Od kedy prestúpil Antoine Griezmann z Atlética Madrid do Barcelony sa veci zatiaľ nevyvíjajú podľa jeho plánov.  

Francúz síce vo svojom domácom debute dvakrát skóroval proti Realu Betis, ale v sezóne zaznamenal dovedna len 4 góly a v Lige Majstrov zatiaľ žiadny.

Ousmane Dembélé mal podobne pomalý začiatok na Camp Nou, pričom mu zranenia výrazne sťažili jeho progres. V minulej sezóne však uňho bolo možné badať zlepšenie. Ako sa však Griezmannovi darí v porovnaní s prvou úplnou sezónou jeho krajana?

Góly

Dembélé skóroval v sezóne 2018/ 2019 v La Lige a Lige Majstrov 11-krát - osem presných zásahov zaznamenal v lige a tri ďalšie pridal v európskej súťaži (proti PSV, Tottenhamu a Lyonu).

V priemere teda skóroval každých 190 minút, čo je výrazne lepšie ako v Griezmannovom prípade. Ten zatiaľ skóroval každých 284 minút a v najbližšom zápase by potreboval vstreliť hetrik, aby Dembelého prekonal.

Asistencie

Očakávalo by sa, že Dembelé bude zo svojej pozície na ihrisku skôr hru tvoriť a góly pripravovať ako skórovať, ale v minulej sezóne zaznamenal len „šesť“ asistencií. To znamená jedna každých 348,3 minút.

Griezmann zaznamenal podobné čísla,  keď si pripísal jednu asistenciu každých 379 minút, to znamená zatiaľ tri asistencie. Odohral však už viac ako polovicu z toho, čo Dembelé v minulej sezóne.  

Kľúčové prihrávky na zápas

Dembelé zatiaľ tiež dominuje v počte driblingov a aj kľúčových prihrávok na zápas. Tých zaznamenal 22-ročný Francúz v minulej sezóne v priemere 1,6 na ligový zápas a 1,9 na zápas Ligy Majstrov. 

Griezmann medzitým v prvých 14 zápasoch zaznamenal v priemere menej ako jednu kľúčovú prihrávku na zápas. V lige ich má zatiaľ 9 v 10 zápasoch, v Lige Majstrov 3 v 4 zápasoch. 

Dotyky s loptou

Existujú názory, že sa Griezmann nedokázal dostatočne integrovať do Barcelonského tímu. Tento názor sa rozšíril, pretože ho jeho spoluhráči nenachádzajú svojimi prihrávkami tak často, ako je to možné. To však nie je jednoduché, keď máte v mužstve Lionela Messiho, ktorého chcú jeho spoluhráči hľadať vždy keď sa dá, pretože on dokáže vždy vymyslieť niečo špeciálne.

Na porovnanie, za posledných 2 090 minút v La Liga a Lige Majstrov zaznamenal Dembélé 1 656 dotykov: čo zodpovedá 71,3 dotykom za každých 90 minút, ktoré odohral.

Griezmann doteraz zaznamenal 652 dotykov vo svojich 1 137 minútach, ktoré odohral v La Lige a Lige Majstrov v sezóne 2019-20, čo predstavuje v priemere 51,62 dotykov na zápas. To naznačuje, že je menej zapojený do hry ako jeho francúzska alternatíva.

zdroj: planetfootball.com
foto: fcbarcelona.com

loptajegulata

17
2019-11-07 21:24:37

Štvrť miliardy vyhodených, také čísla by mal aj Munir a zadarmo.

Jackopz

0
2019-11-07 23:22:05

dnes dal hattrick

Milan2218

1
2019-11-07 23:25:43

Serte na to bic plieska na konci potom frflite????

somfrajer

0
2019-11-08 23:45:10

chceli ste hrozne neymara miesto griezmanna... tak si porovnajte kto je užitočnejší na ľavom krídle či neymar alebo griezmann ... griezmann je nováčik v klube a na tom ľavom krídle podla štatistík urobil ovela viac ako neymar a to nehrával na lavom krídle a to je ľavák....a pozrite sa aj na to ako sa ku nemu správajú... ako ku odpadu... a možte si hovoriť čo chcete o jeho prestupe ale po tom čo urobil že nakoniec odmietol prvý krát ponuku ale kto by to na jeho mieste neurobil kedže atletico bolo preňho všetko ... klubu sa ospravedlnil a hráva za barcelonu! a pozrite aj na to akú má snaživosť zapadnúť do klubu... pre mňa je to hrdina... dembele s takým prístupom nezrobí nič...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.