Tréner FC Barcelona Ernesto Valverde hodnotil na tlačovej konferencii víťazstvo nad Celtou Vigo 4:1.

Takéto víťazstvo ste potrebovali.

"Áno. Po prehre sa víťazstvo hodí, najmä v klube, ako je ten náš. Za nami je bolestná prehra a dnes sme boli schopní vyhrať. Na začiatku sme nehrali vo veľmi vysokom tempe, ale neskôr, v druhom polčase, sa nám darilo lepšie."

Celta na vás vyvíjala tlak.

"Celta využívala vysoký presing už za čias Escribu, no tentoraz zahrala na troch stopérov. Strážili si našich útočníkov ruka v ruke. Museli sme neustále vyvíjať tlak, pretože takýmto spôsobom proti nám hrali aj predtým."

Nepáčila sa ti hra Sergiho Roberta v strede poľa?

"Sergi skutočne začal zápas v druhej línii, je to jedna z možností. Hral na pozícii defenzívneho záložníka. Páči sa mi, hrá dobre. Vzhľadom na zranenie Semeda som však jeho pozíciu zmenil a do hry sa dostal Sergio Busquets."

Bol tím s Busquetsom lepšie organizovaný?

"Neviem. Možno to tak bolo. Ale udalosti z prvého polčasu nepripisujem zlej taktike, skôr pomalému rytmu. Na polovici súpera sme nehrali plynule, ale neskôr sa nám darilo lepšie."

Dávate prednosť tomu ak Messi zahráva priamy kop ale pokutový kop?

"Veď práve. S Messim je možné všetko. Vieme, že súperi si stále dávajú pozor na to, aby nefaulovali, ale pre nás je to dobré."

Aký bol Messiho zápas z tvojho pohľadu?

"Okrem toho, že strelil tri góly, Leo sa veľmi zapája do hry, interpretuje ju a vie, že mužstvo niekedy nehrá plynule, pretože nám niečo chýba. Vtedy prichádza Leo a vytvorí vhodné podmienky na odblokovanie situácie. Ideálne interpretuje hru."

Koľko trpezlivosti máte s Griezmannom?

"Vždy sme trpezliví. A so všetkými, nielen s Griezmannom."

Ale máte viac možností.

"Áno a využívame ich. Máme veľa zápasov. Káder je vždy potrebné spravovať správne."

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

marke7

top komentár
73
2019-11-10 00:10:03

S Messim je hlavně nemožné se tě zbavit.

elcentrolino

top komentár
57
2019-11-10 00:26:31

Messsi je jediný faktor ktorý ťa drží pri kormidle ale ty si to neuvedomujes žiješ svoj príbeh ktorý nikto nechce počuť ani čítať lebo ho boli srdce a miestami chytá infarkt za tvoju predvedenu hru ktorou Barcelona v poslednom čase hra. Je smutné že vedenie ešte ta v tom podporuje. Len dokedy..?

kov3

19
2019-11-10 09:16:14

A doplnil by som, že Messi drží pri živote vlastne aj celé vedenie...

emiliano

9
2019-11-10 07:38:22

Dobre to poznamenal aj komentátor, že čo by bolo zo zápasom a s postavením Barcy, keby nebolo Messiho.

jokerito

13
2019-11-10 07:52:00

Ernesto sa nám a svetu asi snaží ukázať aký je Messi úžasný . Aj keď rozj..e manschaft a snaží sa takticky všetko zničiť Leo stále vyhráva zápasy .

Zmazaný užívateľ

4
2019-11-10 08:06:56

Hmmmm....A co se spis než na Messiho konečně zaměřit na cely tým? Na to, jak hrajete venku, a to umí s Messim, co pane trenére? To ze dá Messi penaltu a krásný góly z primaku vám trenere staci jo? A co hra,která i včera téměř nestala za nic? Tuhle větu, ze Messi je nej a všechno je mozne, mate naucenou a použijete ji vždycky, když dá Messi dva a víc gólů... Ale to, ze je CELY tým totálně rozjebany, to už neřešíte. Proč porad zaclanite na lavičce týmu, který nedokážete stmelí, vrátit mu dynamiku, lehkost a rychlost? Proč porad mluvíte o druhých a ne o sobě? Co čekáte, ze se musí stát, aby se Barcelona znovu zařadila mezi nejlepší týmy na světě a získala si zpátky respekt? Messi je rozhodne nejlepší na světě a je to král fotbalu o tom žádná. Nikdo jiný se mu ani nepriblizuje. Ale fotbal je KOLEKTIVNÍ HRA a proste to nestačí... Je to málo... Výhru nad Celtou rozhodne neprecenuju, góly krásný ale to je všechno. Další zápasy venku ukážou, jak na tom Barca a nezachrání to ani Messi... Dokud Valverde bude zaclanet, nikdo a nic se nezmění... Valverde, Griezmann, Dembele, Rakitic out! Koeman, Neymar, Coutinho BACK HOME!

Nalim

4
2019-11-10 08:34:44

Neymar sklenený, Coutinho v Bayerne nulový, Suarez drevák a zavadzia Griezmanovi, Fati do dorastu.

gabo

15
2019-11-10 08:41:34

Vysledek skvělý,hra o ničem, žádný divadlo,,jen hlavní hrdina a zbor přihlíží

lukicinho

6
2019-11-10 11:05:24

S Messim ano, zato s tebou nie je mozne nic (teda minimalne nic dobreho)...

emiliano

1
2019-11-10 13:57:11

To je strašné: Leo dá 3 góly zo štandardiek a vyhrá zápas a športový riaditeľ i nosáč sú spokojní s hrou mužstva i trénerom, ako to fantasticky vedie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.