V Brazílii sa v sobotu dvadsiateho šiesteho októbra začínajú Majstrovstvá sveta hráčov do sedemnásť rokov, kde budeme až do sedemnásteho novembra sledovať najväčšie talenty súčasného futbalu. Šampionát budú pozorne sledovať i zástupcovia FC Barcelona. 

Na Majstrovstvách sveta hráčov do sedemnásť rokov neuvidíme azda dve najväčšie hviezdy danej vekovej kategórie, keďže v Brazílii nenastúpia ani Barcelončan Ansu Fati, ani "nový Kaka" Reinier, no v akcii bude i tak množstvo perspektívnych špílmachrov. Do Južnej Ameriky napríklad vycestoval blaugrana Pedri, ktorý v súčasnosti hosťuje v Las Palmas a je považovaný za horúceho kandidáta na ocenenie Zlatá lopta celého turnaja. 

Barca bude sledovať najmä zahraničných hráčov. Novým trendom je na medzinárodnom trhu podchytiť si mladíkov tak rýchlo, ako to len je možné. Jedinou prekážkou je v súčasnosti veková hranica, keď už môžu pricestovať do Európy, ktorú stanovuje Medzinárodná futbalová federácia FIFA. 

V brazílskom tíme U17 vyniká ostrostrelec Santosu Kaio Jorge, ktorému už dal dokonca šancu kouč Jorge Sampaoli v prvom tíme. Ďalšími zaujímavými menami sú krajný obranca Yan Couto z Coritiby, o ktorom sa špekuluje v súvislosti s budúcim odchodom do Chelsea, a stredopoliar Talles Magno. S posledným menovaným sa však na Camp Nou príliš nepočíta. 

Katalánsky SPORT tvrdí, že prioritou pre FC Barcelona bude na šampionáte pozorne sledovať stredopoliara Johana Minu z ekvádorského Emelecu, ktorého monitorujú už od predchádzajúceho roka

Svoju hviezdu bude mať na turnaji i Paraguaj. Ide o Fernandita Ovelara, ktorý má síce iba pätnásť rokov, no priťahuje obrovskú pozornosť. V Argentíne je najvýraznejším menom Matís Palacios, najmladší hráč histórie San Lorenza, ktorý nastúpil v áčku tohto mužstva. 

Jednou z výziev je pre azulgranas mapovať hráčov štyroch afrických výberov - Angoly, Nigérie, Senegalu a Kameronu, ktoré sú plné neobjavených, no talentovaných mladíkov. Spomeňme, koniec koncov, senegalského útočníka Alioua Baldeho, hrdinu finále Afrického šampionátu U17, či jeho spoluhráča Sambu Dialla. V Angole sa všetky oči upriamujú na záložníka Zita Luvumba a v Kamerune na stredopoliara Steva Mvouvého. 

Čo sa týka európskych zástupcov, Barcelona neočakáva výraznejšie prekvapenia. Hráčov holandskej reprezentácie už skauti z katalánska dobre poznajú a podobná je situácia Francúzska, za ktoré hrajú Adil Auochiche, Enzo Millot či Lucien Agoumé, o ktorých sa už strhla na prestupovom trhu bitka medzi viacerými celkami.

Zdroj: sport
Foto: sport

gabo

11
2019-10-27 10:25:58

Fati je Brazilec?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.