Antoine Griezmann sa na Ipurue prezentoval fantastickým výkonom, na čo už barcelonismo nesmierne dlho čakalo. Francúzsky futbalista odohral bez najmenších pochýb ako blaugrana svoj najlepší duel - nielenže sa priamo podieľal na všetkých troch góloch svojho mužstva, no prezentoval sa všeobecne obrovským vplyvom na celúhru.

O kvalitách Antoina Griezmanna nepochyboval nikto, no v úvodných stretnutiach tohto ročníka sa mu príliš v drese nového zamestnávateľa nedarilo. V ostatnom zápase s Eibarom však francúzsky futbalista konečne pôsobil dojmom, akoby si našiel na ihrisku svoje miesto. Pri rozostavení 4-3-3 ho tréner Ernesto Valverde postavil na pozíciu ľavého krídelníka a darilo sa mu ta náramne, no je dôležité uvedomiť si, že na jeho kvalitnom výkone mal obrovský vplyv Jordi Alba

Skutočnosť, že hral Francúz vskutku podarený duel, by neunikla ani fanúšikom, ktorí nesledovali celé jeho trvanie, no pozreli si len zostrihy. Griezmann bol pri všetkom podstatnom, jeho dielom bolo bezproblémové zakončenie pri úvodnom góle, parádna asistencia pri druhom presnom zásahu a následne mal dôležitý podiel aj na okamihu, keď sa skóre menilo posledný raz vďaka Luisovi Suárezovi. Jeho vplyv však siahal oveľa ďalej, bývalý hráč Atlética vstúpil do hry hneď šesťdesiatjeden ráz, zatiaľ čo proti Bilbau iba tridsaťkrát, v zápase s Getafe tridsaťdvakrát a hrajúc s Osasunou len v tridsiatich troch prípadoch. 

V čom teda spočívala jeho herná explózia? Kľúčovým faktorom bol návrat Jordiho Albu, ktorý nesmierne chýbal celej Barcelone. Jeho prítomnosť dopriala Griezmannovi potrenú slobodu opustiť v nejednom prípade krídlo a vydať sa do stredu poľa, kde mohol voľne kombinovať s Messim. Práve v týchto miestach sa cíti najlepšie a najviac sa mu v nich darilo aj na Wanda Metropolitano. 

Najlepším príkladom je situácia, ktorá predchádzala Messiho gólu na 2:0. Antoine sa vzdialil zo svojho postu, no bol si dobre vedomý, že si to vďaka Albovej prítomnosti mohol dovoliť. Zápas na Ipurue nám môže poslúžiť ako model Grizziho úloh, ktoré bude u azulgranas zastávať. Henry či Villa, ktorí mali rozdielne hráčske charakteristiky, si svoj štýl hry na kraji útoku museli nájsť tiež, no napokon sa im to podarilo. Teraz čaká podobná úloha na Francúza, no zdá sa, že s Albovou pomocou by sa mu zo mohlo podarilo. 

Zdroj: sport
Foto: sport

maryann

17
2019-10-20 19:25:25

Velmi dobra uvaha !

Revive

17
2019-10-20 20:17:02

Že by predsa len Valverde zmenil systém na 4-3-1-2 a šírku by tvorili krajní obrancovia? Ak hej tak to je dobrý krok, zabíjať ďalšieho hráča netreba.

tunno

-5
2019-10-20 20:41:37

Nie je. Treba nam jedno kridlo co roztiahne hru, ak bude hrat Alba kridlo dopadneme ako minuly rok.

Revive

5
2019-10-20 21:26:18

Viacero tímov hrá bez krídel, Villa alebo Henry tiež neboli typické krídla. Ak chceme hrať s Messim, Suarezom a Griezmannom tak na krídla hrať nemožme.

tunno

6
2019-10-20 21:48:42

kridlo bol Pedro

Revive

1
2019-10-20 22:20:16

Dobre to je pravda ale ako to chceš poskladať pri Valverdem? Ideálne by bolo keby bol Griezmann hrot a Dembélé na krídle a Suaréz na lavičke. A ich troch plus Messi naraz do zostavy dať nemôžeš, to by horela obrana viac ako teraz. Ak chce Valverde hrať aj Suaréza aj Griezmanna tak žiaľ hru musia roztiahnúť krajní obrancovia, ináč to nevidím.

momo9

7
2019-10-20 20:19:35

Odporúčam pozrieť film o ňom od netflixu, vďaka tomu mi je o kus sympatickejsi

tunno

-12
2019-10-20 22:13:43

Nebude to ono. V tomto zlozeni utoku sme si nevypracovali tlak zatial ani v jednom zapase na ziadnu co i len 10 min pasaz. Zapasy rozhodli individualnou kvalitou brejkami, co nie je problem proti tymto nevyspelym chudobnym timom. Zatial utok nasou najvacsou slabinou. Leo v najhorsej forme v akej si ho pametam, Suarez s nevyspytatelnymi vykonmi, Grizmanovi pozicia moc nesedi a Dembele je Dembele. Zle si pocina pri pressingu a defenzive, Ma retardacke straty. Zablesky geniality su malo s jeho talentom.

Milan87

3
2019-10-20 23:53:52

Co to trepes? Útok najvacsou slabinou?
Kto dal seville 4 góly?
Kto má najviac golov v lalige?
A to naše tridente hrálo iba po druhý krát spolu.

tunno

-3
2019-10-21 07:25:10

sevilla nie je ta sevilla ktorou bola, hrali u nas katastrofalne. Ano utocna formacia je zatial nasou slabinou, staci sa pozriet na nase bodove straty nevedeli sme v tyvh zapasoch strelit gol. Navyse z tej trojice pressuje jedine Grizmann, pritom je to klucova herna cinnost pre nasu ofenzivu aj defenzivu. Tato trojica hrala uz viackrat nie dvakrat, okrem toho suarez a grizmann spolu tiez viackrat. V tychto zapasoch sme si nevedelu nikdy vytvorit tlak ani na kratsiu dobu. Jediny krat ked sme hrali top futbal s interom po prichode vidal-dembele..

tunno

-6
2019-10-21 07:27:04

Teda sorry ty idiot, pomylil som si zapas. Sevilla mohla za 30 min dat 3 goly potom sme po prvej sanci strelili gol my co ich zlomilo. Ten zapas davat za priklad je dost mimo, mali sme dost stastia.

Milan87

0
2019-10-21 11:01:20

Tak messi hral svoj 4ty zápas celkovo z čoho v tom prvom sa opat zranil. Potom hral jeden s griezzym na kridle a potom jeden s dembim na kridle Luis suarez a griezmann spolu už hrali ale je ťažko čakať že budú zohraty už hněď v tom prvom zápase. Aj griezzy si musí zvyknut na novu úlohu a aj messi musí chytit formu a už sa to deje prave teraz. Zacinaju si rozumiet a hrat skvelo.

PETERKRIZAN

-1
2019-10-21 11:34:26

všetko je zatial nahoda v barce,hra bez systemu,nasadzovanie hračov atd,tak to aj dopadne,je len dobre zecela laliga je v katastrofe

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.