Paco López počas dnešnej tlačovej konferencie pred zajtrajším zápasom proti FC Barcelona nesúhlasil s tým, že súčasnú Barcelonu je poraziť jednoduchšie, než pred pár rokmi. Uviedol, že jeho zverenci musia odohrať perfektný zápas, aby mali šancu na 3 body.

3 body na Anoeta vám zlepšili náladu

"Vždy je dobré vyhrať. Chcel by som zdôrazniť najmä to, že postoj a odhodlanie, s akým mužstvo vybehlo na trávnik, nemá nič spoločné s predchádzajúcim zápasom. Zajtra pôjde o iný zápas, ale dojmy z posledného zápasu nám môžu pochopiteľne pomôcť."

Zranení

"Tono, Oier, Rober a Ivan majú isté ťažkosti. Ostatní sa cítia dobre."

Ako poraziť Barcelonu?

"Je pravda, že v priebehu celej sezóny sa ju len niektorým mužstvám podarí poraziť. Nám sa to podarilo v predposlednom kole v sezóne 2017/2018. To dokazuje, že musíte odohrať perfektný zápas, aby sa vám to podarilo. Takisto vďaka viere, nasadeniu a podpore 22 tisíc fanúšikov."

Anti-Messi plán

"Nevidel som ešte žiaden tím, ktorý by Messiho dokázal zbaviť mágie. Je ťažké nájsť výrazy, ktorými by sme ho mohli opísať. S určitosťou musíme odviesť skvelú prácu ako tím, aby sme ubránili Barcelonu aj Messiho - musíme odohrať perfektný zápas."

Aké stretnutie môžeme očakávať?

"Také, aké Barcelona zvyčajne hrá. Je veľmi ťažké zobrať jej loptu, ale keď ju budeme mať, posnažíme sa to dobre využiť. Barca je takisto schopná vytvoriť gólové príležitosti z obrany a to vďaka krajným obrancom. Očakávam zápas, v ktorom bude Barcelona dominovať a my sa jej pokúsime uzamknúť cestu, po ktorej sa bude snažiť vytvárať nebezpečenstvo."

Myslíš si, že sa Valverde bojí zápasu proti Levante?

"Na to sa musíte opýtať jeho. V priebehu dvoch sezón, počas ktorých sme hrali proti Barcelone, vyhrali sme nad nimi v La Lige aj Copa del Rey. Okrem toho sme jej v poslednom ročníku skomplikovali zápas na Camp Nou. Barcelonu je vzhľadom na jej talent a schopnosti ťažké poraziť."

Súčasnú Barcelonu je ľahšie poraziť

"Barcelona už dávno nezískala nad 90 či 100 bodov. Ale nesúhlasím s tým, že Barcelonu je v súčasnosti ľahšie poraziť. Len málo tímom sa to podarí. Myslím si, že Barcelona už vyvodila závery z problémov aké mala. Teraz to vidíme na výsledkoch. Prekonala ťažkosti, vyhrala 5 zápasov v rade, napríklad aj nad Sevillou. Barcelona je úžasný tím a je veľmi ťažké ju poraziť, ale pokiaľ odohráme perfektný zápas, budeme mať svoje šance."

Nominácia Levante

Brankári: Aitor Fernández, Cardenas.
Obrancovia: Vezo, Postigo, Érick Cabaco, Clerc, Jorge Miramon, Coke.
Záložníci: Radoja, Hernani, Bardhi, Morales, Rochina, Vukcević, Melero, Campana.
Útočníci: Roger, Mayoral.

zdroj: as.com
foto: twitter

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.