinak by po nich ani neštěkl.

ombre

0
2019-10-17 11:19:02

To ze niekoho noveho raz nasadi este nie je zaujem, dokym nezacne hravat pravidelnejsie..

Milan87

5
2019-10-17 11:24:14

Keď na tie zápasy realne chodí tak asi o tom vie viac ako tunajsi experti.
Valverde doprial debut viac hracom ako taky luis za 3 roky.
Miranda, chumi, collado, perez, araujo, puig, alena, wague, fati...

Teo07

3
2019-10-17 12:16:03

Neblbni. nečítal si hore, že je to len preto, lebo sa blížia prvé dve kolá cdr a preto, lebo je tak nútený vzhľadom k situácii v týme? Kamarát, Valverde miestnych odborníkov nepreľstí. A keďže dnes na tejto stránke praskol jeho pôvodný zámer, už nebude dávať chlapcom z la masie žiadne šance.

Milan87

-8
2019-10-17 11:27:57

Má to ťažké uveden jeden priklad: je potřeba aby hral semedo každý zápas v zaklade na RB, ok to je pravda lenze ty isty sem potom kydaju že vobec ešte nehrál ani wague ani oriol busquets. To vychadza že by museli hrat 3 pravý beci.

naqiria

13
2019-10-17 11:57:26

odkedy je oriol busquets pravym obrancom? ved je to defenzivny zaloznik...

tunno

8
2019-10-17 11:49:16

debuty v katalanskom superpohari myslis ano? Puig bol zrejme najlepsim hracom pripravy, napriek tomu ho nechal v Bcku, pritom taky Roberto co nema absolutne ziadne predpoklady pre hru v zalohe odohral niekolko zapasov. Alena podobne, hrac ktoreho mozno zapracovavat do Acka, pritom vzdy ked hral podal minimalne nadpriemerny vykon. Trener suchy prd ho ignoruje. Fati dostal sancu len pre to lebo bol zraneny skoro kompletne cely utok. A keby nehral tak skvelo ale "len" nadpriemerne tiez by si uz po vyzdraveni utocnikov nekopol.

frkmrk

4
2019-10-17 13:49:19

Milan, keby chcel trener vyhoviet tunajsim super odbornikom, tak by Barca musela poziadat vedenie LL o povolenie-vynimku-hrat kazdy zapas s asi 17hracmi a zober si napr. Didalopa,ktory takmer v kazdom clanku utoci na Luisita i ked sportovi odbornici maju na rozdiel od neho iny nazor.

Didalop

-5
2019-10-17 18:15:02

Mily frk. Neutocim na tucka. Len poukazujem nato, ze uz nema vykonnost na Barcu. Ukazuje sa to v LM, kde vonku nedal gol 4 roky, proti silnejsim superom je strateny. Jeho strop je Cadiz, Albacete alebo Girona. Vdaka simulantovi a podvodnikovi musi hrat Griezmann na lavo. Lebo uplakany tucniak bude hrat. Ale nech hrava. Je to dobre, lebo to jeho koleno nevydrzi, nie je stavane na taku nadvahu. Clovek, co chce silou mocou vyhravat a nevaha pritom podvadzat a klamat, nema v Barce miesto. A to on robi. Podvadza a klame. Takze mily frk, budem na tucneho klamara poukazovat stale. Ci sa ti to paci, alebo nie, pan super odbornik.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.