Kapitán FC Barcelona a reprezentácie Argentíny počas svojej kariéry nastrieľal z priamych kopov už 50 gólov - z toho 44 v drese Blaugranas a 6 v drese Albicelestes.

Ide o ďalší míľnik v bohatej kariére Lionela Messiho. Ale taký je život argentínskeho futbalistu. V zápase proti Realu Valladolid strelil svoj 50. gól z priameho kopu. Prvý z týchto gólov prišiel v novembri 2008 v zápase proti Atléticu Madrid na Camp Nou. Oficiálna stránka FC Barcelona pripravila takúto grafiku, z ktorej môžete vyčítať, koľko gólov strelil Leo z priamych kopov v jednotlivých sezónach a či v reprezentácii alebo na klubovej úrovni.

33 gólov padlo v La Lige, 5 v Lige Majstrov, 3 v Kráľovskom pohári, 2 v Európskom superpohári a 1 v Španielskom superpohári. K tomu je potrebné prirátať ďalších 6 gólov z reprezentácie Argentíny. 29 gólov strelil Leo na domácej pôde, 16 gólov na ihriskách súperov a 5 gólov padlo na neutrálnej pôde. Medzi najobľúbenejšie obete patrí Espaynol, ktorému strelil Leo až 6 gólov z priamych kopov. 5 kúskov zaznamenal v zápasoch proti FC Sevilla a Athletic Club, 3 góly proti Atléticu Madrid a po 2 góly strelil do siete Deportiva, Realu Madrid, Almeríe, Betisu, Villarrealu a Alávesu.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com goal.com

BarcaBarca1

12
2019-10-30 11:08:45

Wow!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.