V deviatom kole najvyššej španielskej ligovej súťaže La Ligy Santander vycestovali úradujúci šampióni z Barcelony na štadión Eibaru. Favoriti z Katalánska potvrdili predpoklady a na Ipurue triumfovali po presných zásahoch Griezmanna, Messiho a Suáreza 3:0. 

Dominancia Barcelony

"Boli lepší od prvej minúty, prinútili nás zatiahnuť sa do defenzíveho bloku už svojím prvým dotykom. K lopte sa prebojoval rýchlo De Jong, ktorý hľadal priestor medzi stredom zálohy a naším stopérom s krajným bekom a hneď v úvode sa dostali do dvoch či troch príležitostí. Nedokázali z nich síce skórovať, no ukázali, akí veľmi sú nebezpeční - nahnali nám strach. Keď sme sa potom chceli vydať do útoku, cítili sme isté pochybnosti."

Šance

"Mali tri príležitosti po sebe. Z tej prvej sme ešte neinkasovali, druhú už Griezmann premenil a tretia bola opäť mimoriadne nebezpečná. Chcem vyzdvihnúť ich kvalitu, pretože odohrali fantastický súboj. Niečo sme však museli urobiť zle aj my, keďže celá prehra sa rodila až príliš ľahko."

Strach

"Naši obrancovia boli takých osem až desať metrov bližšie pri našom gólmanovi, ako mali byť. Príčinou bol práve strach, ktorý sme cítili zo súpera. Tak De Jong, ako Arthur sa cítili na trávniku veľmi dobre a keď si vytvorí Barca komfort a my navyše nehráme na maximum svojich síl, je zrejmé, aký výsledok môžete očakávať."

Eibar poslal do barcelonskej šestnástky až šestnásť centrovaných lôpt

"To áno, ale chýbala im kvalita. Chýbal nám plynulý prechod do útoku a podpora z druhej strany. Keď sme útočili sprava, nemali sme podporu na strane ľavej a naopak. V šestnástke síce čakali dvaja útočníci, ale chýbal nám tretí hráč, ktorý by do nej mohol preniknúť, respektíve zbierať odrazené lopty. Pozitívom, každopádne, je počet centrov, je to znakom toho, že sme sa aspoň dostali vysoko v poli."

Sebakritika

"Veľkú časť viny beriem na seba. Postavili sme možno až príliš ofenzívnu zostavu, na krídla sme umiestnili Orellanu a Pedra Leóna, čo sú čistokrvní útočníci. Mysleli sme si, že by sme mohli byť nebezpeční, ale nestalo sa tak. Je to dôkazom toho, že som zrejme pochybil, ale tiež treba uznať, že Barcelona preukázala svoju vysokú úroveň."

Zdroj: md
Foto: md

Milan87

10
2019-10-19 20:09:05

Myslím že ten real dneska minimalne remizuje, možno aj prehrá. Už su urcite nervozny z nasej výhry a hlavne hry. Dobre vedia že keď sa zohraju s griezzym a jongom bude mať v lige Barca zase dlhe série vyhier. Sú pod tlakom, po prvykrat po velmi dlhom čase su na čele laligy a zase im už šlapeme na paty.
PUTTA MADRID

mikimi122

7
2019-10-19 20:41:05

Ešte by som nepredbiehal. Ako tak pozerám, tak dnes im tam nehrá ani Modrič, Kroos a ani Varane. Zidane je určite pod tlakom, ale mám pocit, že dnes to ešte zvládne, ale rád by som sa mýlil. Barca hlavne musí ísť svojou cestou a vytvárať na Real tlak.

mikimi122

8
2019-10-19 22:54:47

Neskutočne rád som sa mýlil : )

mikimi122

21
2019-10-19 20:43:21

Keď si teraz spomeniem na to, ako sa de Jong bál čí bude hrať dostatočne v Barce, tak mi je nasmiech. Veď on je s prehľadom náš najlepší záložník a hraje určite zo záložníkov najviac.

okbor

5
2019-10-20 00:46:40

Súhlas 100 %. Ten chlapec chce hrať, vie hrať a ide. Žiadne alibistické prihrávky do šírky. Keď vidí priestor, vyštartuje dopredu, hľadá vpredu hráča. Na toto bol zvyknutý v Ajaxe a razí tento trend aj tu. Okrem neho dnes Semedo top výkon. Dnes to bol pekný futbal. Aj body a aj sa na to dalo pozerať.

Milan87

8
2019-10-19 22:55:25

A Je to!@@!!! Gratulacia mallorce k historickému vitazstvu a po prvykrat v sezone nasa Barca v čele ligy
Len tak ďalej!!!@

Peter223

0
2019-10-20 11:27:18

Hned v prvej minute po krasnych narazackach siel Messi po pravej strane s naskokom na branku, postranny odmaval offide, ktory nebol, hlavny odpiskal namiesto toho aby nechal akciu dokoncit a pozrel si VAR. Myslim, ze nas tu poskodil.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.