Tomáš Souček je pravdepodobne najdôležitejším hráčom celej Slávie Praha. Mladý stredopoliar je jej kapitánom, rozhodne najsilnejšou autoritou a môžeme očakávať, že jeho prítomnosť bude kľúčová i počas stredajšieho stretnutia s FC Barcelona. 

Dvadsaťštyriročný Tomáš Souček analyzoval pred nadchádzajúcim súbojom s FC Barcelona tohto katalánskeho súpera. "Nesledoval som ich posledný zápas, ale fakt je, že ani nemáme na ich hre čo študovať. Barca je jedným z najlepších klubov na svete. Komu by sa nepáčilo hrať v ich drese? Je to jeden z troch najlepších celkov celej planéty," komentoval po tom, čo jeho tím zdolal Příbram.

Rodák z Havlíčkúvho Brodu má o štýle hry ekipy trénera Ernesta Valverdeho jasno. "Uvidíme, čo sa stane, ešte si len budeme svoju taktiku plánovať. Myslím si však, že sa pripravíme kvalitne a odohráme dobrý súboj," pokračoval. 

Slávia vstupuje do svojho tretieho duelu v Lige majstrov ako líder českej najvyššej ligovej súťaže, na scéne ktorej si pripísala jedenásť triumfov, dvakrát remizovala a ani raz neprehrala. V najprestížnejšej európskej klubovej súťaži má zatiaľ jeden bod za remízu s Interom. V druhom zápase na štadióne Dortmundu prehrala 0:2, no prezentovala sa kvalitným výkonom taktiež.

Na otázku, či pravidelne Souček sleduje španielsku Primeru División, záložník prezradil, že v porovnaní s pyrenejským futbalom preferuje anglickú ligu. "Premier League sa mi páči o niečo viac, ale zaujímam sa aj o Barcu - vnímam jej rivalitu s Madridom. Je to s najväčšou pravdepodobnosťou tím s najatraktívnejším štýlom hry v celej lige," pokračoval český dvadsaťdvanásobný reprezentant. 

Souček tiež žartoval o situácii, keď si pred úvodným výkopom vymení klubové odznaky s kapitánom FC Barcelona Lionelom Messim. "Celá tá predstava znie už teraz veľmi dobre. Hrali sme s Borussiou Dortmund aj s Interom, no Barca je plná prvotriednych futbalistov, ich útočný trojzáprah je neuveriteľný. Nechceme si to však len užiť, ideme si po tri body," žartoval na koniec rozhovoru. 

Zdroj: sport
Foto: sport

Ladislav

23
2019-10-21 06:42:00

Jsem si téměř jistý, že v prvním poločase bude Barca hodně překvapena tím běhavým stylem Slavie a sedět jim to nebude protože budou muset taky začít pořádně běhat.

Marian

1
2019-10-21 07:47:10

Nežartoval. Bude to náročné pre Barcu, lebo týmto štýlom nás može zdolať disponovaný súper, ktorému sa podarí vstreliť gól či dva. Teším sa na tento zápas a snáď odoláme.

BarcaPB

1
2019-10-21 07:55:41

Verím, že Slavie sa bude točiť ešte hlava a nedajú im veĺkú šancu ;-) forcabarca

marke7

17
2019-10-21 08:01:56

Slavii proti špičkovým týmům sráží jen menší individuální kvalita, jinak by s tím fotbalem prohnali skoro každého. Oni budou kousat každého, ale ten zkušenější tým tam hodí branku z jedné, max dvou akcí. Za to Slavia se v LM na tu branku nadře.

mikimi122

1
2019-10-21 08:55:56

Hlavne v základe nemôže hrať proti Slavii Busquets. Snáď sa Valverde poučil v tomto po Dortmunde, kde musel o polčase Busiho striedať, lebo bol až veľmi pomalý na rýchlu hru Dortmundu.

Discodingo

2
2019-10-21 09:31:31

Slavku mam rad a fandim ji, ale ve stredu sesivany nebudu. Doufam, ze Leo konecne vstreli prvni gol v letosnim rocniku.

Milan87

-5
2019-10-21 10:49:44

Souček je podla mňa jeden s najviac precenenych hracov.
Vo vzduchu je výborný ale to je asi všetko

Messinho

0
2021-03-06 20:14:56

To určitě ???

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.