Denis Suarez sa v sobotu v drese Celty Vigo vráti na Camp Nou, ktorý bol jeho domovom niekoľko rokov. Bývalý záložník Blaugranas v rozhovore pre Goal.com spomínal na čas strávený v metropole Katalánska.

Ktorý hráč na teba urobil najväčší dojem?

"Messi je najlepší hráč, s akým som hral, ale boli aj iní veľkí hráči ako napríklad Iniesta či Silva. Takisto som mal rád Banegu, s ktorým som hrával v Seville."

V Celte na seba preberáš vodcovské úlohy, čo je však v rozpore s tým, čo si ukazoval v Barcelone. Bol si z tejto skutočnosti sklamaný?

"Bol som sklamaný sám zo seba a z množstva poskytnutých šancí. Počas istého obdobia som hral na vysokej úrovni, v dvoch či troch zápasoch som strelil gól aj asistoval, ale zrazu som na mesiac zmizol. Niekedy si to ani neviem vysvetliť, ale v tak veľkom klube ako Barcelona musíte byť vždy pripravení. Počítať sa môže každých 5 minút, ktoré dostanete. To sa mi však nepodarilo. Bol som sklamaný, pretože ak by som hral pravidelne, mohol by som podávať lepšie výkony. Teraz som v Celte a dávam zo seba všetko. Takisto myslím na reprezentáciu."

Ako by si opísal svoje obdobie na Camp Nou?

"Mám skôr trpké spomienky. Niektoré momenty boli dobré, iné zas zlé, ďalšie tak na pomedzí. Získal som skúsenosti z hry v najlepšom klube na svete, získal som tituly a bojoval o miesto v najlepšom tíme sveta. Je to klub, v ktorom na mojej pozícii hral ten najlepší - Iniesta. Nie je to jednoduché, ale tá etapa už skončila."

Ako ťa presvedčili k návratu do Barcelony?

"Bol som vo Villarreale a Barcelona mala možnosť ma získať. Robert Fernández často sledoval moju hru, po zápasoch som mnou vždy hovoril a jedného dňa mi zavolal a povedal, že rozhodli o mojom návrate. Villarreal chcel, aby som zostal, záujem mali aj iné európske kluby, ale vždy som mal radosť z možnosti návratu medzi futbalovú elitu do najlepšieho klubu na svete."

Očakával si viac vysvetlení od Valverdeho?

"Nie. Každý tréner vedie mužstvo po svojom. Valverde nerozpráva toľko, čo iní, ale mám s ním dobrý vzťah. Predtým ako som odišiel do Arsenalu, rozprávali sme sa dlhšie o mojej etape v Barcelone a povedal som mu, že by som bol rád, ak by som dostával viac šancí. On odpovedal, že si viac šancí možno aj zaslúžim, ale v takom kádri ako v Barcelone, to nie je jednoduché a musel by prijať rozhodnutia. Nedarilo sa mu zle. V prvej sezóne získal double, v druhej titul, pretože pohár mu unikol. Jeho prácu je vidieť."

Barcelona ťa pred vyslaním na hosťovanie do Arsenalu nútila k predĺženiu zmluvy. Prekážalo ti to?

"Klub mal zlú skúsenosť s Munirom, ktorý odišiel na hosťovanie a keď sa vrátil, zmluvu mal platnú už len jeden rok, nechcel ju predĺžiť a tak odišiel zadarmo. Ja som chcel odísť do Arsenalu, ale nechcel som Barcelone uškodiť. Veľmi obdivujem tento klub, je to môj druhý domov. Raz v tomto meste budem bývať, veľmi sa mi páči."

Si blízko návratu na Camp Nou. Hovoril si o tom s bývalými spoluhráčmi?

"Ešte nie. Niekedy sme v kontakte, ale o tomto sme ešte nehovorili."

O Barcelone hovoríš zdvorilo. Sobotný zápas bude ale iný, tak?

"Nebude, návrat pre mňa bude výnimočný. Zahrám proti bývalým spoluhráčom, ale tak ako vždy, budeme chcieť vyhrať. Veľmi potrebujeme získať tri body."

