Barcelona schválila 4. októbra rozpočet na túto sezónu v hodnote 1 047 miliónov eur, ale ak chcú dosiahnuť túto čiastku, budú musieť predajom hráčov získať 124 miliónov eur. Klub už začal pracovať na niektorých odchodoch. Tu sa môžeme pozrieť na niekoľko hráčov, na predaji ktorých by mohli zarobiť potrebnú čiastku.

Ivan Rakitic

Chorvát zjavne prežíva svoje posledné dni na Camp Nou a je pripravený v januári odísť. Veľký záujem je oňho v Taliansku, kde o jeho služby stoja tri kluby, konkrétne Juventus, ktorý ho chcel kúpiť už v lete, Inter a AC, ale aj v Anglicku, kde jeho kúpu zvažuje  Manchester United.

Arturo Vidal

Čilský internacionál už nie je takou dôležitou súčasťou mužstva ako tomu bolo v minulej sezóne, čo vzbudilo záujem uchádzačov o jeho služby, najmä Interu Miláno.  Barcelona by ho rada predala ešte pred tým, ako mu v roku 2021 vyprší zmluva, aby ho nestratila zadarmo.  

Malcom

Tento brazílsky mladík bol predaný do Zenitu Petrohrad za 40 miliónov eur už v lete, no Blaugranas za neho zatiaľ inkasovali iba 8,2 miliónov eur.    

Phillippe Coutinho

Ďalším hráčom na tomto zozname je Malcomov brazílsky kolega Coutinho, ktorý je na dvojročnom hosťovaní v Bayerne Mníchov. Bavori ho budú môcť následne kúpiť natrvalo, za jeho služby by však museli zaplatiť 120 miliónov eur.  

Samuel Umtiti

Ešte pred dvoma rokmi bol tento francúzsky stopér pravidelným členom základnej zostavy v Barcelone a aj vo Francúzskom národnom mužstve. Svojimi výkonmi sa dostal medzi stopérsku špičku a jeho trhová hodnota výrazne stúpla. V minulej sezóne ho však často trápili zranenia a po ich prekonaní sa už nedokázal vrátiť v takej dobrej forme. To je dôvod, prečo ho v základe nahradil Lenglet. Ten ho už vďaka svojim výborným výkonom naspäť do základu nepustil a aj to je dôvod, prečo Umtiti aj vedenie Blaugranas zvažujú jeho odchod.

Marc Cucurella

Pravdepodobne by mal byť predaný do 30. júna. Getafe, v ktorom je v súčasnosti na hosťovaní, by za jeho trvalý prestup malo zaplatiť 6 miliónov eur. Jeho trhová hodnota je však pravdepodobne vyššia.

Carles Perez a Moussa Wague

Budúcnosť tejto mladej dvojice je zatiaľ neznáma. Carlesovi Perezovi sa zatiaľ darí dobre, ale do zostavy sa nedostáva často aj z dôvodu výborných výkonov mladého zázraku Ansu Fatiho. Podobný problém má aj Moussa Wague, ktorý má na svojom poste silnú konkurenciu v podobe Nélsona Semeda a Sergiho Roberta. Obaja sa budú musieť rozhodnúť, či sa pokúsia zabojovať o miesto v Barcelone alebo zmenia klub s vidinou väčšieho zápasového vyťaženia.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

FORCAneymar

26
2019-10-31 20:45:01

Je mi do placu z tejto prestupovej politiky

Pader

10
2019-10-31 22:29:13

Není Coutinho iba na ročnom hosťovaní?

Malloy

5
2019-11-01 11:19:40

Countinho toto iste co James Rodriguez keď išiel do nich hosťovanie z Madridu už už ho kúpili a zrazu boom späť v Madride po skončeni hosťovania

bulldozer

3
2019-11-01 11:49:12

A to James stal len cca 40m.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.