Tréner FC Barcelona na dnešnej tlačovej konferencii hovoril s novinármi na viaceré témy súvisiace s Barcelonou. Spomínala sa spolupráca Griezmanna s Messim, očakávania od Dembélého, hodnotenie Juniora Firpa či to, že El Clásico sa podľa všetkého odohrá v strede týždňa a možno aj popoludní.

Je Celta s novým trénerom nebezpečnejšia?

"Celta je trochu nečakane v ťažkej situácii. V tabuľke klesla nízko. Naposledy jej nepomohol gól inkasovaný v poslednej minúte v zápase proti Betisu, v ktorom sa Celta prezentovala dobre. Má však skvelých hráčov a nie je normálne, že strieľa tak málo gólov s ofenzívou ako Aspas, Santi Mina a Denis. Z dlhodobého hľadiska sa dostane zo zostupového pásma. Mužstvo musí opätovne získať sebadôveru, aby preukázalo svoj talent."

Musel si vo svojom tíme narobiť poriadky?

"Potrebujeme vyhrať. S Levante sme prehrali za 6 minút. Musíme sa vrátiť na cestu získavania troch bodov, pretože vieme, čo v tomto tíme znamená prehra. Musíme vyhrať, aby sme si v tabuľke udržali vedenie, hoci sme si vedomí zložitosti zápasu."

Rozumieš pri pohľade do tabuľky kritike?

"Bez ohľadu na to, či tomu rozumiem alebo nie, tak to je. Toto je futbal. Nemám veľa čo povedať. Ak by sme proti Slavii strelili gól, všetci by boli spokojnejší. V prvom polčase sme nedokázali na trávnik interpretovať našu hru, v druhom polčase sme sa zlepšili a hrali sme lepšie. Musíme veci akceptovať také, aké sú."

Nastal čas pre Juniora Firpa, keďže Jordi Alba je zranený? Presvedčil ťa tento hráč?

"Áno, samozrejme, že ma presvedčil a je možné, že prídu zápasy, v ktorých dostane šancu. Sme s ním spokojní. Levante má rýchlych hráčov, ktorí nám v posledných sezónach narobili problémy a preto som vybral Semeda, ktorý dokáže hrať aj na ľavej strane. Vedel som, že pôjde o ťažké rozhodnutie, ale dospel som k záveru, že je to najlepšia možnosť. Junior je skvelým hráčom."

Bude pre teba tento zápas proti Celte po prehre s Levante a remíze so Slaviou kľúčový?

"Všetky zápasy sú dôležité. Sme si vedomí toho, že sme v dvoch zápasoch nevyhrali a to vždy zvýhodňuje súperov. Musíme však byť silní. Tieto situácie sa už vyskytli a vždy sme to prekonali. Dúfame, že to otočíme. Sme lídrom a chceme ním zostať."

Bojíš sa o svoju budúcnosť?

"Nie."

Ako sa má Suarez?

"Myslíme si, že bude pripravený, ale uvidíme po tréningu, pretože nie som si istý."

Čím si sa riadil, keď si v zápase proti Slavii vyberal medzi Dembélém a Fatim?

"Utorkový zápas bol dobrý pre oboch hráčov. Dembélé hral v základnej zostave, ale nenabiehal do voľného priestoru priveľmi často. Častejšie to robil Semedo. V druhom polčase to bolo lepšie, ale uplynulo už veľa minút, bol unavený a rozhodol som sa ho vystriedať. Fati je na tom lepšie, keď sa na trávnik dostane ako náhradník, než keď hrá od začiatku, určite vzhľadom na svoje vek. To však neznamená, že zajtra nemôže nastúpiť od prvej minúty."

Podpora od prezidenta

"V jeden deň sme boli na spoločný obed. Klub ma vždy podporoval a cítim sa rešpektovaný. V tomto smere nemám žiadny problém."

Vieš vysvetliť, prečo je tabuľka tak vyrovnaná?

"Najlepšie tímy prišli o množstvo bodov. Prehrali sme už 3 zápasy, čiže toľko, ako za celú poslednú sezónu. V niektorých zápasoch sme nehrali dobre a iné nám zas unikli kvôli tomu, že sme ich skôr nerozhodli. Tabuľka je vyrovnaná. Normálne ligy sú vyrovnané."

Svalové zranenia

"Spôsob tréningu sme nemenili. Svojim spôsobom sme to v posledných týždňoch zlepšili."

El Clásico v strede týždňa popoludní?

"Nerozumel by som tomu, hoci o tejto téme nič neviem. Nebolo by to dobré kvôli fanúšikom. Je skvelé, že nás sledujú aj v iných krajinách, ale bolo by dobré, aby mohli aj tu."

Čo sa deje s Arthurom?

"Prvá absencia prišla kvôli zdravotným problémom a druhá bola rozhodnutie trénera."