Myslíš si, že je možné ubrániť Messiho?

"Messi dennodenne vymyslí niečo nové a každý deň prekvapí. Musíme odohrať skvelý zápas a Barca nemôže mať svoj najlepší deň. Celta však v posledných rokoch dokáže urobiť niečo pozitívne."

Budeš oslavovať strelený gól?

"Neviem. Barcelonu veľmi rešpektujem a ak strelím gól, určite budem mať radosť, ale radšej sa nebudem prezentovať euforicky, nemalo by to zmysel."

Očakávaš na Camp Nou špeciálne privítanie?

"Keď som tam hrával, zo strany fanúšikov som cítil veľkú podporu. Myslím si, že na mňa majú dobré spomienky, podobne aj zamestnanci klubu a tréneri. Zo strany klubu očakávam dobré prijatie, neviem ako zo strany fanúšikov."

Barcelona má v súčasnosti priveľa záložníkov, Aleñá nehrá vôbec. Čo by si mu poradil?

"Aleñá je mladý a nedostáva šance, na ktoré sa spolieha. Barcelona má v záložnej línii skvelých hráčov, takže sa bude musieť nejako rozhodnúť. Môže zostať alebo pohľadať rozhodnutie vo forme prestupu alebo hosťovania. Viem, aké to je, nehrať celú sezónu. Vtedy sa necítite dobre. Každý chce hrať a viem, aké je to hrávať každú nedeľu. Aj napriek tomu, že nemáme výsledky, som šťastný. Aleñá sa musí rozhodnúť. Možno odíde, bude sa mu dariť a vráti sa. Alebo naopak. Nikdy neviete."

Čo si myslíš o Fatim. Poznal si ho alebo ťa prekvapil?

"Videl som ho v mládežníckych kategóriách, ale vtedy ešte nehral so staršími. Je to úžasné, že tak mladý hráč debutoval v prvom tíme a preskočil rezervu. Snáď bude hrávať pravidelne, naďalej sa bude rozvíjať, dospeje a stane sa tým hráčom, ktorého chcú všetci vidieť."

zdroj: goal.com
foto: fcbarcelona.com

Nalim

7
2019-11-08 09:22:18

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Nalim

-9
2019-11-08 12:55:17

S kódexom môjho príspevku súhlasilo za hodinu 7 statočných !!!!!!!

JJ5FCB

22
2019-11-08 09:55:34

Samozrejme že vidno Valverdeho prácu, stále viac a viac.

FCBkraken

-3
2019-11-08 10:03:36

A takéto piiikovyni kraviny taraju ako telata každý jeden aby mali minúty aby sa dostali do základu tak sa mu pchaju do riti blbci,, no veru zle Barca dopadne

neyo

14
2019-11-08 11:31:47

Denis bol u nás jeden z najkreatívnejších záložníkov, ktorý ťahal loptu smerom k bráne. Preto asi aj musel odísť. My hráme smerom dozadu...

xdiko

6
2019-11-08 14:08:23

Takych ako Denis je vela a vsetci nakoniec idu prec, lebo cez Bussiho, Rakitica, Suareza, ci ine brzdy nemaju sancu dostat sa do zakladu a Vvho sluby casom omrzia vsetkych. Taka je skutocne jeho praca a ked uz konecne pride na lamanie chleba, tak radsej kupia nejaku predrazenu hviezdicku, ako Griez, DeJong ci Cou, ktoru nevedia zapracovat do tymu a pozerame sa len na dalsie trapenie Barci a pocuvame od trenera, ako trpime. To by mala byt ale jeho praca, aby sme trpeli na treningu a nie v zapase, ale zial nieje.

sugy1

1
2019-11-08 21:14:51

Jedna z vecí, čo ma na súčasnej Barce hnevá najviac, je že Denis sa viacej nepresadil. Chalanisko nato mal, zranenia a zlé vedenie zo strany trénera ho zničili. Mohol a mal byť niekde úplne inde.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.