Barcelona bude mať v boji o ocenenia na Globe Soccer Awards trojicu zástupcov. V hre o víťazstvo v jednotlivých kategóriách sa ocitli Lionel Messi, Ansu Fati a Éric Abidal.

Argentínčan je kandidátom na zisk ocenenia pre najlepšieho hráča za rok 2019. O túto cenu bojuje s Virgilom van Dijkom, Mohamedom Salahom, Alissonom Beckerom, Sadiom Manem, Bernardom Silvom a Cristianom Ronaldom. Zaujímavosťou je, že v uplynulom roku sa Messimu nepodarilo dostať do finálovej trojice, ktorá bola nakoniec zložená z Ronalda, Griezmanna a Mbappeho. Messi sa najlepším hráčom sveta podľa Globe Soccer Awards stal len raz a to v roku 2015. Cristiano Ronaldo túto cenu získal 5-krát.

Ansu Fati môže na druhej strane získať ocenenie pre najväčší objav roku. V konkurencii hráčov ako Jadon Sancho, Erling Haaland, Kai Havertz a João Felix to však bude mať nesmierne ťažké. Ěric Abidal sa zas môže stať najlepším športovým riaditeľom. O ocenenie bojuje s Andrém Bertom z Atlética, Michaelom Edwardsom z Liverpoolu, Igle Tarem z Lazia a Marcom Overmarsom z Ajaxu.

Počas slávnostného galavečera Globe Soccer Awards sa dozvieme aj meno najlepšieho trénera, ktorý vzíde spomedzi kandidátov: Djamel Belmadi, Jurgen Klopp, Massimiliano Allegri, Erik ten Hag alebo Fernando Santos. Medzi agentmi zvádzajú boj o prvé miesto Jorge Mendes, Mino Raiola a Federico Pastorello. Najlepším klubom sa môže stať Liverpool, Ajax alebo ženský tím Olympique Lyon.

Globe Soccer Awards sa koná už 11 rokov a ocenenia udeľuje Asociácia európskych futbalových agentov a Asociácia európskych klubov. Tohtoročný ceremoniál sa uskutoční 29. decembra v Dubaji.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

rendydutson

23
2019-10-30 15:24:20

Toto mi na futbale vadi - udeluju sa tu duplicitne ceny pre NAJ - fifa the best, uefa best player, zlata lopta,... atd... naco ? V ktorom inom sporte sa udeluje tolko cien za to iste ? Pricom kazda cena ma ine kriteria vyberu toho kto je najlepsi. Potom tie trofeje stracaju na prestizi... mala by byt 1 globalna cena, kde by rozhodujuci faktor boli statistiky a nie subjektivne nazory fanklubov, novinarov,...

Reekwon

8
2019-10-30 16:25:43

Souhlasím, deset cen, každá znamená to samé a každou vyhraje někdo jiný, která je potom ta největší?! Nechal bych pouze Ballon d´Oro od France Football, to je asi nejprestižnější ocenění a s dlouholetou tradicí, kterou alespoň do nedávna brala ještě širší veřejnost vážně. A především by si o tom mělo rozhodovat samo France Football, protože vítěz na základě hlasů novinářů, trenérů reprezentací a kapitánů, to je největší sračka. Stačí se podívat na každoroční hlasování, kdy kapitáni afrických zemí dávají na první místa samého Lewandovskeho, Benzemu, Balea nebo Riberyho :D Za mě nejprestižnější ocenění je momentálně pouze Zlatá kopačka. Jak řekl sám Ronaldo, tu vyhraje hráč za góly, ne za hlasy.

marke7

6
2019-10-30 16:10:37

Že vynechali Guardiolu, to taky vypovídá mnohé o této anketě.

Marian

6
2019-10-30 16:40:39

Že vynechali Valverdeho sa mi ani veriť nechce. Ako je to možné? Žiaden rešpekt nemajú k tomuto velikánovi, géniovi, stratégovi v jednej osobe. Bartomeu by mal oficiálne protestovať, veď mu za jeho nespornú kvalitu platí klub najviac na svete, tak predsa musí byť top.

Paulen18

1
2019-10-30 17:14:49

Majú tam preklep pretože minuli rok boli v top 3 Griezzman Modrič Ronaldo a nie Griezzman Ronaldo Mbaphe

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.