Zápas proti Celte Vigo rozhodla Messiho genialita. Klub pritom investoval nemalé peniaze do mladých hráčov, ale Barcelona stále závisí od Messiho formy. Denník Marca však upozorňuje na to, že tak veľká závislosť na Argentínčanovi je pre klub veľká hrozba.

Barcelona v poslednom ligovom zápase opäť nepredviedla oslnivý futbal. Hráči nehrali najlepšie a neboli schopní nájsť správne riešenia, aby zatlačili obranu Celty a dostali ju do vážnych problémov. Zápas musel vziať do vlastných rúk Leo Messi, ktorý strelil hetrik a mužstvu zabezpečil tri body. Za zmienku stojí fakt, že ani jeden Messiho gól nepadol z hry. Jeden strelil z pokutového kopu a ďalšie pridal z priamych kopov. Nie je to však ojedinelý prípad, kedy Messi musel svoj tím zachraňovať pred blamážou.

Spoliehať sa na Messiho výkony je však veľmi riskantné. Argentínčan nebude v každom zápase schopný mužstvu vybojovať tri body a Barcelona Ernesta Valverdeho nepôsobí tak, aby bola na tieto situácie pripravená. Za Messim je v tíme obrovská diera, ktorú však nikto nedokáže vyplniť. Pripomínanie Liverpoolu či Ríma už prestáva byť originálne, ale veľmi dobre odzrkadľuje riziko. Keď mužstvo nevie nájsť Messiho na trávniku, začína trpieť a stráca hernú koncepciu.

Je pravda, že vedenie FC Barcelona postupne obmieňa káder. Na tento cieľ počas posledného obdobia vynaložilo značné finančné prostriedky, veď len Griezmann s De Jongom vyšli na 200 miliónov eur. Očakávania však doteraz nenaplnili, predovšetkým Griezmann. Holandský záložník robí veľmi dobrý dojem, ale ešte nie je hráčom, ktorý by na trávniku dokázal urobiť rozdiel. Griezmann sa doteraz nedokázal prispôsobiť hernému štýlu mužstva.

Valverde v dôsledku toho robí veľa zmien a hľadá optimálne rozostavenie tímu, no zatiaľ neúspešne. Barcelona nie je schopná súperom vnútiť svoju hru. Katalánci síce zápasy vyhrávajú, ale množstvo z nich rozhodujú Messi s ter Stegenom. Blaugranas tak vedú La Ligu aj svoju skupinu Ligy Majstrov, ale prezentovaná dispozícia nie je optimistická. Spoliehať sa neustále na Messiho genialitu je nesmierne riskantné.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Chepablo

13
2019-11-11 22:11:14

Toto presne je pravda. Messi dependencia je pri veľká!!! Obmena kádra musí byť!!! Ale poriadna :)

Reekwon

29
2019-11-11 22:29:19

Je to škoda, protože před 3-4 lety už se zdálo, že ta závislost na Messim opadá a jsme velice silní i bez něho a taky to tak bylo. Bohužel tomu nepřáli okolnosti jako Neymarův odchod, nákup Dembélého, který ho nedokázal nahradit, odchod Andrése, kterého jsme mohli nahradit skvěle, ale Coutinha jsme stavěli úplně někam jinam a tak podobně. V tomhle "trendu" pokračujeme i v současné době, kdy má Suárez až nesmyslně moc herního prostoru, řekl bych až protekci a Griezmann nebyl koupen jako alternativa za Suáreze ale za Coutinha. Nelze čekat, že budeme kupovat hvězdné hráče, stavět je mimo jejich pozice a vyhrávat. Útok máme hodně slaboučkej.

ximpp

8
2019-11-12 05:00:37

Ukazuje se, že hráči jako Andrés či Xavi jsou prostě nenahraditelní, stejně jako Dani či Puyi. Messiho výkon(díky Bohu) tak nad ostatními silně ční a schopnost spoluhráčů je tím v nepřímé úměře ovlivněna. Je velká škoda, že se nám nedaří(nechceme, neumíme) implantovat odchovance. Myslím, že Puig či Aleňa měli dostávat pravidelně příležitosti, pro klub je to vždy dobré. Co bude s Barcou po odchodu Messiho je opravdu noční můra každého culé.

tunno

2
2019-11-12 07:35:34

Pochopitelne ze je zavislost na Leovi velka, rovnako na Suarezovi. Su to hraci co z minima dokazu vytazit goly, a kedze pod najlepsim trenerom galaxie je nasa timova hra na bode mrazu tieto individuality nas drzia aspon v zapasoch v lige, samozrejme ak pride kvalitne hrajuci tim v LM sme v prdeli, nemusime ani nastupit na zapas.

vondeylen

3
2019-11-12 08:22:18

Nic nove na svete... Dame si repete...)

marke7

0
2019-11-12 08:28:11

Messiho už jednoduše předchází jeho pověst, je to hrající legenda a každý nový hráč co přijde, zkrátka hraje se zataženou ruční brzdou, protože Leo je číslo 1 a v jeho přítomnosti si nedovolí věci, které předváděli bez něj.

luky166

3
2019-11-12 10:44:31

bez messiho sme úplne stratený

Malloy

2
2019-11-12 10:57:13

Škoda škoda toho neymar.. Aj countinho by mal lepšiu formu kebyže príde a hra s neymarom... A plus teraz mat útok MSN a v zálohe de jong countinho Arthur.. Hneď by sa lepšie hralo...

Pigue

2
2019-11-12 11:43:26

Zavislost od Messiho mozme odstranit tak ze aj zvysok muzstva zacne hrat utocne a nielen posuvat loptu na Messiho. Na to potrebujeme kondicku, formu, herne automatizmy a jasnu hernu strategiu. Hadajte kto je zodpovedny za tieto aspekty?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.