Sergio Busquets poskytol rozhovor pre novinárov hneď po skončení zápasu s Celtou Vigo. Katalánci vyhrali 4:1 a Busquets dokonca strelil gól.

Kedy si naposledy strelil gól?

"Už dávno, ale môj gól sa bude pamätať skôr ako jednoduchá anekdota. Najdôležitejšie bolo víťazstvo tímu. Pred zápasom proti Celte sme zakopli v lige a len remizovali v Lige Majstrov, takže víťazstvo bolo dôležité. Chceli sme si v lige udržať prvé miesto a reprezentačnú prestávku začať s väčším pokojom."

Cítite, že zakaždým, keď ide Messi zahrávať priamy kop, padne gól?

"Máme tú výhodu, že sa môžeme spoľahnúť na najlepšieho exekútora priamych kopov na svete a vo všeobecnosti na najlepšieho hráča. Postupne si zdokonaľoval umenie priamych kopov a to nie je také jednoduché. Je to veľká prevaha a snáď mu to tam bude padať aj naďalej."

Bolo to pre vás na začiatku tohto zápasu trochu ťažké?

"Keď na nás útočili jeden na jedného, boli sme nútení zbavovať sa lopty. To im dodalo väčšiu sebadôveru. Po strelenom góle sme potom začali hrať lepšie. Pomohli nám góly."

Tvoje striedanie vnieslo do hry tímu poriadok.

"Myslím si, že išlo o súhru viacerých vecí. Začali sme sa cítiť čoraz slobodnejšie, hráči Celty začali po inkasovanom góle viac pochybovať. Darilo sa nám udržať pri lopte a naša hra vyzerala lepšie."

Môže vám víťazstvo pomôcť zbaviť sa pochybností?

"Vieme, v akom štádiu sa nachádzame. Sme si vedomí, že v prípade chýbajúcich víťazstiev budú pochybnosti narastať. O to viac, ak naša hra nie je dobrá. Tlak je tu obrovský, pretože je to najlepší klub na svete."

zdroj: as.com
foto: facebook

Jackopz

9
2019-11-10 00:16:13

Mám pocit že ako Ansu trénuje pod Valverdem je zápas od zápasu horší..

Andrejomus

9
2019-11-10 00:24:24

Máš zaujímavé pocity... To bude určite tým.... :)

maryann

3
2019-11-10 08:05:00

To nie je pocit.Je to fakt,patri d B-cka.Zbytocne zabera miesto Dembovi aj Perezovi.
On je tam nie ako platny hrac,ale ako rarita.

kov3

9
2019-11-10 09:21:31

Citujem Sergia :"Máme tú výhodu, že sa môžeme spoľahnúť...."A čo bude, keď Leo povie - končím? Tú hlbokú priepasť, kam Barca spadne, si ani nechcem predstaviť...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.