Blaugranas vo včerajšom ligovom zápase proti Realu Valladolid zaradili konečne vyšší prevodový stupeň, predviedli pekný výkon, zvíťazili jednoznačne 5:1 a potešili fanúšikov. Dominanciu hráčov katalánskeho celku dokumentujú aj štatistiky.

Valladolid patrí medzi kluby, ktoré v minulosti dokázali Barcelonu veľmi potrápiť. V tejto sezóne sa Blanquivioletas darí predovšetkým na výjazdoch a ich obrana až do zápasu s Barcelonou na Camp Nou patrila medzi tie najlepšie v lige. V tejto sezóne dokázali remizovať dokonca s Realom či Atléticom alebo Granadou, ktorá je v priebežnom hodnotení veľmi vysoko. Zápas v metropole Katalánska však zverencom Sergia Gonzalesa nevyšiel. Aj priebeh duelu potvrdzuje, že hostia boli takmer po celý čas pod tlakom. Nebyť hlúpej náhody, ter Stegen by opäť zaznamenal čisté konto.

Dominancia Barcelony (zelená) bol zrejmá po celý priebeh zápasu

Pri pohľade na štatistiky je zrejmé, že zverenci Ernesta Valverdeho dominovali po celý zápas. Od úplného úvodu až po úplný záver. Hostia nevymysleli takmer nič. Jediný gól Valladolidu padol po štandardnej situácii, kedy ter Stegen vyrazil center pred seba tak nešťastne, že trafil koleno Olivasa, od ktorého sa lopta odrazila do siete nemeckého gólmana. Išlo o vyrovnávajúci zásah. Predtým totiž už v 3. minúte otvoril skóre duelu Clement Lenglet. K tomu sa dostala náhodná lopta vo vnútri pokutového územia a francúzsky obranca napálil loptu do siete Valladolidu. Hostia síce v 15. minúte vyrovnali, no opraty zápasu do svojich rúk prevzal Lionel Messi. Prv v 29. minúte krásnou asistenciou našiel Vidala, ktorý naklonil misky váh na stranu svojho tímu a o 5 minút neskôr Argentínčan zvyšoval už na 3:1 nádhernou strelou z priameho kopu.

Druhý polčas bol v podaní Kataláncov ešte lepší a jeden útok striedal druhý. Padli však len dva góly, pretože efektivita nebola na najlepšej úrovni. Jeden z gólov strelil Leo Messiho po skvelom vysunutí od Ivana Rakitiča a následne kapitán FC Barcelona asistoval na gól Luisovi Suarezovi. Barcelona si v zápase vytvorila až 6 čistých gólových možností, no využila len 2 z nich. Štatistiky vo všeobecnosti potvrdzujú, že Blaugranas ukázali hernú pohodu a zápas im vyšiel na výbornú.

zdroj: forcabarca.sk sofascore.com
foto: fcbarcelona.com

Gabrieloo

3
2019-10-30 09:51:39

este by som chcel vidiet statistiku kolko lopt islo na niekoho ineho ako na volneho griezmana. mylsim si ze pri tomto nastaveni ernesto spolu ostanymi ho odpalia uplne. A pri tom fotbalista vyborny ale evidentne nezapadol, lebo inak si to neviem vysvetlit.

GabrielSVK

-4
2019-10-30 10:02:35

Asi tak. Taký Alba a Suaréz hľadajú v 95% prípadoch iba Messiho, aj keď mu de facto prihrať nevedia.

maros1

0
2019-10-30 11:10:42

Napriek peknému výsledku si nemôžem pomôcť, ale súper bol odovzdaný a rezignovaný. Hralo sa v pochodovom tempe a Valiadolid nám určite nenastavil zrkadlo !!! Inými slovami stačil aj náš slabý výkon na tohto súpera

jarolamo

-2
2019-10-30 10:19:11

5:1, takže pohodička a Ernestovi zase na začiatku mesiaca zazvonia 2 milióniky na účet...

Gabrieloo

1
2019-10-30 10:36:36

Nech dostane penazi kolko chce ale nech mu nepredlzuju zmluvu. 3 roky bolo dost. Aj keby sme vsetko vyhrali (co sa moze stat vdaka Leovi) minuly rok sa nam to skoro podarilo a to muzstvo bolo slabsie ako tohto rocne. Ale aj keby vsetko vyhral uz Barcu nevie posunut. Ten chlap nema ziadnu strategiu. Teda okrem jednej dajte Leosovi loptu a hrat 4:3:3

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.