Spolupráca Griezmanna s Messim

"Veľa sa o tom hovorí, ale myslím si, že je to jednoduchšie, než sa zdá. Chápem, že Griezmann je zvyknutý na trochu inú hru, než je tá naša. Atlético má hráčov, ktorí okamžite po zisku lopty hrajú do voľného priestoru. Griezmann hľadal voľný priestor v každej situácii. My hráme trochu inak a podstatný je správny moment na uskutočnenie akcie. Griezmann má dobrý prístup, veľa behá a získava si svoju pozíciu. Je zvyknutý na to, že ho spoluhráči hľadajú, ale musí si nájsť ten správny moment. Sú to rôzne štýly. Hráči si na seba musia zvyknúť. Jeden musí čakať, kým vybehne do pozície a druhý ho musí v správny čas zbadať. My sa musíme prispôsobiť Griezmannovi a on nám. Neymar mal s týmto počas prvej sezóny takisto problém, pretože je to ťažké, ale keď sa nájde spojenie, všetko sa začne točiť."

Vo Francúzsku očakávajú od Dembélého viac. Ty takisto?

"Veľa o ňom hovoríme. Všetci od neho očakávame viac. Vedeli sme, že s loptou na nohe robí geniálne veci a očakávame, že ich bude robiť stále. Keď sa tak deje, všetci vidíme, že máme skvelého hráča. V istých aspektoch sa však musí zlepšiť, napríklad ubrániť útok súpera, keď je chrbtom k bránke. Nájsť na trhu takého hráča je veľmi ťažké. Dáva nám veľa a dúfame, že to tak bude aj naďalej."

zdroj: as.com sport.es marca.com
foto: fcbarcelona.com

Fabregas4

top komentár
49
2019-11-08 21:39:49

Ty primitiv , hlavne ty akceptuj že nemáš na to trénovať veľkoklub , lepšie by ti bolo v Bilbau

Messiah1018

5
2019-11-08 21:52:04

Co je mě po něm, kde mu by bylo nejlíp?! Mě by bylo nejlíp, kdyby byl jinde a ne u nás. A nejenom mě..

Peter

0
2019-11-09 14:55:39

Presne ako hovoríš. Valverde nemá na to trénovať akýkoľvek top klub

s1ck_1

8
2019-11-08 21:59:10

asi nemožem čakať sebakritiku od trenera čo stoj čo stoj bude davat polovicu hráčov na ine pozicie ako hravaju

Barcelona2002

1
2019-11-08 22:00:40

Treba zajtra uhrať 3 body-povinné víťazstvo

JJ5FCB

11
2019-11-08 22:17:16

Kto by sa bál o svoju budúcnosť pri takom plate a odstupnom však ;)

kov3

4
2019-11-08 22:19:59

No napísal si to o minútu skôr, sorry...

JJ5FCB

3
2019-11-08 22:21:17

:D určite to napadlo viacerým

kov3

13
2019-11-08 22:19:10

O svoju budúcnosť - pri kontrole svojho bankového účtu - sa nebojí ..... Ach jaj...

el_dominiko

6
2019-11-08 22:28:28

To čo predvádzame my sa nedá nazvať ani hrou.

Rasto

10
2019-11-08 22:54:01

Samé drísty, dookola to isté a v podstate nič. Nedá sa na to pozerať a on je spokojný. A všetci okolo neho asi tiež a to ma štve ešte viac. Neviem, čo sa musí stať, aby nastala zmena.

marke7

9
2019-11-08 23:06:57

Jemu nejde ani ten nos mezi očima věřit. Strašný lhář ty věty o Firpovi. Mlžit mu jde velmi dobře. Na rovinu neumí říct ani hovno.

mikimi122

5
2019-11-08 23:25:43

Nepríde vám divné, že práve u Dembeleho kritizuje to, že sa má hlavne zlepšiť v bránení? Ako aj tam by sa mal zlepšiť, ale od LW by mal hlavne očakávať zlepšenie v útočných aspektoch hry. Čo sa týka Ernestovej budúcnosti, tak jasné, že sa o ňu on nebojí. Pánko zarába 22 M ročne, tak prečo by sa mal báť o budúcnosť.

xdiko

1
2019-11-09 00:51:42

Nechcelo sa mi citat dalsie zvasty od toho dementa, ale k nadpisu by som koment mal, Griez je zvyknuty na inu hru, pretoze doteraz aspon hral futbal, ale keby mali hrat na dedine to, co hra barca teraz, tak sa radsej pojdu do krcmy nadrbat, ako saskovat na ihrisku.

singo1

2
2019-11-09 05:50:56

Nosaty si ty farizejsky zmrd
Snáď po dnešku poletis a nedal by som ti trénovať ani BADAJOZ ty chrapac

Iceman666

3
2019-11-09 13:48:11

A grizy si zvykol hlavne na iný post ako ten na ktorý ho stavias ty idiot!

maryann

3
2019-11-09 13:59:33

Jasne,Grizzy ma zlozvyky,treba ho od nich oducit,co si to zvykol za blbu hru v tom Athletiku?,davat goly- tam to na kridlo a odtial makat zaskakovat za LB,ten ma predsa utocit!!
Pako!.......

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.