Tréner Realu Valladolid Sergio Gonzales včera absolvoval tlačovú konferenciu pred dnešným súbojom na Camp Nou proti Barcelone.

Aký zápas očakávaš? Mali ste dostatok času na to, aby ste sa po nedávnom zápase proti Eibaru stihli pripraviť?

"Mám to šťastie, že Barcelonu poznáme všetci. Trénerovi sa tak jednoduchšie vysvetľujú akcie a silné stránky tímu, pretože je to jeden z tímov, ktorý sledujeme v televízii najčastejšie. Vieme aká je Barcelona, poznáme jej potenciál, má množstvo argumentov ako z pohľadu tímu, tak aj individuálneho, vedia ako hrať jeden na jedného, ako si v útoku vytvoriť prevahu... Musíme odohrať vážny zápas, byť si vedomí toho, že budú mať väčšie držanie lopty a vedieť, že pokiaľ sa nám podarí získať loptu, prvá prihrávka bude veľmi dôležitá, aby sme sa vyhli ich presingu a posnažili sa im narobiť problémy."

Urobíš v porovnaní s predchádzajúcim zápasom veľa zmien?

"Nie, ale urobím nejaké modifikácie."

Barcelona tento týždeň nehrala, hráči vycestovali do celého sveta a okrem toho sa v Katalánsku deje veľmi veľa. Myslíš si, že hráčov to rozptyľuje?

"Nemyslím si to, ale môže to byť naopak. Viete, že sa pripravujeme na zápasy s tým, že očakávame najlepšiu možnú verziu súpera. Viem, že sa na nás vrhnú s obrovskou chuťou hrať. Oni trénujú dobre, ale živia ich zápasy a tak s nami určite budú chcieť hrať. Ak by odohrali El Clásico a zápas so Slaviou, možno by sa na nás až tak nesústredili, ale vedia, že práve my sme ich súperom a tak nasadia svoju najlepšiu zostavu. Nemajú žiadnu výhovorku, aby rotovali. Budeme čeliť najlepšej Barcelone. Vieme, že pôjde o ťažký zápas, ale chceme súperiť a ukázať sa z dobrej strany."

Myslíš si, že La Liga je tento rok iná, pretože kluby s nižšími rozpočtami sú v tabuľke vyššie?

"Myslím si, že priemerná úroveň ligy vzrástla. Úroveň tímov, ktoré bojujú o zotrvanie v lige je oveľa vyššia. Tréneri prezentujú podobnú metodológiu a hráči ju dobre prijímajú. Všetky mužstvá vedia, že musia hrať dobre v obrane a využívať všetky šance. Je pravda, že najlepšie mužstvá strácajú body s tými zo spodku tabuľky, ale myslím si, že veľkú zásluhu na tom máme práve my. Musíme sa sústrediť na seba, máme 14 bodov, snažíme sa získať ďalšie a skomplikovať Barcelone život."

V uplynulej sezóne tvoj tím prehral 1:0 a hrdinom zápasu bol Masip. Barcelonu ste však veľmi neohrozili. Bude vám tento zápas na niečo užitočný?

"Ja mám na ten zápas lepšie spomienky. Stretnutie bolo vyrovnané až do 60. minúty, vytvárali sme si šance. Pokutový kop bol odpískaný po situácii, ktorá sa mohla skončiť našim gólom a teda ujali by sme sa vedenia v zápase. Posledných 25 minút zapríčinilo, že dojmy boli horšie a Jordi musel práve vtedy vytiahnuť pár skvelých zákrokov. To nám pomáha pripraviť sa na zápas. Zvážili sme niekoľko možností, uvidíme, ktoré z nich vyberieme, aby sme mali možnosť dostať sa k bránke súpera. Vieme, že to, čo Barcelone prekáža najviac, je nútiť ju vracať sa dozadu."

zdroj: as.com
fot: twitter

emiliano

3
2019-10-29 13:27:42

Ako presne a verne to vystihol - najviac nám prekáža vrátiť sa dozadu. Presne tak. Keď vidím, ako Busi veľkými krokmi a zo všetkých síl snaží sa dobehnúť hráča s loptou, a vždy márne, tak mu dávam za pravdu. A potom Pique, ten vyrazí proti hráčovi a nestará sa, že za ním je diera, veď on za to nemôže, lebo vyrazil dopredu.

tunno

4
2019-10-29 14:25:50

Nemal by ti prekazat Buskec ale ti co pressuju slabo, v nasom pripade ide najma o utocnikov. Je naivne pozadovat od troch defenzivnych hracoch (buskec pique lenglet) aby ubranili 30 x 30 metrov ked sa nanich vali kvoli slabemu pressingu nemalo utokov.

mikimi122

5
2019-10-29 13:29:38

Tréner Valladolidu: Vieme, čo Barcelone prekáža najviac
...Culés: Valverde

Malloy

6
2019-10-29 13:52:06

Valverde na valverde keď budu behať tak ako proti sláviii tak ďakujem pekne

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.