FC Barcelonu čaká už túto stredu výjazdový zápas skupinovej fázy Ligy Majstrov na pôde Slavie Praha. Český šampión je v európskom meradle menej známym mužstvom, ale ako uvádza oficiálna internetová stránka FC Barcelona, Slavia Praha má toho s Barcelonou spoločného viac, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Praha je od Barcelony vzdialená viac ako 1300 kilometrov, no Slavia sa od Barcelony až tak nelíši. Oba kluby boli založené koncom 19. storočia. Slavia je od Barcelony dokonca o niekoľko rokov staršia, keď bola založená už v roku 1892.

Slavia však podobne ako Barcelona zažila na domácej pôde veľmi bohaté úspechy. Majstrovský titul získala 18-krát, 13-krát uspela v Československu a 5-krát v samostatnej Českej republike. Okrem toho získala 9 národných pohárov - 4 v Československu a 5 v Česku.

Úspechy ženských tímov

Ako Barcelona, tak aj Slavia sa silne zameriavajú na ženský futbal. V uplynulej sezóne sa tímu Lluisa Cortesa po prvýkrát v histórii podarilo prebojovať do finále ženskej Ligy Majstrov. Slavia takisto zaznamenala veľký úspech, keď sa dostala až do štvrťfinále.

V prebiehajúcej sezóne ženské tímy oboch klubov sa takisto chcú dostať vysoko. Barcelona na domácej pôde porazila Minsk 5:0, no Slavia Praha v rámci osemfinále prehrala na domácej pôde s Arsenalom 2:5.

Dôležitosť mládežníckeho futbalu

Ako v Barcelone, tak aj v Prahe vedia, aké dôležité je vzdelávanie mladých hráčov. Slavia má jednu z najlepších akadémii v krajine. Barcelona je už dlho hrdá na La Masiu a jej juvenil A získal v 7. ligových zápasoch 17 bodov. Na vedúcu Zaragozu stráca len 4 body. V mládežníckej Ligy Majstrov však juvenil doteraz nezískal ani bod, kým Slavia 3. Obe mužstvá na seba v mládežníckej Lige Majstrov narazia už 23. októbra, pred zápasom seniorských tímov.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: facebook

marke7

0
2019-10-21 14:45:35

https://www.sport.cz/... dost :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.