Katalánsky denník SPORT sa v Brazílii, kde sa aktuálne konajú Majstrovstvá sveta futbalistov do sedemnásť rokov, stretol za okrúhlym stolom s Pedrom Gonzálezom Lópezom. Tento talentovaný futbalista známy ako Pedri je od druhého septembra kmeňovým hráčom FC Barcelona, hoci i naďalej pôsobí na hosťovaní v Las Palmas. V drese tohto tímu sa stal na scéne Segundy División po víťaznom góle nad Gijónom najmladším hráčom, ktorý zaň kedy skóroval.

Kde ste boli pred rokom o takomto čase?

"Začínal som sezónu v Juvenile B za Las Palmas a niekoľko mesiacov nato ma Suso Hernández vytiahol do Juvenilu A."

Dnes patríte medzi najväčšie hviezdy Svetového šampionátu U17. Tešíte sa, že sa podobný turnaj koná v Brazílii?

"Prirodzene. Je to krajina, z ktorej vzišli mnohí skvelí futbalisti ako Pelé a ďalší... cítime vďaka tomu obrovskú radosť z toho, že tu môžeme reprezentovať svoje národné výbery."

Asi jediným negatívom je, že sa nehrá na tradičných štadiónoch ako Maracaná, Mineirao, Itaquera...

"Iste, to je síce pravda, ale štadión tu vo Vitorii, na ktorom sme nastúpili do svojich úvodných dvoch duelov, je naozaj krásny. Veľmi sa mi pozdáva."

Ansu a vy ste bezpochyby považovaní za najväčšie talenty barcelonskej akadémie. Už ste sa stretli?

"V reprezentácii sme spolu, bohužiaľ, ešte nehrali ani netrénovali. V deň, keď som sa však upísal Barce, sme sa náhodou stretli pri šatniach."

Váš život sa prestupom do Barcy výrazne zmenil.

"To áno, bolo to neuveriteľné prekvapenie. Som na to neuveriteľne pyšný, podobne ako zvyšok mojej rodiny - vždy sme Barce fandili."

A čo teraz?

"Mám absolútne jasno v tom, že musím ísť krok po kroku. V týchto chvíľach sa koncentrujem len a len na reprezentáciu, pretože tu chceme triumfovať. Viem ale, že po svojom návrate do Las Palmas musím pokračovať v hernom progrese."

Povedali vám v Barce, že s vami rátajú ako s hráčom do prvého tímu?

"Nie. Povedali mi, že chcú, aby som pokračoval s tým, čo robím v Las Palmas, vyžadovali odo mňa pokračovanie v dozrievaní. Tvrdili, že ak budem napredovať, všetko ostatné príde samo."

Sledujete zápasy Barcy?

"Ako som povedal - už odmalička."

Čo vás zaujalo na aktuálnej Barcelone najviac?

"Veľmi sa mi páči príchod De Jonga, je to skvelá posila. Ide o výborneho futbalistu a okrem toho sa správa na ihrisku veľmi inteligentne. Ďalším hráčom, ktorého pozorne sledujem, je Arthur. Nad všetkými je však Messi, ktorého obdivujeme zrejme úplne všetci."

Zdroj: sport
Foto: sport

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.