Tréner FC Barcelona sa zúčastnil na tlačovej konferencii pred zápasom s Eibarom. Hovorilo sa hlavne o situácii v Katalánsku a možnosti prekladu El Clásica.

Presing Eibaru

"Nepochybne ide o najväčšiu zbraň Eibaru, práve ten jeho intenzívny presing. Dokáže skomplikovať život každému súperovi. Aj napriek tomu, že to všetci tréneri vedia, tak príde ten moment, v ktorom Eibar urobí všetko preto, aby nám neumožnil dostať sa z vlastnej polovice. Neraz sa mu to podarí. Riskuje, ale to riziko kontroluje. Dostať sa cez líniu nášho súpera bude pre nás veľmi ťažké."

Si zástancom zmeny dátumu konania El Clásica?

"Je pravda, že sa o tom veľa hovorí. Prišla myšlienka zmeniť domáci tím zápasu, o ktorej sme neboli presvedčení. Pred nami máme cestu, neskôr v utorok letíme do Prahy a čakala by nás ešte jedna cesta. Okrem toho je dôležité, aby sa rešpektoval stanovený kalendár a fanúšikovia. Určite budeme hrať doma. Myslím si, že priveľmi zachádzate do budúcnosti. Vieme, že tento týždeň nebol v Barcelone normálny, ale máme ešte čas. Veríme, že budeme môcť hrať na Camp Nou."

Myslíš si, že celá tá diskusia okolo El Clásica je logická vzhľadom na to, čo sa stalo 1. novembra 2017?

"Zbytočne veľa sa o tom hovorí 9 dní pred zápasom. Je pravda, že pred dvoma rokmi sme hrali na Wanda Metropolitano, kde sa očakávala dráma. Zápas bol však vynikajúci a pozreli si ho priaznivci oboch tímov. Ľudia vyjadrili svoj názor bez žiadneho problému."

Pri pohľade na situáciu v Barcelone - myslíš si, že bude potrebné zápas preložiť?

"Myslím si, že je to šanca pre mnohých ľudí a takisto pre našich fanúšikov. Niektorí očakávajú, že to, čo vidíme v uliciach, sa prenesie aj na štadión. Nemusí to tak byť. Môžeme ukázať, že rešpektujeme súpera a zápas môžeme normálne odohrať. Ľudia na tribúnach vyjadrujú svoje názory a je zrejmé, že každý chce vyhrať."

Skoršia cesta do Eibaru, než sa plánovalo.

"Toto rozhodnutie sme urobili, pretože očakávame, že zajtra budú ľudia blokovať cesty. Mohli by sme mať problémy s transportom. Je našou zodpovednosťou to predvídať. Hráme v sobotu o 13:00 a považovali sme to za najlepšie riešenie."

V zápasoch o 13:00 sa Barcelone nedarí.

"Najviac ma trápi to, že hráme s Eibarom a na to ste si akosi nespomenuli. S Getafe sme hrali o 16:00 a tento čas takisto nie je najlepší. Nie je to žiadna výhovorka. Strávime viac času mimo Barcelonu, to je pravda. Zápas je pre nás dôležitý, pretože nevedieme tabuľku a potrebujeme body."

Bude Umtiti hrať?

"Trénuje normálne už od začiatku týždňa, dúfame, že dnes odtrénuje celý tréning. Je krok od návratu do hry."

Jordi Alba

"Áno, je pripravený. Proti Seville bolo ešte priskoro. Ak by hral, určite by som ho musel v priebehu zápasu vystriedať."

Je Messi pripravený na 100%?

"Je uprostred toho procesu. Naposledy hral 90 minút a strelil gól. Musí ísť krok po kroku, má za sebou len jeden zápas. Určite nám môže dať veľa."

Ovplyvnila by zmena dátumu konania El Clásica systém ligovej súťaže?

"Neviem, čo sa stane, počkajme si. Pred rokom ani neviem, koľko otázok ste mi položili o zápase s Miami a nakoniec sme tam nehrali. Raz určite zahráme."

Čo si myslíš o Todibovi z pohľadu budúcnosti?

"Je to mladý a dobrý hráč, ktorý má pred sebou skvelú budúcnosť. Počítame s tým, že nám pomôže. Naposledy hral dobre, nie je jednoduché hrávať za Barcelonu, ale on sa učí rýchlo. Veľa od neho očakávame."

Mužstvo začalo sezónu zle, ale teraz ste vyhrali niekoľko zápasov v rade. Je mužstvo v takej forme, v akej by si chcel, aby v tomto momente bolo?

"Mali sme ťažké obdobie a páči sa mi, že sme dokázali zareagovať. V priebehu sezóny si prejdete cez viaceré série, ale najdôležitejšie je si s nimi poradiť. Chceli by sme byť na čele tabuľky, ale bohužiaľ tam nie sme, pretože sme niekoľkokrát zakopli."

Hovoril si s Dembélém o situácii, po ktorej dostal červenú kartu?

"Áno, priamo som sa ho opýtal, čo povedal rozhodcovi. Medzi tým, čo je v zápise o zápase a tým, čo povedal, veľký rozdiel nie je. Hráč môže niekedy stratiť rozvahu, ale nemyslím si, že išlo o prípad Dembélého. Niekedy rozhodca vylúči za nič a niekedy nevylúči, hoci mu bolo ostro vynadané."

zdroj: fcbarca.com
foto: fcbarcelona.com

jarolamo

10
2019-10-18 10:21:17

Chýba mi tam otázka, kedy chce v Barcelone skončiť...A teda aj odpoveď , samozrejme...

freerider22

4
2019-10-18 10:26:43

by odpovedal: ano, je to jedna z moznosti a nikto to nemoze byt vecne

Reekwon

18
2019-10-18 10:50:54

Nejvíc mě pobavila otázka, zda je Messi na 100% připravený a jeho následná a klasická konečná věta "Určite nám môže dať veľa." :D :D

Barcaaaaaa

1
2019-10-18 20:47:10

S tím jak presuje eibar doufám že nebude hrát busi a rakitic spolu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.