Hoci sa jeho meno zatiaľ neobjavuje v médiách, vyznačuje sa mimoriadnymi líderskými schopnosťami. Doviedol River za dvomi titulmi v Copa Libertadores za päť rokov a teraz má naklonené k ďalšiemu. 

Čo má Marcelo Gallardo na to, aby trénoval Barcelonu? Začnime menším informatívnym exkurzom - celá táto špekulácia vznikla v španielskej televízii, začala sa šíriť a razom o nej hovoria novinári po celom svete, hoci denníky z okolia klubu sa zhodujú na tom, že vo vedení nikto o tomto trénerovi ako o potenciálnom nástupcovi Ernesta Valverdeho neuvažoval. Aj napriek tomu však všetko naznačuje tomu, že Gallardo je dostatočne kvalifikovaný na to, aby azulgranas koučoval predsa. Spomeňme, že manažér Manchestru City Pep Guardiola verejne hovoril, že nerozumie, prečo nebol nominovaný medzi najlepších trénerov roka podľa FIFA. Ba dokonca mu dal v ankete The Best svoj hlas aj Lionel Messi. Barcelonská desiatka ho miluje.

Ide bezpochyby o najlepšieho argentínskeho trénera súčasnosti. Svoje River Plate doviedol v ostatných piatich rokoch za dvomi titulmi najprestížnejšej juhoamerickej klubovej súťaže Copa Libertadores a už o niekoľko dní odohrajú jeho hráči i tretie finále. 

Gallardo sa vyznačuje neuveriteľnými líderskými schopnosťami. Je to vodca River, rešpektujú ho funkcionári, hráči aj novinári. Má svoj vlastný kormidelnícky štýl, ktorý na jeho mužstvách vidno na trávniku a získal si srdcia priaznivcov. 

Najlepším dôkazom toho, aký je kvalitný líder, je skutočnosť, že mu prezident River D'Nofrio aj športový riaditeľ Francescoli zverili svoju plnú dôveru a nechali ho rozhodovať aj o najnáročnejších klubových záležitostiach. V súčasnosti je taký obľúbený, že prieskumy medzi členmi jeho celku ukazujú, že by bol v tejto chvíli zvolený do akejkoľvek funkcie - dokonca aj na pozíciu prezidenta. 

Gallardo má štyridsaťtri rokov a pamätáme si ho ako špičkového hráča Monaka, River či Paris Saint-Germain. Lodivodom sa stal v roku 2011, pričom dve sezóny strávil v Nacional, aby od roku 2014 pôsobil až dodnes u Los Millonarios. Mohol by teraz skončiť na Camp Nou?

Zdroj: md
Foto: md

rendydutson

8
2019-11-11 09:53:27

Podla akych kriterii by mal byt najlepsim argentinskym trenerom sucasnosti ? Podla mna je Diego Simeone ovela lepsi. Preco by mala Barca experimentovat s trenerom, ktory nikdy netrenoval v europe nejaky velkoklub ? Tu treba trenera, ktory bude vediet ukocirovat najvacsie futbalove hviezdy...

SamoH

7
2019-11-11 11:06:50

Simeone možno je lepší ale ten určite nepríde. Takže Galardo je skôr najlepší argentínsky tréner, ktorý by mohol trénovať Barcelonu.

ximpp

4
2019-11-11 14:53:37

Nevím jestli Simeone je tím pravým trenérem pro Barcu, jeho přísnost a důraz na fyzickou přípravu bychom určitě potřebovali, ale trenér pro náš styl hry to není.

Nalim

5
2019-11-11 16:21:09

Ximpp:
“Simeone nie tréner pre nad štýl hry”
Náš štýl hry nie je pre dnešnú dobu, je okukany,pomalý, staticky, neefektívny.
Efektívny štýl hry sme videli včera v podaní Liverpoolu, takze zmena trénera je nádej pre Barcu zmeniť hádzanú na priamočiarý, dynamický futbal s ohrozením super a nie natlačiť ho do pozície autobusu a čakať na trestný kop ...

xdiko

3
2019-11-11 17:43:16

Pozor, my už nehráme Barcelonský štýl, ten by bol stále dosť efektívny, žiaľ nikto ani v Barcelone netuší čo dnes hráme a najväčší zmätok v tom má asi tréner.

Galactico

1
2019-11-11 14:57:08

Najväčšie barcelonské hviezdy, lebo okrem Messiho v Barcelone najväčšie futbalové hviezdy nehrajú

marke7

8
2019-11-11 10:01:53

Taky si myslím, že na současný kádr je potřeba hlavně trenér, který má přirozený respekt a disciplínu. Naši hráči fotbal hrát umí, ale nesmějí to mít u prdele. Pokud zde bude trenér, za kterého budou hráči ochotni na hřišti nechat vše, tak se o budoucnost bát nemusíme.

Jasně, musí to být i taktik apod., nestačí jen Franta Straka. Ale u současných hráčů je to především o motivaci.

xdiko

12
2019-11-11 10:51:44

Ak ste to nahodou nepostrehli, tak sucasne vedenie je s trenerom spokojne, ma ich plnu podporu a vraj je pre barcu idealny....co dodat, zobrat vidle do ruky a hnat ich svinskym krokom

el_dominiko

12
2019-11-11 11:21:20

Úprimne si povedzme, horší než Valverde byť nemôže.

gabo

10
2019-11-11 12:18:35

Když má někdo šanci vyhrát 3x za sebou obdobu LM,musí být dobrý a navíc faktor Messi

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.