Toto je komentár novinára Luisa F. Roja uverejnený v madridskom denníku Marca.

Prítomnosť Ansu Fatinho v základnej jedenástke bola dôvodom radosti pre všetkých culés. Tento chlapec si ich srdce získal hneď od prvého dňa už len z nejakého dôvodu. Jeho príchod bol sviežim závanom vetra v tíme, kde niekedy existuje problém s tým, aby súpera "dorazil". Včera bol jeden z takých dní. Barcelona bola zablokovaná viac, než sa očakávalo a musela sa spoľahnúť na Lea Messiho, ktorý ako už mnohokrát predtým, dokázal prelomiť odpor súpera úplne sám.

Tentokrát však Ansu Fatiho na trávniku nebolo veľmi vidieť. V prípade 16-ročného chlapca však nemôžeme stále očakávať, že odohrá fantastický zápas. Problém spočíva v tom, že Fati nehral vyše mesiaca a to si občas vyberie svoju daň. Hráč tentokrát stratil rytmus, ktorým na začiatku sezóny robil dojem. A také veci sa jednoducho stávajú.

S Fatim je potrebné jednať pokojne. Barcelona vie, že má vo svojom kádri diamant, len ho treba obrúsiť. Musí sa o neho starať, prosiť ho o toľko, koľko je možné, ale pritom nepreháňať a preukázať pritom veľa trpezlivosti. Ostatní by to mali takisto pochopiť. Fati v týchto dňoch oslávi 17 rokov - množstvo hráčov v tomto veku začalo prešliapavať na mieste.

Zo zápasov, ako ten včerajší, sa môžeme veľa naučiť. Napríklad to, aby ste sa nevzdávali. Alebo to, že v niektorých momentoch je potrebné využiť príležitosť, tak ako tú, keď Leo prihral Fatimu do šance, ktoré treba premieňať. Každý zápas sú nové skúsenosti. V budúcnosti budeme určite svedkami takých, kedy mladý hráč vystraší svojich súperov a získať späť efektivitu pri strieľaní gólov.

zdroj: Mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

sid1

7
2019-10-31 09:05:41

problem je aj ten, ze ukazal co vie a super si dava viac pozor.Studuju kde a ako si nabieha, ake robi klucky. Ale neviem ci zrovna B je ta prava destinacia. Predsa len ci nizsia liga tym fyzickejsi futbal (a aj tvrdsi)

emiliano

2
2019-10-31 10:22:33

Presne sid1, už si na neho dávajú pozor a on sa musí podľa toho aj chovať. Už mu nedovolia len tak ľahko obísť hráča, sú pozorní, sledovali ho. Ale on sa prispôsobi, potrebuje len hrať, tam zistí, že kľučka musí byť precíznejšia a sofistikovanejšia a niekedy voliť radšej prihrávku na istotu, lebo sú pred ním dvaja.

Cizinkx

0
2019-10-31 10:31:18

Jen pripomune stejnou situaci minuly rok Malcolm jeden zapas nebo jedno skvelé střídaní, měsíc seděl nasledně ho blb postavil nadařilo se mu a celému týmu = Malcolm byl totalně hejtěný jak je k ničemu. U Fatiho se to nestane protoze je odchovanec a ještě bude reprezentovat SPAIN. Ale jedna vlaštovka jaro neděla a potřebuje čas a pomalinku zapracovat :)

emiliano

0
2019-10-31 14:13:02

Opravujem svoj príspevok. Súhlasím s prvou časťou príspevku od sid1, ale nie s tou druhou, že by mal ísť do 3.ligy, to rozhodne nie, nepotrebuje hrať s menšou kvalitou a tým väčším okopávaním, bože chráň, to je hrôza aj pre Puiga.

kov3

3
2019-10-31 14:58:50

Keď si to pozornejšie prečítaš ešte aspoň 2x, budeš asi súhlasiť aj s druhou časťou príspevku, či?

emiliano

0
2019-11-01 12:01:06

Máš pravdu kov3, to je to rýchle čítanie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.